StoryEditorOCM
SplitPRIMAJU I STARIJE

Ako želite postati policajac, evo prilike: splitski ‘plavci‘ prezentirat će svoj rad i uvjete upisa u njihovu školu

Piše split sd
18. travnja 2024. - 23:24

Policijska škola "Josip Jović" provodi školovanje za zanimanje policajac/policajka preko Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka i kroz program srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja upisom učenika u treći razred srednje škole.

Objavljen je natječaj za upis 500 polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka na stranici Ministarstva unutarnjih poslova. Također, objavljen je natječaj za upis 170 učenika/učenica u III. razred srednje Policijske škole "Josip Jović" na stranici Ministarstva unutarnjih poslova.

- U petak, 19. travnja 2024. godine od 13 do 15 sati u kompleksu srednjih škola u atriju na adresi Matice Hrvatske 11 u Splitu, u cilju prezentacije zanimanja policajac, policijski službenici će srednjoškolcima prezentirati dio opreme i tehnike kojom se policijski službenici koriste u svakodnevnom radu.

Također, policijski službenici će nazočne upoznati koji su uvjeti za upis, što učenici dobivaju i koja su im prava i obveze. Zainteresirani učenici biti će u mogućnosti dobiti odgovore na eventualna pitanja o obrazovanju, ali i općenito o policiji kao zanimanju - kazali su iz PU splitsko-dalmatinske i pozvali srednjoškolce da im se pridruže.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 23:25