StoryEditorOCM
SplitMILIJUNSKI PROJEKT

Izgleda li i vama ovo opasno? U Splitu niče golemi hotel, susjedi strahuju od odrona. Zvali smo investitora...

Piše S. Ša.
20. rujna 2024. - 09:46

Na području Žnjana u ulici Šetalište Ivana Pavla II. niče novi veliki aparthotel koji će poslovati pod poznatim brendom Mövenpick globalne grupacije Accor. Riječ je o hotelu koji bi imao 156 smještajnih jedinica, dva restorana, spa centar i konferencijsku dvoranu. Radovi su započeli prije par mjeseci, a ukupna vrijednost projekta je viša od 29 milijuna eura.

Prije nekoliko dana zabrinuti sugrađani su nam poslali fotografije aktualnog stanja na gradilištu hotela kako bi nas upozorili da na njemu postoji opasnost od odrona koji bi za stambene zgrade koje ga okružuju donio hrpu problema. Njihov strah dodatno je pojačala i ovotjedna velika kiša.

image
Snimio čitatelj
image
Snimio čitatelj
image
Snimio čitatelj

Na temelju toga, kako bi provjerili postoji li uistinu ikakva opasnost, kontaktirali smo investitora, tvrtku "Split Peninsula Properties" d.o.o, a s obzirom na odgovor koji smo dobili čini se kako nema razloga za strah.

– Radovi se izvode u skladu s pravilima struke po projektnoj dokumentaciji prema kojoj je ishođena važeća građevinska dozvola – naveli su.

Poslali smo upit i izvođaču radova tvrtki "Dom Commerce", ali od njih nismo dobili odgovor. 

image
Snimio čitatelj
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 09:46