StoryEditorOCM
SplitIma li kraja ludilu?

U samo jednom danu policajci na splitskom području kupili pijane vozače k‘o na traci! Jedan je posebno briljirao...

Piše SPLIT SD
10. listopada 2024. - 22:51

Na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske policijski službenici u srijedu, 9. listopada, isključili su iz prometa ukupno 30 vozača zbog vožnje pod utjecajem alkohola, javljaju iz Policijske uprave (PU). Radi se o nastavku policijske akcije kojoj je cilj sankcioniranje ponavljača najtežih prometnih prekršaja, a baš jedan recidivist u istom je prekršaju uhvaćen dva puta u pola sata.

- Na području Splita, Kaštela i Sinja tijekom noći sankcionirano je 80 prometnih prekršaja od kojih se 30 odnosi na zatjecanje vozača pod utjecajem alkohola koji su isključeni iz prometa i izrečena im je zabrana upravljanja vozilom.

Najveća izmjerena koncentracija alkohola bila je 2,11 g/kg, a kod šest vozača su izmjerene koncentracije veće od 1,50 g/kg. Dovedeni su u prostorije policije i smješteni do otrježnjenja - kažu iz PU splitsko-dalmatinske.

Navode da je devet vozača odbilo ponuđeno testiranje na droge, a u tri slučaja pronađena je manja količina droge. Tijekom noći jedan 24-godišnjak u istom je prekršaju uhvaćen čak dva puta u periodu od pola sata, iako mu je već prvi put zabranjeno upravljanje vozilom.

image



 

Božidar Vukičević/Cropix

- Jutros, 01:25 sati u Splitu zaustavljeno je vozilo kojim je upravljao 24-godišnjak. Alkotestiran je i izmjerena mu je koncentracija od 0,78 g/kg. Isključen je iz prometa prekršajno sankcioniran i izdana mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od mjesec dana.

Međutim, nakon samo pola sata ponovno je zaustavljen u Kaštel Gomilici jer je unatoč izrečenoj mjeri zabrane upravljanja vozilom ponovno upravljao vozilom. Doveden je u službene prostorije i zadržan zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje prekršaja iz čl. 289.st.4. Zakona o sigurnosti prometa na cestama i danas tijekom dana bit će priveden na općinski prekršajni sud - poručuju.

Pred sud je danas, u četvrtak, odveden i vozač koji je sinoć zaustavljen u Kaštel Novom, a u krvi mu je izmjerena koncentracija alkohola u organizmu od 1,62 g/kg. 

- Policijski službenici nastavit će provoditi kontrole prometa, posebno tijekom idućeg vikenda. Još jednom apeliramo na sve sudionike u prometu, a posebno vozače da poštuju prometna pravila, da nakon konzumiranja alkohola ne sjedaju za upravljač vozila, da budu savjesni i dogovorni - zaključuju iz PU splitsko-dalmatinske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. listopad 2024 05:50