StoryEditorOCM
SplitIzbori idu dalje

Mišo Krstičević podnio je prigovor na splitske izbore u SDP-u, evo što nam je rekao nakon (ne)očekivanog preokreta

Piše Mario Matana
20. rujna 2024. - 12:56

Razvoj situacije na unutarstranačkim izborima SDP-a za jedne je očekivan, za druge ne, ali svakako je netko morao ostati razočaran: u slučaju prigovora na nezakonitost i falsificiranje rezultata glasovanja u splitskom ogranku stranke to je ispao Mišo Krstičević, mlada snaga SDP-a, donedavni gradonačelnik Ploča koji se povukao s te funkcije kako bi se posvetio radu u Saboru!

Krstičević, također i poznati i cijenjeni kirurg, službeno je podnio prigovor na tijek izbora u Splitu pa i na rezultate, što je Središnja izborna komisija SDP-a i potvrdila. Ali avaj, Statutarna komisija SDP-a je takvu odluku poništila, jer povrede navedene u rješenju SIK-a ne predstavljaju povrede zbog kojih bi se poništili izbori!

image
Boris Kovacev/Cropix

Glasine kako je sličnih marifetluka bilo i na drugim biračkim mjestima nisu formalizirane kroz nekakvu prijavu pa onda ni stranačka tijela nisu odlučivala o tome...

- Nemam nikakav komentar. Mogu samo reći da je pokrenut, da se dogodio jedan proces koji je doveo do takvih zaključaka... - izjavio nam je ljubazno, ali kratko Mišo Krstičević, koji je naime i podnio prijavu vezano za izbore u Splitu.

Pokušali smo ga isprovocirati konstatacijom da zvuči tužno, razočarano, ali nije se dao ‘navući‘, samo je dodao da nije točna naša sugestija.

Jer osobe bliske nekadašnjem gradonačelniku Ploča, ili barem SDP-ovci koji su se u ovom slučaju slagali s njim, smatraju kako zapravo stranačka tijela i nisu postupala po Krstičevićevom progovoru, da se po njemu nije postupalo.

Također tvrde naši sugovornici kako je propuštena dobra prilika da se neke stvari nazovu svojim pravim imenom pa da se onda nastavi dalje neopterećeno. ‘Svakome je potpuno jasno i razvidno što se dogodilo.‘ - odgovaraju nam unutarstranački izvori nezadovoljni ovakvim razvojem izbora...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 12:57