StoryEditorOCM
SplitKAKO SAČUVATI GLAVU?

Video sa splitskog asfalta postao viralan, komentari su brutalni: ‘Dajte neku peticiju, skoro me ubilo...‘

Piše Frano Kiso
2. rujna 2024. - 11:02

Što se više približavate centru Splita, možete vidjeti sve okupiranije privatne i javne parcele i traži se svaki slobodni milimetar površine kako bi se ugodilo vlastitim, a često i turističkim potrebama.

Dokaz za to je viralni TikTok video čiji je autor zgrožen dijelom nogostupa u Pojišanskoj ulici, u blizini benzinske postaje. Naime, nasred pješačkog dijela nalazi se stubište privatne kuće i pješaci su primorani zagaziti na prometnicu i izložiti se jurećim automobilima kako bi se domogli nastavka nogostupa. 

Iako je TikToker svoj video objavio u polušaljivom tonu napisavši da treba pokrenuti peticiju da se popravi ovaj dio pješačke zone, neki su u komentarima iznijeli neke poprilično ozbiljne ispovijesti.

- Pojišanska me skoro ubila zbog te ograde! - napisala je jedna Splićanka, a cijeli video i komentare pogledajte u prilogu.

- Kuća je sagrađena 1938. godine i tada uz nju nije bilo nikakve ceste, a kamoli dvije trake. Nije bilo nikakve benzinske postaje. Jedini krivac za ovu situaciju Grad Split i ‘Cestar‘ - javio nam se povratno vlasnik stana u ovoj stambenoj zgradi, želeći razjasniti tko je kriv zato što pješaci moraju hodati kolnikom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 05:42