StoryEditorOCM
SplitKOD DIOKLECIJANA

Drugi je dan Vinskog podruma. U vrhunskoj atmosferi čekaju vas probrane kapljice i delicije, radionice i predavanja

Piše Božidar Lončar
20. svibnja 2023. - 09:33

Subota je drugi, posljednji dan Devetog festivala vina i delicija u Dioklecijanovim podrumima, a u organizaciji Slobodne Dalmacije.

Posjetitelji, a među i njima stručnjaci, vinari, vinogradari, maslinari... zaista imaju itekakav razlog za posjetu Dioklecijanovom domu. Vinski Podrum okupio je 58 izlagača iz cijele Hrvatske s bogatom ponudom od 400 vina i mediteranskih delicija za svačiji ukus: od pršuta sira, tartufa do ribe i čokolade.

S muškatom je ljubitelje vina upoznao dr.sc. Goran Zdunić. Sorta koja se pojavila prije 10 tisuća u Hrvatskoj danas se većinom koristi za proizvodnju slatkog, desertnog vina. Muškatkao sorta je dobio naziv po pčelama koje je privlačica loza specifičnog mirisa. Predstavljena su vinamuškat iz zadarskog kraja: Masvin Darka Barca i muškat žuti...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. studeni 2024 10:00