StoryEditorOCM
SplitBEZ KATEGORIJE

Pao diler na Sirobuji! Vozio motor bez dozvole, nastala frka kad je ugledao policiju, našli mu 2500 komada

Piše split sd
25. rujna 2024. - 10:24

U ponedjeljak, 23. rujna 2024.godine na području Splita policijski službenik je uočio vozača motocikla i izdao mu je naredbu za zaustavljanje. Uočio je da vozač za vrijeme vožnje na glavi ne nosi zaštitnu kacigu koja nije bila uredno pričvršćena. Vozač se odbio zaustaviti policijskom službeniku koji mu je izdao naredbu za zaustavljanje svjetlosnim i zvučnim signalizacijom službenim motociklom. Naglo je povećavao brzinu kretanja uslijed čega je dolazilo do proklizavanja stražnjeg kotača i zanošenja stražnjeg dijela vozila, kretao se kolikom Ulice kralja Držislava od smjera sjevera u smjeru juga mijenjajući prometne trake (slalom vožnja) između vozila koja su se kretala u istom smjeru, a prilikom slalom vožnje prestrojavajući se iz prometnih traka nije palio pokazivače smjera.

Motociklom je izašao izvan kolnika, polukružno se okrenuo, te nastavio vožnju zemljano pješčanom površinom. Dalje je nastavio bježati i vozio nogostupom sa zapadne strane kolnika u smjeru sjevera kojom prilikom je naglo kočio i mijenjao brzinu kretanja. U jednom trenutku motociklom je zakačio metalnu ogradu nakon čega se zaustavio.

Utvrđeno je da 21-godišnjak upravlja motociklom prije nego je stekao pravo na upravljanje motornim vozilima niti jedne kategorije. Uhićen je i doveden u službene prostorije, a motocikl je privremeno oduzet.

Motocikl je doveden u krug postaje, te je na temelju naloga suda obavljanja pretraga motocikla. Ispod sjedala je pronađeno  2450 komada tableta ecstasy. 

U sklopu istraživanja obavljena je pretraga doma kojeg koristi.

Nakon dovršenog istraživanja utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, radi čega je uz kaznenu prijavu predan je pritvorskom nadzorniku.

Također, protiv njega će biti nadležnom općinskom prekršajnom sudu podnesen optužni prijedlog zbog počinjenja osam prometnih prekršaja.

Izvijestili su to iz PU SD.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2024 13:59