StoryEditorOCM
Obalašto vi mislite?

Restorani imaju novu bezobraznu praksu da izmuzu novac, evo što su smislili; Za shvaćanje jelovnika trebat će upute

Piše Dora Koretić/JL
10. srpnja 2023. - 08:53
Arhivska i ilustrativna fotografija šibenske rive; Cjenik iz ŠibenikaNikša Stipaničev/Cropix, Privatna arhiva

Kako stvari stoje, mnogima će uskoro za snalaženje s restoranskim jelovnicima trebati posebne upute, a bit će pametno na ručak stići i koji sat ranije da shvatiš kako naručiti i što koliko košta, piše Jutarnji list.

Posebno ovo posljednje koje je postalo neobično kreativno - naime, sve se češće može vidjeti kako se hrana na jelovnicima izražava u težini od deset dekagrama pa bi se mnogi mogli neugodno iznenaditi ako tu cijenu zamijene za cijenu cijele porcije, a na kraju stigne tri do četiri puta veći račun.

Primjer jednog takvog jelovnika dostavila nam je ovih dana čitateljica koja je, kaže, bila zbunjena cijenama u jednom šibenskom restoranu u kojem na kraju nije objedovala.

Recimo, cijena dagnji izražena za težinu od 50 dekagrama. Škampi se potom izračunavaju...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. studeni 2024 01:39