StoryEditorOCM
ObalaNije htio?

Policija pokucala na vrata Vranjičaninu koji je najavio trovanje mačaka: ‘Sve je to zbog loših odnosa sa susjedima...‘

Piše Tanja Šimundić Bendić
10. rujna 2024. - 14:34

Policija je rekla svoje, postariji Vranjičanin koji je na ogradi dvorišta najavio trovanje mačaka u susjedstvu nije napravio kazneno djelo. Samim tim nema ni potrebe za daljnjim postupanjem, naveli su u svom priopćenju, pojasnivši kako su s njim obavili potrebne razgovore i utvrdili da potpisnik obavijesti nije postavio otrov, niti je imao namjeru to učiniti. Obrazložili su kako je njegov čin posljedica loših međususjedskih odnosa, te da je na ovaj način je želio ukazati na neprilično držanje većeg broja mačaka u susjedstvu.

image

Ulične mačke

Goran Šebelić/Cropix

- Na to je i ranije upozoravao. Involvirane osobe su upozorene da se suzdržavaju od neprikladnih ponašanja i narušavanja javnog reda i mira, odnosno bilo kakvog oblika protupravnog ponašanja. Upozorene su i da svoje nesuglasice i razmirice ubuduće rješavaju na prikladan način pred nadležnim tijelima – saznajemo iz Služba za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću PU Splitko - dalmatinske.

Podsjetimo, u nedjelju ujutro, na blagdan male Gospe, na dvorišnu ogradu kuće u Vranjicu ovješene su tri poruke, najave o trovanju mačaka. Postariji Vranjičan koji tu živi, navjestio je i točan datum i adresu na kojem će se trovanje dogoditi. Reagirala je su susjeda koja je alarmirala policiju, te Odsjek za komunalne djelatnosti Grada Solina, nakon čega su na teren izašli policijski djelatnici. I utvrdili da nije kriv.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2024 14:49