StoryEditorOCM
Preporukedobra prigoda

Za vrhunske trenutke - vrhunsko vino! Evo gdje ćete pronaći najbolja iz domaćih vinograda po prihvatljivim cijenama

Piše SD SPIZA/SPONZORIRANI SADRŽAJ
16. lipnja 2023. - 15:13

Za druženje s prijateljima, romantičnu večeru s boljom nam polovicom ili za sve one posebne trenutke koje želimo obilježiti s našim najdražima - vina su neizostavan element svih proslava. Bez kapljice vrhunskog vina i kucanja čaše u čašu ne možemo zamisliti najvažnije trenutke. Ali isto tako ni uživanje u jednoj čaši vina nakon vrhunskog obroka za potpun doživljaj jela. Pogotovo ako ste majstorski otkrili sve tajne savršenog sljubljivanja vina. 

Kultura ispijanja vina datira od davnina. Vino se smatralo ukusnim i snažnim lijekom te dan danas jednim od najzdravijih pića na svijetu. Osim doze elegancije pruža nezaboravan spoj posebnih okusa i mirisa kojima zaokružujemo svaku priču i druženja.

Posebno, jedinstveno i domovina sorte najdražih nam vina je Pelješko vinogorje. Poluotok krasi netaknuta priroda gdje se proizvode vrhunska vina i nudi izvrsna hrana. Otočna zemlja s mediteranskom klimom u kombinaciji s posvećenim radom vinogradara proizvodi, danas sinonim i sortu poluotoka, plavac mali te mnoge druge sorte itekako vrijedne pažnje. 

Proizvodnja vina je proces pun ljubavi, a kad se radi u krugu obitelji, na najbolji način priča bogatu tradiciju življenja s lozom i od loze - što je moto vinarije Palihnić. Spoj umjetnosti i elegancije u boci možete pronaći u raznim sortama vina, crnim i bijelim užitcima idealnim za ručak koji pružaju najbolje iz prirode. Samo izaberite jedno po svom guštu i uživajte u čarima juga Hrvatske. 

Jedno u kojem ćete definitivno uživati je Dingač Ultra, vrhunsko vino koje svoj bogat okus ima zahvaljujući južnim i uvijek sunčanim padinama Pelješca te pažljivoj preradi i njezi u hrastovim barrique bačvama. Padina Dingač jedno je od najcjenjenijih položaja i vina ove sorte, a ovo vino odlično predstavlja svu raskoš sorte mali plavac. Okrunjen je i nagradom na međunarodnom susretu vinogradara i vinara Sabatini za najbolje vino i najbolje vino sorte plavac u kategoriji buteljiranih vina čiji je višestruki dobitnik. Karakteriziraju ga punina okusa i bogate arome suho bobičastog voća uz srednje izraženu taninu. Ako niste sigurni koje vino birati za važan trenutak i slavlje, ovo definitivno vrijedi kušati. 

image

Dingač Ultra, plavac mali, crno vino

PR

Još jedno vrhunsko vino koje možete ponuditi na izbor svojim prijateljima je Postup Ultra. Također vino sorte plavac koje je okusom i lokacijom susjed Dingaču. Susjedni vinogradski položaj na Pelješcu jedno je najcjenjenijih položaja i vina ove sorte čija se njega radi u hrastovim barrique bačvama. Ako ste ljubitelj dobrog vina ovo sigurno neće razočarati na stolu. Kako biste ga ekipi predstavili kao pravi znalac trebate znati da ga karakterizira puno tijelo, osrednja trpkost i arome prosušenog bobičastog voća. 

image

Postup ultra, crno vino, plavac mali

PR

Ako ste više ljubitelj bijelog vina ili češće uživate u laganim jelima s plodovima mora i ribi mora onda će vam se zasigurno svidjeti ovaj izbor. Vino Maraština je kvalitetno bijelo vino koje načinjeno od sorte Rukatac, a karakteriziraju ga cvjetni miris i slatkasti okus u finišu. Dobro ga rashladite i uživajte u dobroj ćakuli iza ljetnog ručka ili večere. 

image

Vino Maraština, bijelo vino,

PR

Uživanje u vrhunskim trenucima u vrhunskom vinu, aromama i karakteristikama pelješkog vinogorja najbolji je izbor za sve ljubitelje vina. Pripremite se za proslave, roštilje, posebne ručkove i večere na vrijeme jer sva spomenuta vina možete pronaći na akciji u Victi i Riboli do 21.6.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 21:19