StoryEditorOCM
Splitda ne bi bilo...

Policijska uprava Splitsko-dalmatinska najavila posebnu akciju: Pazite se danas do 19 sati

Piše P. Č.
8. prosinca 2023. - 13:29

Policijska uprava splitsko-dalmatinska, kao što je i najavljeno, danas će provoditi intenzivniji nadzor prometa na području Trogira, Kaštela, Solina, Splita i Sinja do 19 sati. Postupanje policije bit će posebno usmjereno na sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja koji dovode do prometnih nesreća s najtežim posljedicama.

U priopćenju najavljuju da su jučer na području od Makarske do Imotskog policijski službenici sankcionirali čak 88 prekršaja od čega 19 zbog brzine, 6 zbog alkohola, 10 zbog korištenja mobitela i 36 zbog nekorištenja pojasa.

Poseban apel je upućen vozačima kako svojim ponašanjem ne bi ugrožavali najrizičnije skupine u cestovnom prometu – vozače mopeda i motocikla, pješake i vozače bicikla.

Navodi se da prometnu sigurnost ugrožavaju vozači koji voze u alkoholiziranom stanju, ne koriste sigurnosne elemente u vožnji kao što je pojas ili kaciga te koriste mobitel u vožnji. Pozivom na odgovorno ponašanje u prometu čuvamo svoj život ali i život ostalih sudionika u prometu, podsjećaju iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 01:35