StoryEditorOCM
Split‘ekskluzivan‘

Frapantna cijena stana zgrozila Splićane: ‘Nekad plastenici, danas ekskluziva... Koji bi redikul kupio?!‘

Piše P. K.
11. rujna 2024. - 14:09

Na splitskom subredditu r/Split osvanuo je oglas za stan na Mejašima. Ne bi to bila nikakva vijest da se stan u ovom istočnom splitskom kvartu ne prodaje za više od 6500 eura po metru kvadratnom. Osoba koja je objavila oglas na Redditu pita se je li ovaj stan splitski rekorder...

Kako je navedeno u oglasu, radi se o "ekskluzivnom jednosobnom stanu" u sklopu kojeg se može kupiti i otvoreno garažno mjesto. Stan, površine 45 metara kvadratnih, prodaje se vrtoglavih 298.000 eura, a garažno mjesto koja se prodaje uz stan veličine je 16 metara kvadratnih.

image

Oglas za stan

Screenshot

Iz oglasa nije jasno je li garaža uračunata u cijenu, ali u slučaju da nije, cijena kvadrata ovoga stana iznosi 6622 eura po metru kvadratnom.

- Prodaje se jednosoban stan na prvom katu moderne stambene zgrade na Mejašima. Stan je cijeli južne orijentacije, površine 45m2 uključujući predivnu loggiu s udobnim vanjskim prostorom. Unutrašnjost stana sastoji se od jedne spavaće sobe, hodnika, moderne kupaonice, kuhinje s blagovaonicom, dnevnog boravka prepunog svijetla i većeg parkirnog mjesta u zatvorenoj garaži. Stan je iznimno funkcionalan i dobro osmišljen, a nalazi se u okruženju svih potrebnih sadržaja, kao i trgovačkog centra Mall of Split. Ovaj stan je idealan za manju obitelj ili kao dobra investicija. Vlasništvo uredno 1/1.

Napomena: uz stan nije neophodna kupnja parkirnog mjesta - navedeno je u oglasu na jednom poznatom internetskom oglasniku.

Komentatori na Redditu se, očekivano, nisu suzdržavali od kritiziranja visoke cijene ovog stana.

- Meje i Mejaši, nikad neće biti isto - napisao je jedan od komentatora. 

- Da ga iznajmljuješ turistički, 120€/noć treba ti 15 godina da ga otplatiš. Još sam debelo zaokružio.

Koji bi redikul kupio?! - konstatirao je drugi.

- Jučer plastenici, danas ekskluzivni jednosobni, a ceste su ostale plasteničke... - kaže treći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. rujan 2024 08:38