StoryEditorOCM
OtociTEŽAK Oporavak

Pretučeni kuhar Mijo iz hvarskoga ‘Garifula‘ otvorio dušu za Slobodnu: ‘Stalno me progone slike napada, bol je užasna!‘

Piše Ivica Marković
6. kolovoza 2024. - 12:48

Jedva čekam da mi ove ozljede prođu i da se mogu vratiti normalnom životu. Nisam ja čovjek koji je navikao biti u svoja četri zida, ja sam uvijek bio vani, stalno sam nešto radio, a ovako sam dokon.

Dosadno mi je, ali su mi liječnici zabranili bilo kakav fizički rad, pa ih treba poslušati - kaže nam Dinko Petričević - Mijo, ribar i kuhar u hvarskom restoranu "Gariful", koji je prije 12 dana, točnje 27. srpnja pretučen u restoranu zajedno sa vlasnikom Ivanom Gospodnetićem.

image

Hvarski restoran ‘Gariful‘

Joško ŠupićCropix

Za taj bestijalni napad je, kako su izviještavali mediji, osumnjičen je Josip Ćurković Ćos, suvlasnik poznatog hvarskog noćnog kluba "Carpe Diem".

Od tada je Mijo kod kuće, u napadu je zadobio ozljedu glave, rez sa 14 šavova koji će ga vjerojatno ostatak života podsjećati na "pomračenje uma" njihova napadača.

- Još uvijek me boli glava, najviše po danu, ali i noću me zna bol glave prenuti. Manta mi se, teško spavam, popijem tabletu za spavanje, da bih mogao lakše usnuti, ali i ona malo pomaže.

Budim se po noći. Uspijem zaspati na dva, tri sata i onda se prenem. Nemirno spavam, progoni me sve ono što smo Ivan i ja doživjeli i preživjeli. Stalno sam u kući, već sam počeo i "halucinirati".

Imam osjećaj da mi stalno netko ulazi u kuću, da mi provaljuje kroz vrata i prozore. Valjda neće. Ma strašno, nemam mira, kazuje Mijo.

Naš sugovornik redovito nakon napada posjećuje obiteljsku liječnicu koja brine o njegovu stanju.

image

Prizor iz kluba ‘Carpe Diem‘

Damjan Tadić/Cropix

- Evo, danas moram ići kod nje pa će vidjeti hoće li mi skidati "punte", njih 14. Valjda hoće. Hoće li mi ostati "tašel"?

A, što ja znam. U napadu mi je ozlijeđen gornji kapak, dio glave poviše obrva, kao i ispod donjeg kapka. Ne znam hoće li se  vidjeti rez i ostaci punata, kada sve prođe. Ma, to je manje bitno, bitno je da se oporavim kako treba - ističe popularni Mijo.

Zanimalo nas je, da li ga je netko nazvao iz "Carpe Diema" i ispričao mu se za ono što je proživio i preživio?

- Ma, nitko me nije službeno nazvao ni interesirao se za moje zdravlje. Nazvao me samo jedan djelatnik "Carpe Diema" kojega znam od ranije i on me pitako za zdravlje.

Samo da ovo sve završi dobro i da se oporavim. Samo o tome mislim - zaključuje Dinko Petričević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 02:37