StoryEditorOCM
Splitodličan odaziv

Djelatnicima splitskog KBC-a pregledani madeži; javilo se 70 zaposlenika, ovo su rezultati preventivne akcije...

Piše SPLIT SD
14. lipnja 2024. - 15:02

I ove godine su se Županijska liga protiv raka, La Roche Posay i dermatologija KBC-a Split udružili u zajedničkoj preventivnoj akciji pregleda madeža zaposlenika KBC-a.

U ambulantama Klinike za onkologiju Kliničkog bolničkog centra Split, za zainteresirane bolničke djelatnike, organiziran je besplatni pregled kože i madeža. Cilj ove preventivne akcije je rano prepoznavanje i otkrivanje suspektnih promjena na koži.

image
Županijska liga protiv raka

Odaziv je bio velik, a preglede su obavljali specijalisti s Klinike za kožne i spolne bolesti KBC-a Split: Iva Bojčić, Ana Bubić, Ana Sanader Vučemilović i Zdenka Šitum Čeprnja, uz asistenciju specijalizantica Mare Drnas, Maje Pavić, Ane Stipić i Bepe Pavlić.

- Veliki interes nam već godinama govori da postoji svijest ljudi o važnosti ranog otkrivanja kožnih tumora i melanoma u svrhu optimalnog liječenja naših pacijenata. Naglasila bi da je melanom kao jedan od zlocudnijih tumora koze u potpunosti izlječiv ukoliko se otkrije u ranoj fazi.

Tijekom ove akcije pregledano je 70 pacijenata, te je postavljena sumnja na jedan melanom i 8 atipičnih nevusa. Dermatolozi KBC-a Split su sa velikim zadovoljstvom obavili dermatoskopske preglede, te bi se željeli zahvaliti našim pacijentima na odazivu,organizatorima Županijskoj ligi za rak i La Roche Posayu,Radio Suncu, ali i našim domaćinima Klinici za onkologiju koja nam je osigurala i ustupila svoje ordinacije. Do slijedeće akcije ostanite zdravi i pazite se sunca! – poručila je dr. Iva Bojčić, s Klinike za kožne i spolne bolesti KBC Split.

image
Županijska liga protiv raka

Inicijativa #SaveYourSkin koju je pokrenuo La Roche-Posay uključuje edukaciju građana, redovne besplatne preglede madeža, redovitu i učinkovitu zaštitu od sunca pomoću krema sa zaštitnim faktorima te stručne savjete dermatologa.

- Godinama radimo preventivne preglede za građane, a prošle godine u suradnji sa Županijskom ligom protiv raka i Klinikom za kožne i spolne bolesti došla sam na ideju da organiziramo i preglede za same zaposlenike KBC-a. Odaziv je bio jako velik i neki nažalost nisu uspjeli dobit termin pa smo odlučili ponoviti akciju– izjavila je Mirela Čondić iz brenda La Roche Posay.

Iz Županijske lige protiv raka su se zahvalili Klinici za onkologiju koja je ustupila prostor, specijalistima i specijalizantima sa Klinike za dermatovenerologiju koji su nesebično odvojili svoje vrijeme za preglede te Klinici za bolesti uha, grla i nosa koja se uključila ukoliko bude potrebe za daljnim kirurškim liječenjem.

image
Županijska liga protiv raka
image
Županijska liga protiv raka
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. lipanj 2024 15:03