StoryEditorOCM
Splitdruga sreća

Centar Splita na ovoj lokaciji neće biti prazan; poznati ugostitelj večeras otvara Advent u mojoj ulici. Sve je spremno

Piše Božidar Lončar
9. prosinca 2023. - 11:14

I prostor kraj Peškarije dobit će svoj Advent! U ulici Obrov obavljene su posljednje pripreme, stavljene su lampice i ukrasi i sve je spremno za početak "Adventa u mojoj ulici" što je naziv ovogodišnjeg programa. S obzirom kako na "uspješnost" Adventa na ostalim lokacijama, prazan centar grada i tragikomičnu Rivu, zakupac na Obrovu nema težak zadatak pobijediti konkurenciju. Mogli bismo reći kako letvica nije visoko postavljena. Ili kako nije postavljena uopće. 

image
Corto Maltese

Kako nam je rekao Danijel Nikolla, zakupac zone na Obrovu i vlasnik restorana "Corto Maltese" i "Pandora Greenbox", Advent će biti baziran na dnevnom programu. U organiciji sudjeluje još jedan restoran pored Peškarije - Pinku fish&wine vlasnika Frane Delića.

Zonu je ugostitelj zakupio prije 5. prosinca u drugom krugu za 650 eura. Bio je jedini ponuditelj kao i u prvom krugu, no ponuda je tada morala biti odbijena zbog nepotpune dokumentacije.

image

Ugostitelj Daniel Nikolla 

Jakov Prkić/Cropix

Ovaj je potez bio i očekivan s obzirom da se Nikollini restorani nalaze u spomenutoj ulici. Danijel je prošle godine s ugostiteljima okupljenima u Udruzi Bastion organizirao advent na Starom placu. Prilikom raspisivanja natječaja za adventske zone na Rivi, Prokurativi i Mertojaku krajem listopada je izjavio kako se "neće baviti Adventom ove godine" jer se projekt na starom Hajdukovom igralištu pokazao preskupim.

image
Corto Maltese

Kada smo razgovarali s njim sredinom studenog nije se upuštao u komentare oko Adventa. To je bilo prije raspisivanja prvog javnog poziva za zakup za zonu u Obrovu 24. studenog.

image
Corto Maltese

I tada je splitski ugostitelj pokazao kako zna svoj posao jer smo u điru po centru grada koji je nalikovao gradu duhova na šušur naišli baš u Obrovu. Dok se 12. studenog sve gasilo i zatvaralo, za Martinje se pored Nikollinih lokala isprobavalo vino, a štekati su mu bili dobro popunjeni. Ulio je tračak nade u postojanje nekakvog noćnog života u Splitu zimi.

U zoni može postaviti četiri štanda, može organizirati glazbeni program, radno vrijeme je od devet do ponoći uz prekoračenje buke do 70 decibela do 20 sati i 92 decibela do 23.30 sati. 

image
Corto Maltese
image
Pandora Greenbox
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 06:06