Slanutak je jeftina, a nutritivno vrlo bogata namirnica koja je postala pravi hit i glavni saveznih hladnih salata. Može se uklopiti u puno recepata, a sve ga češće pronalazimo u onim zdravijim i fit varijantama. Riječ je o jednostavnim i brzim jelima koji su idealni i kao obroci koje možemo ponijeti na posao.
Mediteranske salate imaju puno varijanti, a jedna je posebno zanimljiva! Salata od slanutka i hobotnice osvježavajuća je, lagana i izuzetno zdrava kombinacija za ljetni obrok. Priprema je jednostavna, a garantiramo uživat ćete u svim okusima. Eko kako ćete je pripremiti..
Mediteranska salata od slanutka
Sastojci:
1 hobotnica (odmrznuta i skuhana)
1 konzerva slanutka (ispranog)
3 režnja češnjaka (nasjeckana)
1 velika glavica luka (nasjeckanog)
1 krastavac salatar (nasjeckan)
2 – 3 krumpira (kuhana)
1/3 šalice maslinovog ulja
1 čajna žličica soli
1 čajna žličica mješavine mediteranskih začina
pola čajne žličice crnog papra
Priprema:
Hobotnicu prvo skuhajte, a potom uklonite sluzavi dio. Isperite slanutak, a krastavac i ostalo povrće koje ćete koristiti izrežite. Krumpir i hobotnicu narežite na komade i pomiješajte u zdjeli. Ubacite ostale sastojke, polijte aceto balsamicom i začinite po želji