StoryEditorOCM
Splituvik kontra

U Sinju gužve, a u Splitu čovik na čoviku. Ali di je ta eksplozija zaraženih koju najavljuju epidemiolozi? Di je ta ‘crvena‘ koja je piturala sve turističke zemlje na Mediteranu?

Piše Damir Šarac
13. kolovoza 2021. - 20:14
Kad se otriznimo negdi u deseti misec, biće mamurluka. Bogati turisti vratit će se u svoje bogate zemlje, a sirotinja rentijerska zatvorit škure i vrata pa grickat šta su pobrali ovoga lita  Saša Burić/Cropix

Ima bit da smo mi svitsko čudo: u našoj županiji turist na turistu, u Splitu i po dva na jednoga, u Sinju se tiskaju iljade domaćih, a mi usve samo osandesetak infetanih od korone. Još boje: u Splitu dva, u Sinju sedan.

A di je ta eksplozija koju najavljuju epidemiolozi? Di je ta "crvena" koja je piturala sve turističke zemlje na Mediteranu? Španjolska, Francuska, po Italije, Grčka, već sedmicama se ruse ka pome, a mi "narančasti" ka "Pipi". Nemaš di štikadentu bacit, stišćemo se, grlimo i gužvamo, kad ono ništa. Bulj na Alku puni palke i poziva na masovno tulumarenje i svit ga je posluša, šta će ljudi, napatili su se u zadnje dvi godine jedni bez drugih. Kad poteštat zove di nećeš doć. Rezultati ovoga sinjskoga stiskavca još se ne vide.

Za to vrime, turistički rad...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 00:00