StoryEditorOCM
Pričespecijalitet

Jeste li ikada jeli živu hobotnicu? Iako je najopasnija hrana i lako od nje možete umrijeti, Kinezi je jedu svaki dan

Piše MOZAIK SD
18. rujna 2023. - 18:23

Kada je riječ o smrti izazvanoj hranom, ona najčešće nastupa zbog gušenja ili nekog ozbiljnog trovanja, no jedan je specijalitet toliko opasan da, ako se ne pripremi i ne jede kako treba, može rezultirati strašnom smrću.

Korejsko jelo poznato kao ‘sannakji‘ jede se dok je još živo. Riječ je o hobotnici koja je pripremljena na način da se i dalje miče kada se posluži, prenosi espreso.co.rs.

Dok je hobotnica živa, narežite je na komade i odmah poslužite. Kao što svi znamo, hobotnice imaju sisaljke na svojih osam pipaka, tako da se stvorenja mogu osloboditi staklenke i popeti se uz stijenke visokih posuda.

Ove sisaljke mogu biti aktivne i nakon što je obrok poslužen, što znači da su neki gosti umrli dok su jeli jer su im komadići zapeli u grlu. Ali ne brinite se, ako se pravilno pripremi, ovo opasno jelo može biti sigurno za konzumaciju. S pipaka se najprije odstranjuje sluz jer nije ugodno jesti, a zatim se režu na sitne komadiće koji neće začepiti dišne ​​puteve gostima restorana, ispričala je nutricionistica. To zatim pomaže da se smanji opasnost od gušenja sannakjijem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 14:51