StoryEditorOCM
Recepti‘ravno iz leda‘

Hobotnicu možete kuhati i bez odmrzavanja! Samo postupite po našem savjetu i kombinirajte ga s receptom splitskog chefa

Piše T.S.M.
15. prosinca 2023. - 13:55

Petak je i jede vam se nešto "morsko", a niste stigni na peškariju... Možda vam se čini da bi vam po ovoj buri bolje odgovaralo nešto malo konkretnije? Možda brujet. Ali, da, nemate ribu. Pa nema veze, zašto ne skuhati brujet s hobotnicim? Nije ju teško pronaći zamrznutu. Mislite da ćete morati trošiti vrijeme na odmrzavanje? Ma kakvi!

Smrznutu hobotnicu možete ubaciti ravno u teću, dodati joj dodatke po želji i kuhati kao i obično. Iskušajte ovu caku u kombinaciji s receptom splitskog chefa Pere Savanovića za hobotnicu na brujet. Javite nam dojmove! Adresa je spiza@slobodnadalmacija.hr

Hobotnica na brujet

Sastojci:

100 g pasirane rajčice
50 g sušenih rajčica
1 žlica kapara
2 dl crnog vina
lovorov list
maslinovo ulje
sol, papar

Priprema:

Hobotnicu očistite i stavite u lonac kuhati bez vode 10-tak minuta da pusti vodu. Tu vodu sačuvajte za podlijevanje, a hobotnicu narežite na komade.

Na maslinovom ulju izdinstajte luk, zatim dodajte češnjak i peršin. Dodajte komade hobotnice. Lagano prodinstajte i dodajte pire od rajčice, zatim pasiranu rajčicu, sušenu rajčicu i kapare. Podlijte vinom i vodom koju je pustila hobotnica. Dodajte lovor, posolite i popaprite.

Kuhajte dok hobotnica ne omekša pazeći da se ne prekuha. Servirajte uz palentu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. ožujak 2024 00:37