StoryEditorOCM
Splitu objektivu

Nestvarni snimak stotina munja nad Splitom poznatog bračkog fotografa postao viralni hit: ‘Najintenzivnija oluja...‘

Piše N. L.
28. kolovoza 2024. - 18:59

Ono što su munje učinile nebu nad splitskim područjem i dijelovima Dalmacije te večeri 26. kolovoza 2024. godine, dugo će se prepričavati.

Većini će u lošem sjećanju ostati požari koje su udari gromova prouzrokovali na području Žrnovnice i Podstrane i to će im biti prva asocijacija na taj dan, dok će nekima ta večer ostati kao trajni podsjetnik kako priroda u isto vrijeme može biti surova i - nestvarno lijepa.

Jedan od njih je svakako Božan Štambuk, nagrađivani brački fotograf koji je te večeri svojim objektivom neumorno hvatao nevjerojatne kadrove nevremena koje se sručilo na Dalmaciju.

Na svom Facebooku je objavio je veličanstveni snimak sačinjen od 77 fotografija koji prikazuje munje u periodu od 30-ak minuta koji je snimljen s punte Supetra na Braču. 

image
Božan Štambuk/Facebook

- Bez sumnje najintenzivnija grmljavinska oluja otkako snimam. Iako idealna situacija za otočne lovce na oluje, u sredini kadra primijetit ćete, nažalost, i požare na brdu Perun kraj Žrnovnice uzrokovane ovim munjama.

Fotografija je dio moje bogate i nagrađivane kolekcije "Odiseja Brač - More zvijezda", prve bračke knjige astrofotografije i meteofotografije koja će uskoro izaći - kazao nam je Štambuk.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2024 04:51