StoryEditorOCM
Splitšto mu bi?

Mladi Splićanin se izderao na baku, pa sumanut sjekirom razbijao stakla na autima po kvartu. Policija je brzo stigla...

Piše SPLIT SD
7. lipnja 2024. - 17:58

Jučer oko 19.30 sati splitska policija je zaprimila dojavu kako mlađa muška osoba oštećuje parkirana vozila na području Splita. Žurnim izlaskom policijskih službenika na mjesto događaja uz uporabu sredstava prisile uhićen je 27-godišnjak.

Građanin je sa sjekirom hodao po Sućidru i razbijao stakla na parkiranim automobilima. Kada ga je jedan stanar upozorio na ponašanje, mladić se zaletio da se obračuna s njime. Fizički sukob je spriječen tako što je momka uspjela smiriti njegova baka na koju se netom prije toga izderao. 

image
Vladimir Dugandžić/Cropix

- Zbog stanja u kojem se nalazio prevezen je na pregled u bolnicu, odakle je nakon pregleda otpušten te je doveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je sumnja kako je isti ostvario obilježja prekršaja nasilja u obitelji tako što je verbalno napao člana obitelji, a potom izašao na ulicu vikao i galamio te podnesenim predmetom oštetio dva parkirana osobna vozila te bacio jedan parkirani motocikl na pod- poručili su iz PU splitsko-dalmatinske.

Na mjestu događaja izvršen je očevid, a vlasnici oštećenih vozila upoznati su s potrebom podnošenja prijedloga za pokretanje kaznenog postupka vezano uz oštećenje tuđe stvari.

Uz optužni prijedlog 27-godišnjak je priveden na općinski prekršajni sud zbog sumnje u počinjenje prekršaja opisanog u čl. 10 Zakona o zaštiti nasilja u obitelji te čl.6 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. lipanj 2024 17:58