StoryEditorOCM
Obalaodličan program

Stanovnici ovog mjesta kraj Splita imat će ljeto za pamćenje; pogledajte tko im sve nastupa, a sve besplatno...

Piše Sandra Barčot
25. lipnja 2024. - 22:28

Puna dva mjeseca Dugoraćani će uživati u bogatom i raznovrsnom programu kojeg im nudi ovogodišnje 22. izdanje Dugoratskog ljeta 2024.

Sve starta velikim koncertom grupe Dalmatino u petak 28. lipnja, s početkom u 21 sati, u parku u lučici. To je i službeno otvorenje manifestacije koja traje sve do 18. kolovoza.

image

Sve starta koncertom grupe ‘Dalmatino‘

Događanja za koja su ulazi – besplatni, provode se u organizaciji Općine Dugi Rat i Turističke zajednice općine Dugi Rat, s jednim ciljem – programa ima za sve dobne skupine i interese. Bez obzira jeste li ljubitelj glazbe, plesa, kazališta ili jednostavno želite uživati u dobroj zabavi na otvorenom, Dugoratsko ljeto i ove godine ima nešto za svakoga.

image

Sve start koncertom grupe Dalmatino

- U startu idemo s glazbenim spektaklima, a to je svakako nastup Dalmatina, dok nas 21. srpnja očekuje i koncert Adija Šoše. Uživat ćemo i u nastupu Lorene Bućan, dok će Petar Dragojević dodatno zagrijati atmosferu svojim koncertom u Sumpetru.

Aktivan odmor

Naravno, njegujući tradiciju 27. srpnja na rasporedu je 18. Festival poljičkog soparnika, pa brojne foklorne i klapske večeri među kojima i Međunarodni festival folklora „Kolajna od zlata“ donijet će nam dašak tradicije i ljepotu narodnih nošnji i plesa, dok će 3. Craft beer festival „More&Beer“ svojom ponudom zadovoljiti istančana nepca svih pivoljubaca – tek dio iz palete bogatog programa - najavljuje Tonči Bauk, načelnik Dugog Rata i dodaje kako nisu zaboravili ni mališane i njihov 22. Dječji festival „Glas Poljica“, uz razne dječje predstave, radionice i igre zabavnog i edukativnog karaktera.

image

Diljem Općine Dugi rat a najčešće u parku u lučici, organizirat će se razne manifestacije

Na ljetnoj pozornici gostovat će brojni glumci, organizirane će biti i pučke fešte, uz tradicionalne klapske pjesme kao i večeri gitare uz taktove poznatog gitarista klasične glazbe Petra Čulića.

- Imat ćemo „Večer pod zvijezdama“, a za one koji vole aktivan odmor, organizirani su zumba treninzi i vježbe u moru. Domaćini smo i jedinstvenog turnira u balotama za gradonačelnike, načelnike i vijećnike.

Mnogo će biti događanja na raznim lokacijama diljem naše općine. Idemo zajedno uživati ovog ljeta – poziv je uputio prvi čovjek Dugog Rata, upućujući sve da kompletan raspored 22. Dugoratskog ljeta 2024. pronađu na službenim i Facebook stranicama Općine i Turističke zajednice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. lipanj 2024 22:28