stdClass Object ( [id] => 1234198 [title] => Rock‘n‘roll ikone i dalje žare i pale; veže ih strast prema drogama i seksu, jedno vrijeme nisu razgovarali, a čak su bili s istom djevojkom! Nakon 17 godina spremaju novi album [alias] => rock-n-roll-ikone-i-dalje-zare-i-pale-veze-ih-strast-prema-drogama-i-seksu-jedno-vrijeme-nisu-razgovarali-a-cak-su-bili-s-istom-djevojkom-nakon-17-godina-spremaju-novi-album [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Show goes on! Rolling Stonesi ne odustaju, a njihova europska turneja nije posljednje što su "rock‘n‘ roll djedice" priuštili svojim sljedbenicima. Britanski mediji prenose da će u ljeto 2023. izbaciti album s novim pjesmama, prvi nakon punih 17 godina. Ali to još nije sve – navodno će nakon toga bend krenuti na turneju u Sjevernu i Južnu Ameriku i "prošetati" Europom.

Nakon što je prošle godine, u 80. godini, umro Charlie Watts, čije je bubnjanje pokretalo Rolling Stonese više od 50 godina, bend je bio ozbiljno uzdrman. Kratkoročno, datumi, gradovi, stadioni za turneju kojom se obilježavalo 60 godina od njihova prvog koncerta, 12. srpnja 1962., bili su isplanirani. A nakon što su stali i razmislili o budućnosti, odlučili su nastaviti raditi ono što najbolje znaju: stvarati još glazbe i svirati je pred obožavateljima.

---

image

Berlin: Ron Wood, Mick Jagger i Keith Richards na slavljeničkoj turneji za 60 godina benda ove godine

Soeren Stache/Dpa Picture-alliance Via Afp
---

Kakav će biti album, ne znaju ni Keith Richards ni Mick Jagger, dva preostala originalna člana grupe. U jednom intervjuu britanskim medijima Richards je kazao da njih dvojica uvijek računaju na spontanost kad sjednu pisati nove pjesme. "Prije nego što počnemo raditi, ponekad se pitamo kakav album želimo napraviti, a ja kažem: ‘Mick, album Rolling Stonesa‘", kazao je, smijući se, Richards.

Ni jedna glazbena grupa u povijesti rocka nije trajala tako dugo kao The Rolling Stones. Grupa se mnogo puta raspala, ali uvijek je nalazila načine da opstane.

---

image

Berlin, turneja za 60 godina Rolling Stonesa

Ina Fassbender/Afp
---

Još uvijek privlače publiku, godinu za godinom, desetljeće za desetljećem, dugo nakon njihova komercijalnog vrhunca kao izvođača koji su snimali hit-singlove i albume. Pjesme poput "(I Can‘t Get No) Satisfaction", "Jumpin‘ Jack Flash", "Paint It Black", "You Can‘t Always Get What You Want", "Sympathy For The Devil", "It‘s Only Rock ‘n‘ Roll (But I Like It)", "Start Me Up", "Gimme Shelter", "Miss You", "Brown Sugar"... izdržale su test vremena i još uvijek su značajne velikom broju obožavatelja. Mnogi od njihovih slušatelja su prosjedi fanovi koji dolaze na koncerte slušati glazbu koja je bila sastavni dio njihovih života, često s odraslom djecom ili čak unucima.

Izvorni članovi benda bili su Mick Jagger, Keith Richards, Brian Jones, Bill Wyman i Charlie Watts, kasniji Mick Taylor, Ronnie Wood, Darryl Jones. No naziv benda "The Rolling Stones", koji je smislio njegov osnivač, koji je umro 1969. godine, Brian Jones, gitarist, multiinstrumentalist i pjevač, inspirirajući se pjesmom Muddyja Watersa – ono je što i danas prodaje ulaznice, bez obzira u kojoj postavi se svira.

---

image

Keith Richards sa suprugom Patti Hansen s kojom je u braku skoro četiri desetljeća

John Nacion/Instar Images/Profimedia/John Nacion/Instar Images/Profimedia
---

Iako je novac dobar razlog za nastavak održavanja benda na životu, fanovi grupe vole misliti da je kreativna, ali i burna veza Jaggera i Richardsa ono što ih tjera dalje, da su oni "čuvari plamena".

Prijatelji još iz djetinjstva, Jagger i Richards dijelili su ljubav prema američkom bluesu i R&B-u, i vrlo brzo su preuzeli glazbeno vodstvo benda, nakon što su se uigrali kao tim za pisanje pjesama, jedan od najuspješnijih u povijesti, koji traje i danas.

No šest desetljeća dugo je razdoblje, i sposobnost njih dvojice da premoste kritične trenutke, kojih je bilo, presudna je za dugovječnost benda. To je 60 godina ljubavi i mržnje, napisao je netko.

Osamdesetih godina jedva da su razgovarali, svaki se okrenuo vlastitim projektima, no čak i tada je Richards, za vjenčanje s Patti Hansen, odabrao Micka za svoga kuma.

Keith je u jednom intervjuu ovako to opisao:

"Mick i ja možda nismo prijatelji – previše smo istrošeni za to – ali smo najbliža braća, to se ne može raskinuti. Kako možete opisati vezu koja seže tako daleko u prošlost? Najbolji prijatelji su najbolji prijatelji. Ali braća se svađaju."

A 78-godišnjacima očito više ne prijaju narcisoidne svađe.

---

image

Mick Jagger i britanska manekenka Chrissie Shrimpton 1965. godine

Topfoto/Topfoto/Profimedia/Topfoto/Topfoto/Profimedia
---

Osim glazbe i benda koji je prodao 200 milijuna albuma, Richardsa i Jaggera povezivala je i velika strast za drogama i seksom. I dok je Richards, pet puta hapšen zbog nezakonitih djela oko droge i uvijek vrlo otvoren oko te teme, stekao imidž "uskrslog iz pakla", Jagger je stvorio popriličan portfelj žena, djece, pa sad već i unuka i praunuka. U skladu s Watersonovom pjesmom "Rollin‘ Stone", nikako da se na tom terenu zaustavi.

---

image

Bianca, jedina zakonita supruga Micka Jaggera, 1970. godine

Keystone Archives/Hip/Topfoto/Topfoto/Profimedia/Keystone Archives/Hip/Topfoto/Topfoto/Profimedia
---

Ima osmero djece s pet različitih žena, a službeno se vjenčao samo jedanput. Najmlađi, petogodišnji Deveraux Jagger, ne može mu biti fizički sličniji.

---

image

Bianca, jedina zakonita supruga Micka Jaggera, 1970.te godine

Popperfoto/ Getty/ Swns/Swns/Profimedia/Popperfoto/ Getty/ Swns/Swns/Profimedia
---

Jagger još nije ni bio celebrity kad ga je krenulo sa ženama – s britanskom manekenkom Chrissie Shrimpton hodao je 1963., kao student ekonomije koji pjeva po malim klubovima. Iako su navodno bili zaručeni, krajem 1966. započeo je aferu s pjevačicom Marianne Faithful.

---

image

Sir Mick Jagger i dizajnerica L‘Wren Scott koja je izvršila samoubojstvo

Hubert Boesl/Dpa Picture-alliance Via Afp
------
image

78. godišnja rock zvijezda u šetnji sa 35. godišnjom majkom svoga posljednjeg sina, balerinom Melanie Hamrick, u Miamiju

Mega/The Mega Agency/Profimedia/Mega/The Mega Agency/Profimedia
---

Veza koja je bila redovito praćena skandalima trajala je do 1970. Njezina javno poznata borba s ovisnošću pridonijela je njihovu prekidu, ali ne prije nego što je spavala s Richardsom kao osvetom za Jaggerovu kratku aferu s njemačkom manekenkom Anitom Pallenberg. Ona je u to vrijeme hodala s Keithom Richardsom, a prije toga s još jednim Stonesom, Brianom Jonesom.

Američka manekenka Marsha Hunt rodila mu je prvo dijete 1970. godine, kćer Karis, nakon što su se viđali u vrijeme njegove veze s Faithfull. Neposredno prije Karisina rođenja, Jagger je upoznao Biancu Perez-Mora Macias, rođenu u Nikaragvi. Manje od godinu dana poslije, 1971., vjenčali su se u St. Tropezu, dok je bila trudna s njihovom kćeri Jade, rođenom 1971. Razveli su se 1979., a Bianca je kao razlog razlaza navela njegovu aferu s Jerry Hall.

---

image

Sa Jerry Hall je imao najdužu vezu iz koje je rođeno četvero djece

/Afp
---

S tim je supermodelom, prije toga povezivanu s Brianom Ferryjem iz Roxy Musica, Jagger ostvario svoju najdulju ljubavnu vezu. Razveo se od Biance, održali su hinduističko vjenčanje na Baliju, koje poslije britanski sud nije priznao, i izrodili četvero djece: Elizabeth Scarlett (1984.), Jamesa Leroya (1985.), Georgiju May (1992.) i Gabriela Lukea (1997.). Prekinuli su 1999., nakon što se doznalo da je dobio dijete s brazilskom manekenkom Lucianom Gimenez.

Njihov brak načela je veza s manekenkom Carlom Bruni, kasnijom suprugom francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja. No, po Bruninoj izjavi, bilo je još "možda deset drugih žena" u Jaggerovu životu u to vrijeme.

---

image

Amerikanka Marsha Hunt rodila mu je prvo dijete, kći Karis.

(Photo by CENTRAL PRESS/AFP)

-/Afp
------
image

Brazilski model Luciana Gimenez rodila mu je sina i dokrajčila vezu sa Jerry Hall

Antonio Scorza/Afp
---

Kap koja je prelila čašu bila je afera s 29-godišnjom brazilskom manekenkom koja mu je 1999. rodila sina Lucasa Mauricea, a DNK testovi potvrdili su da je Jagger otac. Jerry Hall je to u razvodu navodno naplatila s 15 milijuna dolara.

S modnom dizajnericom L‘Wren Scott frontmen Stonesa upoznao se 2001. i bili su zajedno sve dok si nije oduzela život 2014. – Jagger je u to vrijeme bio na turneji sa Stonesima u Australiji.

A 35-godišnju Melanie Hamrick, plesačicu Američkog baletnog kazališta, upoznao je malo prije dizajneričine smrti i njezina prekida zaruka. U srpnju 2016. otkriveno je da je trudna s njegovim osmim djetetom, Deverauxom.

Mick Jagger ima petero unučadi i pradjed je. Neka od njegove djece također su slavna: Jade Jagger bivša je manekenka, Lizzy Jagger je model i glumica, a Georgia Jagger također je model.

Karizmatični glazbenik proglašen je vitezom 2003. godine, a vrijednost njegova bogatstva procjenjuje se na 360 milijuna dolara.

Iako je imao operaciju srca 2019., i dalje je nevjerojatno aktivan i sa strogim režimom treninga koji uključuje trčanje, jogging, kickboxing i jogu.

---

image

Keith Richards sa suprugom Patti Hansen s kojom je u braku skoro četiri desetljeća

John Nacion/Instar Images/Profimedia/John Nacion/Instar Images/Profimedia
------
image

Carla Bruni, supruga bivšeg francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja je ljubovala sa Jaggerom i tvrdila da je osim nje imao možda i deset žena u isto vrijeme

Sylvain Lefevre/Hans Lucas Via Afp
---

Keith Richards oženjen je bivšom manekenkom i glumicom Patti Hansen. Vjenčali su se na Richardsov 40. rođendan, a u braku su ostali do danas. To je jedini Richardsov brak, unatoč tome što je bio u vezi s ikonom stila, ‘It Girl‘ Anitom Pallenberg između 1967. i 1979. S njom ima dvoje djece, Marlona Leona Sundeepa i Dandelion Angelu te dvije kćeri sa suprugom Patti, Theodoru Dupree i Alexandru Nicole. Ima i pet unuka. Vrijednost njegove imovine procjenjuje se na 340 milijuna dolara.

---

image

Jerry Hall iz braka sa Jaggerom izašla je u plusu od 15 milijuna dolara

Toru Yamanaka/Afp
---

Njegova uobičajena rečenica, kad ga pitaju kada će u "mirovinu", je: "I‘d like to croak magnificently, on stage."

Show se, dakle, nastavlja.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"NAJPOZNATIJE DJEDICE"},{"id":"10","value":""},{"id":"97","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"8152"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"87","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"}] [extra_fields_search] => NAJPOZNATIJE DJEDICE 2 0 8152 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-10-20 14:01:14 [created_by] => 3139 [created_by_alias] => Jasenka Leskur [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-10-20 18:30:05 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2022-10-20 18:30:05 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 773 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Rock'n'roll ikone i dalje žare i pale; veže ih strast prema drogama i seksu, jedno vrijeme nisu razgovarali, a čak su bili s istom djevojkom! Nakon 17 godina spremaju novi album [metakey] => rolling stones, mick jagger, rock n roll, turneja [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/10\/20\/23632420.jpg","\/images\/slike\/2022\/10\/20\/23632423.jpg","\/images\/slike\/2022\/10\/20\/23632418.jpg","\/images\/slike\/2022\/10\/20\/23632402.jpg","\/images\/slike\/2022\/10\/20\/23632400.jpg","\/images\/slike\/2022\/10\/20\/23632366.jpg","\/images\/slike\/2022\/10\/20\/23632278.jpg","\/images\/slike\/2022\/10\/20\/23632276.jpg","\/images\/slike\/2022\/10\/20\/23632267.jpg","\/images\/slike\/2022\/10\/20\/23632290.jpg","\/images\/slike\/2022\/10\/20\/23632257.jpg","\/images\/slike\/2022\/10\/20\/23632311.jpg","\/images\/slike\/2022\/10\/20\/23632309.jpg","\/images\/slike\/2022\/10\/20\/23632295.jpg","\/images\/slike\/2022\/10\/20\/23632292.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Henning Kaiser\/Dpa Picture-alliance Via Afp","Soeren Stache\/Dpa Picture-alliance Via Afp","Ina Fassbender\/Afp","John Nacion\/Instar Images\/Profimedia\/John Nacion\/Instar Images\/Profimedia","Topfoto\/Topfoto\/Profimedia\/Topfoto\/Topfoto\/Profimedia","Keystone Archives\/Hip\/Topfoto\/Topfoto\/Profimedia\/Keystone Archives\/Hip\/Topfoto\/Topfoto\/Profimedia","Popperfoto\/ Getty\/ Swns\/Swns\/Profimedia\/Popperfoto\/ Getty\/ Swns\/Swns\/Profimedia","Hubert Boesl\/Dpa Picture-alliance Via Afp","Mega\/The Mega Agency\/Profimedia\/Mega\/The Mega Agency\/Profimedia","\/Afp","Justin Ng\/Avalon\/Profimedia\/Justin Ng\/Avalon\/Profimedia","-\/Afp","Antonio Scorza\/Afp","Sylvain Lefevre\/Hans Lucas Via Afp","Toru Yamanaka\/Afp"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

North Rhine-Westphalia, Gelsenkirchen: Ron Wood, Mick Jagger, Steve Jordan i Keith Richards na ovogodi\u0161njoj turneji<\/p>","

Berlin: Ron Wood, Mick Jagger i Keith Richards na slavljeni\u010dkoj turneji za 60 godina benda ove godine<\/p>","

Berlin, turneja za 60 godina Rolling Stonesa<\/p>","

Keith Richards sa suprugom Patti Hansen s kojom je u braku skoro \u010detiri desetlje\u0107a<\/p>","

Mick Jagger i britanska manekenka Chrissie Shrimpton 1965. godine<\/p>","

Bianca, jedina zakonita supruga Micka Jaggera, 1970. godine<\/p>","

Bianca, jedina zakonita supruga Micka Jaggera, 1970.te godine<\/p>","

Sir Mick Jagger i dizajnerica L\u2018Wren Scott koja je izvr\u0161ila samoubojstvo<\/p>","

78. godi\u0161nja rock zvijezda u \u0161etnji sa 35. godi\u0161njom majkom svoga posljednjeg sina, balerinom Melanie Hamrick, u Miamiju<\/p>","

Sa Jerry Hall je imao najdu\u017eu vezu iz koje je ro\u0111eno \u010detvero djece<\/p>","

Melanie Hamrick, djevojka frontmana Rolling Stonesa<\/p>","

Amerikanka Marsha Hunt rodila mu je prvo dijete, k\u0107i Karis.<\/p>\n\n

(Photo by CENTRAL PRESS\/AFP)<\/p>","

Brazilski model Luciana Gimenez rodila mu je sina i dokraj\u010dila vezu sa Jerry Hall<\/p>","

Carla Bruni, supruga biv\u0161eg francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja je ljubovala sa Jaggerom i tvrdila da je osim nje imao mo\u017eda i deset \u017eena u isto vrijeme<\/p>","

Jerry Hall iz braka sa Jaggerom iza\u0161la je u plusu od 15 milijuna dolara<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1277","hd_23632420_1920.jpg":"1920x1080","k_23632420_1280.jpg":"1280x1280","k_23632420_1024.jpg":"1024x1024","k_23632420_640.jpg":"640x640","k_23632420_480.jpg":"480x480","k_23632420_340.jpg":"340x340","k_23632420_220.jpg":"220x220","o_23632420_1280.jpg":"1280x851","o_23632420_1024.jpg":"1024x681","o_23632420_640.jpg":"640x425","o_23632420_480.jpg":"480x319","o_23632420_340.jpg":"340x226","o_23632420_220.jpg":"220x146","h_23632420_1280.jpg":"1280x854","h_23632420_1024.jpg":"1024x683","h_23632420_640.jpg":"640x427","h_23632420_480.jpg":"480x320","h_23632420_340.jpg":"340x227","h_23632420_220.jpg":"220x147","pp_23632420_1280.jpg":"1280x1628","pp_23632420_1024.jpg":"1024x1303","pp_23632420_640.jpg":"640x814","pp_23632420_480.jpg":"480x611","pp_23632420_340.jpg":"340x432","pp_23632420_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1353","hd_23632423_1920.jpg":"1920x1080","k_23632423_1280.jpg":"1280x1280","k_23632423_1024.jpg":"1024x1024","k_23632423_640.jpg":"640x640","k_23632423_480.jpg":"480x480","k_23632423_340.jpg":"340x340","k_23632423_220.jpg":"220x220","o_23632423_1280.jpg":"1280x902","o_23632423_1024.jpg":"1024x721","o_23632423_640.jpg":"640x451","o_23632423_480.jpg":"480x338","o_23632423_340.jpg":"340x239","o_23632423_220.jpg":"220x155","h_23632423_1280.jpg":"1280x854","h_23632423_1024.jpg":"1024x683","h_23632423_640.jpg":"640x427","h_23632423_480.jpg":"480x320","h_23632423_340.jpg":"340x227","h_23632423_220.jpg":"220x147","pp_23632423_1280.jpg":"1280x1628","pp_23632423_1024.jpg":"1024x1303","pp_23632423_640.jpg":"640x814","pp_23632423_480.jpg":"480x611","pp_23632423_340.jpg":"340x432","pp_23632423_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23632418_1920.jpg":"1920x1080","k_23632418_1280.jpg":"1280x1280","k_23632418_1024.jpg":"1024x1024","k_23632418_640.jpg":"640x640","k_23632418_480.jpg":"480x480","k_23632418_340.jpg":"340x340","k_23632418_220.jpg":"220x220","o_23632418_1280.jpg":"1280x853","o_23632418_1024.jpg":"1024x682","o_23632418_640.jpg":"640x426","o_23632418_480.jpg":"480x320","o_23632418_340.jpg":"340x226","o_23632418_220.jpg":"220x146","h_23632418_1280.jpg":"1280x854","h_23632418_1024.jpg":"1024x683","h_23632418_640.jpg":"640x427","h_23632418_480.jpg":"480x320","h_23632418_340.jpg":"340x227","h_23632418_220.jpg":"220x147","pp_23632418_1280.jpg":"1280x1628","pp_23632418_1024.jpg":"1024x1303","pp_23632418_640.jpg":"640x814","pp_23632418_480.jpg":"480x611","pp_23632418_340.jpg":"340x432","pp_23632418_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_23632402_1920.jpg":"1920x1080","k_23632402_1280.jpg":"1280x1280","k_23632402_1024.jpg":"1024x1024","k_23632402_640.jpg":"640x640","k_23632402_480.jpg":"480x480","k_23632402_340.jpg":"340x340","k_23632402_220.jpg":"220x220","o_23632402_1280.jpg":"1280x1920","o_23632402_1024.jpg":"1024x1536","o_23632402_640.jpg":"640x960","o_23632402_480.jpg":"480x720","o_23632402_340.jpg":"340x510","o_23632402_220.jpg":"220x330","h_23632402_1280.jpg":"1280x854","h_23632402_1024.jpg":"1024x683","h_23632402_640.jpg":"640x427","h_23632402_480.jpg":"480x320","h_23632402_340.jpg":"340x227","h_23632402_220.jpg":"220x147","pp_23632402_1280.jpg":"1280x1628","pp_23632402_1024.jpg":"1024x1303","pp_23632402_640.jpg":"640x814","pp_23632402_480.jpg":"480x611","pp_23632402_340.jpg":"340x432","pp_23632402_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2590","hd_23632400_1920.jpg":"1920x1080","k_23632400_1280.jpg":"1280x1280","k_23632400_1024.jpg":"1024x1024","k_23632400_640.jpg":"640x640","k_23632400_480.jpg":"480x480","k_23632400_340.jpg":"340x340","k_23632400_220.jpg":"220x220","o_23632400_1280.jpg":"1280x1726","o_23632400_1024.jpg":"1024x1381","o_23632400_640.jpg":"640x863","o_23632400_480.jpg":"480x647","o_23632400_340.jpg":"340x458","o_23632400_220.jpg":"220x296","h_23632400_1280.jpg":"1280x854","h_23632400_1024.jpg":"1024x683","h_23632400_640.jpg":"640x427","h_23632400_480.jpg":"480x320","h_23632400_340.jpg":"340x227","h_23632400_220.jpg":"220x147","pp_23632400_1280.jpg":"1280x1628","pp_23632400_1024.jpg":"1024x1303","pp_23632400_640.jpg":"640x814","pp_23632400_480.jpg":"480x611","pp_23632400_340.jpg":"340x432","pp_23632400_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2684","hd_23632366_1920.jpg":"1920x1080","k_23632366_1280.jpg":"1280x1280","k_23632366_1024.jpg":"1024x1024","k_23632366_640.jpg":"640x640","k_23632366_480.jpg":"480x480","k_23632366_340.jpg":"340x340","k_23632366_220.jpg":"220x220","o_23632366_1280.jpg":"1280x1789","o_23632366_1024.jpg":"1024x1431","o_23632366_640.jpg":"640x894","o_23632366_480.jpg":"480x671","o_23632366_340.jpg":"340x475","o_23632366_220.jpg":"220x307","h_23632366_1280.jpg":"1280x854","h_23632366_1024.jpg":"1024x683","h_23632366_640.jpg":"640x427","h_23632366_480.jpg":"480x320","h_23632366_340.jpg":"340x227","h_23632366_220.jpg":"220x147","pp_23632366_1280.jpg":"1280x1628","pp_23632366_1024.jpg":"1024x1303","pp_23632366_640.jpg":"640x814","pp_23632366_480.jpg":"480x611","pp_23632366_340.jpg":"340x432","pp_23632366_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x3280","hd_23632278_1920.jpg":"1920x1080","k_23632278_1280.jpg":"1280x1280","k_23632278_1024.jpg":"1024x1024","k_23632278_640.jpg":"640x640","k_23632278_480.jpg":"480x480","k_23632278_340.jpg":"340x340","k_23632278_220.jpg":"220x220","o_23632278_1280.jpg":"1280x2186","o_23632278_1024.jpg":"1024x1749","o_23632278_640.jpg":"640x1093","o_23632278_480.jpg":"480x820","o_23632278_340.jpg":"340x580","o_23632278_220.jpg":"220x375","h_23632278_1280.jpg":"1280x854","h_23632278_1024.jpg":"1024x683","h_23632278_640.jpg":"640x427","h_23632278_480.jpg":"480x320","h_23632278_340.jpg":"340x227","h_23632278_220.jpg":"220x147","pp_23632278_1280.jpg":"1280x1628","pp_23632278_1024.jpg":"1024x1303","pp_23632278_640.jpg":"640x814","pp_23632278_480.jpg":"480x611","pp_23632278_340.jpg":"340x432","pp_23632278_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_23632276_1920.jpg":"1920x1080","k_23632276_1280.jpg":"1280x1280","k_23632276_1024.jpg":"1024x1024","k_23632276_640.jpg":"640x640","k_23632276_480.jpg":"480x480","k_23632276_340.jpg":"340x340","k_23632276_220.jpg":"220x220","o_23632276_1280.jpg":"1280x1920","o_23632276_1024.jpg":"1024x1536","o_23632276_640.jpg":"640x960","o_23632276_480.jpg":"480x720","o_23632276_340.jpg":"340x510","o_23632276_220.jpg":"220x330","h_23632276_1280.jpg":"1280x854","h_23632276_1024.jpg":"1024x683","h_23632276_640.jpg":"640x427","h_23632276_480.jpg":"480x320","h_23632276_340.jpg":"340x227","h_23632276_220.jpg":"220x147","pp_23632276_1280.jpg":"1280x1628","pp_23632276_1024.jpg":"1024x1303","pp_23632276_640.jpg":"640x814","pp_23632276_480.jpg":"480x611","pp_23632276_340.jpg":"340x432","pp_23632276_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2879","hd_23632267_1920.jpg":"1920x1080","k_23632267_1280.jpg":"1280x1280","k_23632267_1024.jpg":"1024x1024","k_23632267_640.jpg":"640x640","k_23632267_480.jpg":"480x480","k_23632267_340.jpg":"340x340","k_23632267_220.jpg":"220x220","o_23632267_1280.jpg":"1280x1919","o_23632267_1024.jpg":"1024x1535","o_23632267_640.jpg":"640x959","o_23632267_480.jpg":"480x719","o_23632267_340.jpg":"340x509","o_23632267_220.jpg":"220x329","h_23632267_1280.jpg":"1280x854","h_23632267_1024.jpg":"1024x683","h_23632267_640.jpg":"640x427","h_23632267_480.jpg":"480x320","h_23632267_340.jpg":"340x227","h_23632267_220.jpg":"220x147","pp_23632267_1280.jpg":"1280x1628","pp_23632267_1024.jpg":"1024x1303","pp_23632267_640.jpg":"640x814","pp_23632267_480.jpg":"480x611","pp_23632267_340.jpg":"340x432","pp_23632267_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1836x2500","hd_23632290_1920.jpg":"1920x1080","k_23632290_1280.jpg":"1280x1280","k_23632290_1024.jpg":"1024x1024","k_23632290_640.jpg":"640x640","k_23632290_480.jpg":"480x480","k_23632290_340.jpg":"340x340","k_23632290_220.jpg":"220x220","o_23632290_1280.jpg":"1280x1742","o_23632290_1024.jpg":"1024x1394","o_23632290_640.jpg":"640x871","o_23632290_480.jpg":"480x653","o_23632290_340.jpg":"340x462","o_23632290_220.jpg":"220x299","h_23632290_1280.jpg":"1280x854","h_23632290_1024.jpg":"1024x683","h_23632290_640.jpg":"640x427","h_23632290_480.jpg":"480x320","h_23632290_340.jpg":"340x227","h_23632290_220.jpg":"220x147","pp_23632290_1280.jpg":"1280x1628","pp_23632290_1024.jpg":"1024x1303","pp_23632290_640.jpg":"640x814","pp_23632290_480.jpg":"480x611","pp_23632290_340.jpg":"340x432","pp_23632290_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_23632257_1920.jpg":"1920x1080","k_23632257_1280.jpg":"1280x1280","k_23632257_1024.jpg":"1024x1024","k_23632257_640.jpg":"640x640","k_23632257_480.jpg":"480x480","k_23632257_340.jpg":"340x340","k_23632257_220.jpg":"220x220","o_23632257_1280.jpg":"1280x1920","o_23632257_1024.jpg":"1024x1536","o_23632257_640.jpg":"640x960","o_23632257_480.jpg":"480x720","o_23632257_340.jpg":"340x510","o_23632257_220.jpg":"220x330","h_23632257_1280.jpg":"1280x854","h_23632257_1024.jpg":"1024x683","h_23632257_640.jpg":"640x427","h_23632257_480.jpg":"480x320","h_23632257_340.jpg":"340x227","h_23632257_220.jpg":"220x147","pp_23632257_1280.jpg":"1280x1628","pp_23632257_1024.jpg":"1024x1303","pp_23632257_640.jpg":"640x814","pp_23632257_480.jpg":"480x611","pp_23632257_340.jpg":"340x432","pp_23632257_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2312","hd_23632311_1920.jpg":"1920x1080","k_23632311_1280.jpg":"1280x1280","k_23632311_1024.jpg":"1024x1024","k_23632311_640.jpg":"640x640","k_23632311_480.jpg":"480x480","k_23632311_340.jpg":"340x340","k_23632311_220.jpg":"220x220","o_23632311_1280.jpg":"1280x1541","o_23632311_1024.jpg":"1024x1233","o_23632311_640.jpg":"640x770","o_23632311_480.jpg":"480x578","o_23632311_340.jpg":"340x409","o_23632311_220.jpg":"220x264","h_23632311_1280.jpg":"1280x854","h_23632311_1024.jpg":"1024x683","h_23632311_640.jpg":"640x427","h_23632311_480.jpg":"480x320","h_23632311_340.jpg":"340x227","h_23632311_220.jpg":"220x147","pp_23632311_1280.jpg":"1280x1628","pp_23632311_1024.jpg":"1024x1303","pp_23632311_640.jpg":"640x814","pp_23632311_480.jpg":"480x611","pp_23632311_340.jpg":"340x432","pp_23632311_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1228","hd_23632309_1920.jpg":"1920x1080","k_23632309_1280.jpg":"1280x1280","k_23632309_1024.jpg":"1024x1024","k_23632309_640.jpg":"640x640","k_23632309_480.jpg":"480x480","k_23632309_340.jpg":"340x340","k_23632309_220.jpg":"220x220","o_23632309_1280.jpg":"1280x818","o_23632309_1024.jpg":"1024x654","o_23632309_640.jpg":"640x409","o_23632309_480.jpg":"480x307","o_23632309_340.jpg":"340x217","o_23632309_220.jpg":"220x140","h_23632309_1280.jpg":"1280x854","h_23632309_1024.jpg":"1024x683","h_23632309_640.jpg":"640x427","h_23632309_480.jpg":"480x320","h_23632309_340.jpg":"340x227","h_23632309_220.jpg":"220x147","pp_23632309_1280.jpg":"1280x1628","pp_23632309_1024.jpg":"1024x1303","pp_23632309_640.jpg":"640x814","pp_23632309_480.jpg":"480x611","pp_23632309_340.jpg":"340x432","pp_23632309_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2881","hd_23632295_1920.jpg":"1920x1080","k_23632295_1280.jpg":"1280x1280","k_23632295_1024.jpg":"1024x1024","k_23632295_640.jpg":"640x640","k_23632295_480.jpg":"480x480","k_23632295_340.jpg":"340x340","k_23632295_220.jpg":"220x220","o_23632295_1280.jpg":"1280x1920","o_23632295_1024.jpg":"1024x1536","o_23632295_640.jpg":"640x960","o_23632295_480.jpg":"480x720","o_23632295_340.jpg":"340x510","o_23632295_220.jpg":"220x330","h_23632295_1280.jpg":"1280x854","h_23632295_1024.jpg":"1024x683","h_23632295_640.jpg":"640x427","h_23632295_480.jpg":"480x320","h_23632295_340.jpg":"340x227","h_23632295_220.jpg":"220x147","pp_23632295_1280.jpg":"1280x1628","pp_23632295_1024.jpg":"1024x1303","pp_23632295_640.jpg":"640x814","pp_23632295_480.jpg":"480x611","pp_23632295_340.jpg":"340x432","pp_23632295_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2723","hd_23632292_1920.jpg":"1920x1080","k_23632292_1280.jpg":"1280x1280","k_23632292_1024.jpg":"1024x1024","k_23632292_640.jpg":"640x640","k_23632292_480.jpg":"480x480","k_23632292_340.jpg":"340x340","k_23632292_220.jpg":"220x220","o_23632292_1280.jpg":"1280x1815","o_23632292_1024.jpg":"1024x1452","o_23632292_640.jpg":"640x907","o_23632292_480.jpg":"480x680","o_23632292_340.jpg":"340x482","o_23632292_220.jpg":"220x312","h_23632292_1280.jpg":"1280x854","h_23632292_1024.jpg":"1024x683","h_23632292_640.jpg":"640x427","h_23632292_480.jpg":"480x320","h_23632292_340.jpg":"340x227","h_23632292_220.jpg":"220x147","pp_23632292_1280.jpg":"1280x1628","pp_23632292_1024.jpg":"1024x1303","pp_23632292_640.jpg":"640x814","pp_23632292_480.jpg":"480x611","pp_23632292_340.jpg":"340x432","pp_23632292_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7856868 Threads: 6 Questions: 1643842057 Slow queries: 4887250 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111592183 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 32 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [parent] => 477 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /scena/showbiz ) ) [link] => /scena/showbiz/rock-n-roll-ikone-i-dalje-zare-i-pale-veze-ih-strast-prema-drogama-i-seksu-jedno-vrijeme-nisu-razgovarali-a-cak-su-bili-s-istom-djevojkom-nakon-17-godina-spremaju-novi-album-1234198 [printLink] => /scena/showbiz/rock-n-roll-ikone-i-dalje-zare-i-pale-veze-ih-strast-prema-drogama-i-seksu-jedno-vrijeme-nisu-razgovarali-a-cak-su-bili-s-istom-djevojkom-nakon-17-godina-spremaju-novi-album-1234198?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 237103 [name] => rolling stones [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => rolling-stones [link] => /tag/rolling-stones ) [1] => stdClass Object ( [id] => 240452 [name] => Mick Jagger [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => mick-jagger [link] => /tag/mick-jagger ) [2] => stdClass Object ( [id] => 694709 [name] => rock n roll [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-10-20 20:30:49 [main_article_id] => 0 [alias] => rock-n-roll [link] => /tag/rock-n-roll ) [3] => stdClass Object ( [id] => 326743 [name] => turneja [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => turneja [link] => /tag/turneja ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Rock‘n‘roll ikone i dalje žare i pale; veže ih strast prema drogama i seksu, jedno vrijeme nisu razgovarali, a čak su bili s istom djevojkom! Nakon 17 godina spremaju novi album [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3139 [name] => Jasenka Leskur [username] => jasenka-leskur [email] => jasenka-leskur-stani-i@sd.hr [password] => $2y$10$yxLU5zfSBkK9E0Dw/xQ.FuGfjyguFIugXyk4eWGb5x2bk/KEJ9mPq [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 2023-10-13 14:31:49 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => {"admin_style":"","admin_language":"","language":"","editor":"","timezone":""} [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [admin_style] => [admin_language] => [language] => [editor] => [timezone] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/jasenka-leskur-3139 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1657 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/edc0bc8cf76440b4ed51e0a3a7473ef9?s=100&default=https%3A%2F%2Ff02.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/20/23632420.jpg [galleryCount] => 15 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Henning Kaiser/Dpa Picture-alliance Via Afp [mainImageDesc] =>

North Rhine-Westphalia, Gelsenkirchen: Ron Wood, Mick Jagger, Steve Jordan i Keith Richards na ovogodišnjoj turneji

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/20/23632420.jpg [title] => Henning Kaiser/Dpa Picture-alliance Via Afp

North Rhine-Westphalia, Gelsenkirchen: Ron Wood, Mick Jagger, Steve Jordan i Keith Richards na ovogodišnjoj turneji

) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/20/23632423.jpg [title] => Soeren Stache/Dpa Picture-alliance Via Afp

Berlin: Ron Wood, Mick Jagger i Keith Richards na slavljeničkoj turneji za 60 godina benda ove godine

) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/20/23632418.jpg [title] => Ina Fassbender/Afp

Berlin, turneja za 60 godina Rolling Stonesa

) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/20/23632402.jpg [title] => John Nacion/Instar Images/Profimedia/John Nacion/Instar Images/Profimedia

Keith Richards sa suprugom Patti Hansen s kojom je u braku skoro četiri desetljeća

) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/20/23632400.jpg [title] => Topfoto/Topfoto/Profimedia/Topfoto/Topfoto/Profimedia

Mick Jagger i britanska manekenka Chrissie Shrimpton 1965. godine

) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/20/23632366.jpg [title] => Keystone Archives/Hip/Topfoto/Topfoto/Profimedia/Keystone Archives/Hip/Topfoto/Topfoto/Profimedia

Bianca, jedina zakonita supruga Micka Jaggera, 1970. godine

) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/20/23632278.jpg [title] => Popperfoto/ Getty/ Swns/Swns/Profimedia/Popperfoto/ Getty/ Swns/Swns/Profimedia

Bianca, jedina zakonita supruga Micka Jaggera, 1970.te godine

) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/20/23632276.jpg [title] => Hubert Boesl/Dpa Picture-alliance Via Afp

Sir Mick Jagger i dizajnerica L‘Wren Scott koja je izvršila samoubojstvo

) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/20/23632267.jpg [title] => Mega/The Mega Agency/Profimedia/Mega/The Mega Agency/Profimedia

78. godišnja rock zvijezda u šetnji sa 35. godišnjom majkom svoga posljednjeg sina, balerinom Melanie Hamrick, u Miamiju

) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/20/23632290.jpg [title] => /Afp

Sa Jerry Hall je imao najdužu vezu iz koje je rođeno četvero djece

) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/20/23632257.jpg [title] => Justin Ng/Avalon/Profimedia/Justin Ng/Avalon/Profimedia

Melanie Hamrick, djevojka frontmana Rolling Stonesa

) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/20/23632311.jpg [title] => -/Afp

Amerikanka Marsha Hunt rodila mu je prvo dijete, kći Karis.

(Photo by CENTRAL PRESS/AFP)

) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/20/23632309.jpg [title] => Antonio Scorza/Afp

Brazilski model Luciana Gimenez rodila mu je sina i dokrajčila vezu sa Jerry Hall

) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/20/23632295.jpg [title] => Sylvain Lefevre/Hans Lucas Via Afp

Carla Bruni, supruga bivšeg francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja je ljubovala sa Jaggerom i tvrdila da je osim nje imao možda i deset žena u isto vrijeme

) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/20/23632292.jpg [title] => Toru Yamanaka/Afp

Jerry Hall iz braka sa Jaggerom izašla je u plusu od 15 milijuna dolara

) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Show goes on! Rolling Stonesi ne odustaju, a njihova europska turneja nije posljednje što su "rock‘n‘ roll djedice" priuštili svojim sljedbenicima. Britanski mediji prenose da će u ljeto 2023. izbaciti album s novim pjesmama, prvi nakon punih 17 godina. Ali to još nije sve – navodno će nakon toga bend krenuti na turneju u Sjevernu i Južnu Ameriku i "prošetati" Europom.

Nakon što je prošle godine, u 80. godini, umro Charlie Watts, čije je bubnjanje pokretalo Rolling Stonese više od 50 godina, bend je bio ozbiljno uzdrman. Kratkoročno, datumi, gradovi, stadioni za turneju kojom se obilježavalo 60 godina od njihova prvog koncerta, 12. srpnja 1962., bili su isplanirani. A nakon što su stali i razmislili o budućnosti, odlučili su nastaviti raditi ono što najbolje znaju: stvarati još glazbe i svirati je pred obožavateljima.

---

image

Berlin: Ron Wood, Mick Jagger i Keith Richards na slavljeničkoj turneji za 60 godina benda ove godine

Soeren Stache/Dpa Picture-alliance Via Afp
---

Kakav će biti album, ne znaju ni Keith Richards ni Mick Jagger, dva preostala originalna člana grupe. U jednom intervjuu britanskim medijima Richards je kazao da njih dvojica uvijek računaju na spontanost kad sjednu pisati nove pjesme. "Prije nego što počnemo raditi, ponekad se pitamo kakav album želimo napraviti, a ja kažem: ‘Mick, album Rolling Stonesa‘", kazao je, smijući se, Richards.

Ni jedna glazbena grupa u povijesti rocka nije trajala tako dugo kao The Rolling Stones. Grupa se mnogo puta raspala, ali uvijek je nalazila načine da opstane.

---

image

Berlin, turneja za 60 godina Rolling Stonesa

Ina Fassbender/Afp
---

Još uvijek privlače publiku, godinu za godinom, desetljeće za desetljećem, dugo nakon njihova komercijalnog vrhunca kao izvođača koji su snimali hit-singlove i albume. Pjesme poput "(I Can‘t Get No) Satisfaction", "Jumpin‘ Jack Flash", "Paint It Black", "You Can‘t Always Get What You Want", "Sympathy For The Devil", "It‘s Only Rock ‘n‘ Roll (But I Like It)", "Start Me Up", "Gimme Shelter", "Miss You", "Brown Sugar"... izdržale su test vremena i još uvijek su značajne velikom broju obožavatelja. Mnogi od njihovih slušatelja su prosjedi fanovi koji dolaze na koncerte slušati glazbu koja je bila sastavni dio njihovih života, često s odraslom djecom ili čak unucima.

Izvorni članovi benda bili su Mick Jagger, Keith Richards, Brian Jones, Bill Wyman i Charlie Watts, kasniji Mick Taylor, Ronnie Wood, Darryl Jones. No naziv benda "The Rolling Stones", koji je smislio njegov osnivač, koji je umro 1969. godine, Brian Jones, gitarist, multiinstrumentalist i pjevač, inspirirajući se pjesmom Muddyja Watersa – ono je što i danas prodaje ulaznice, bez obzira u kojoj postavi se svira.

---

image

Keith Richards sa suprugom Patti Hansen s kojom je u braku skoro četiri desetljeća

John Nacion/Instar Images/Profimedia/John Nacion/Instar Images/Profimedia
---

Iako je novac dobar razlog za nastavak održavanja benda na životu, fanovi grupe vole misliti da je kreativna, ali i burna veza Jaggera i Richardsa ono što ih tjera dalje, da su oni "čuvari plamena".

Prijatelji još iz djetinjstva, Jagger i Richards dijelili su ljubav prema američkom bluesu i R&B-u, i vrlo brzo su preuzeli glazbeno vodstvo benda, nakon što su se uigrali kao tim za pisanje pjesama, jedan od najuspješnijih u povijesti, koji traje i danas.

No šest desetljeća dugo je razdoblje, i sposobnost njih dvojice da premoste kritične trenutke, kojih je bilo, presudna je za dugovječnost benda. To je 60 godina ljubavi i mržnje, napisao je netko.

Osamdesetih godina jedva da su razgovarali, svaki se okrenuo vlastitim projektima, no čak i tada je Richards, za vjenčanje s Patti Hansen, odabrao Micka za svoga kuma.

Keith je u jednom intervjuu ovako to opisao:

"Mick i ja možda nismo prijatelji – previše smo istrošeni za to – ali smo najbliža braća, to se ne može raskinuti. Kako možete opisati vezu koja seže tako daleko u prošlost? Najbolji prijatelji su najbolji prijatelji. Ali braća se svađaju."

A 78-godišnjacima očito više ne prijaju narcisoidne svađe.

---

image

Mick Jagger i britanska manekenka Chrissie Shrimpton 1965. godine

Topfoto/Topfoto/Profimedia/Topfoto/Topfoto/Profimedia
---

Osim glazbe i benda koji je prodao 200 milijuna albuma, Richardsa i Jaggera povezivala je i velika strast za drogama i seksom. I dok je Richards, pet puta hapšen zbog nezakonitih djela oko droge i uvijek vrlo otvoren oko te teme, stekao imidž "uskrslog iz pakla", Jagger je stvorio popriličan portfelj žena, djece, pa sad već i unuka i praunuka. U skladu s Watersonovom pjesmom "Rollin‘ Stone", nikako da se na tom terenu zaustavi.

---

image

Bianca, jedina zakonita supruga Micka Jaggera, 1970. godine

Keystone Archives/Hip/Topfoto/Topfoto/Profimedia/Keystone Archives/Hip/Topfoto/Topfoto/Profimedia
---

Ima osmero djece s pet različitih žena, a službeno se vjenčao samo jedanput. Najmlađi, petogodišnji Deveraux Jagger, ne može mu biti fizički sličniji.

---

image

Bianca, jedina zakonita supruga Micka Jaggera, 1970.te godine

Popperfoto/ Getty/ Swns/Swns/Profimedia/Popperfoto/ Getty/ Swns/Swns/Profimedia
---

Jagger još nije ni bio celebrity kad ga je krenulo sa ženama – s britanskom manekenkom Chrissie Shrimpton hodao je 1963., kao student ekonomije koji pjeva po malim klubovima. Iako su navodno bili zaručeni, krajem 1966. započeo je aferu s pjevačicom Marianne Faithful.

---

image

Sir Mick Jagger i dizajnerica L‘Wren Scott koja je izvršila samoubojstvo

Hubert Boesl/Dpa Picture-alliance Via Afp
------
image

78. godišnja rock zvijezda u šetnji sa 35. godišnjom majkom svoga posljednjeg sina, balerinom Melanie Hamrick, u Miamiju

Mega/The Mega Agency/Profimedia/Mega/The Mega Agency/Profimedia
---

Veza koja je bila redovito praćena skandalima trajala je do 1970. Njezina javno poznata borba s ovisnošću pridonijela je njihovu prekidu, ali ne prije nego što je spavala s Richardsom kao osvetom za Jaggerovu kratku aferu s njemačkom manekenkom Anitom Pallenberg. Ona je u to vrijeme hodala s Keithom Richardsom, a prije toga s još jednim Stonesom, Brianom Jonesom.

Američka manekenka Marsha Hunt rodila mu je prvo dijete 1970. godine, kćer Karis, nakon što su se viđali u vrijeme njegove veze s Faithfull. Neposredno prije Karisina rođenja, Jagger je upoznao Biancu Perez-Mora Macias, rođenu u Nikaragvi. Manje od godinu dana poslije, 1971., vjenčali su se u St. Tropezu, dok je bila trudna s njihovom kćeri Jade, rođenom 1971. Razveli su se 1979., a Bianca je kao razlog razlaza navela njegovu aferu s Jerry Hall.

---

image

Sa Jerry Hall je imao najdužu vezu iz koje je rođeno četvero djece

/Afp
---

S tim je supermodelom, prije toga povezivanu s Brianom Ferryjem iz Roxy Musica, Jagger ostvario svoju najdulju ljubavnu vezu. Razveo se od Biance, održali su hinduističko vjenčanje na Baliju, koje poslije britanski sud nije priznao, i izrodili četvero djece: Elizabeth Scarlett (1984.), Jamesa Leroya (1985.), Georgiju May (1992.) i Gabriela Lukea (1997.). Prekinuli su 1999., nakon što se doznalo da je dobio dijete s brazilskom manekenkom Lucianom Gimenez.

Njihov brak načela je veza s manekenkom Carlom Bruni, kasnijom suprugom francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja. No, po Bruninoj izjavi, bilo je još "možda deset drugih žena" u Jaggerovu životu u to vrijeme.

---

image

Amerikanka Marsha Hunt rodila mu je prvo dijete, kći Karis.

(Photo by CENTRAL PRESS/AFP)

-/Afp
------
image

Brazilski model Luciana Gimenez rodila mu je sina i dokrajčila vezu sa Jerry Hall

Antonio Scorza/Afp
---

Kap koja je prelila čašu bila je afera s 29-godišnjom brazilskom manekenkom koja mu je 1999. rodila sina Lucasa Mauricea, a DNK testovi potvrdili su da je Jagger otac. Jerry Hall je to u razvodu navodno naplatila s 15 milijuna dolara.

S modnom dizajnericom L‘Wren Scott frontmen Stonesa upoznao se 2001. i bili su zajedno sve dok si nije oduzela život 2014. – Jagger je u to vrijeme bio na turneji sa Stonesima u Australiji.

A 35-godišnju Melanie Hamrick, plesačicu Američkog baletnog kazališta, upoznao je malo prije dizajneričine smrti i njezina prekida zaruka. U srpnju 2016. otkriveno je da je trudna s njegovim osmim djetetom, Deverauxom.

Mick Jagger ima petero unučadi i pradjed je. Neka od njegove djece također su slavna: Jade Jagger bivša je manekenka, Lizzy Jagger je model i glumica, a Georgia Jagger također je model.

Karizmatični glazbenik proglašen je vitezom 2003. godine, a vrijednost njegova bogatstva procjenjuje se na 360 milijuna dolara.

Iako je imao operaciju srca 2019., i dalje je nevjerojatno aktivan i sa strogim režimom treninga koji uključuje trčanje, jogging, kickboxing i jogu.

---

image

Keith Richards sa suprugom Patti Hansen s kojom je u braku skoro četiri desetljeća

John Nacion/Instar Images/Profimedia/John Nacion/Instar Images/Profimedia
------
image

Carla Bruni, supruga bivšeg francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja je ljubovala sa Jaggerom i tvrdila da je osim nje imao možda i deset žena u isto vrijeme

Sylvain Lefevre/Hans Lucas Via Afp
---

Keith Richards oženjen je bivšom manekenkom i glumicom Patti Hansen. Vjenčali su se na Richardsov 40. rođendan, a u braku su ostali do danas. To je jedini Richardsov brak, unatoč tome što je bio u vezi s ikonom stila, ‘It Girl‘ Anitom Pallenberg između 1967. i 1979. S njom ima dvoje djece, Marlona Leona Sundeepa i Dandelion Angelu te dvije kćeri sa suprugom Patti, Theodoru Dupree i Alexandru Nicole. Ima i pet unuka. Vrijednost njegove imovine procjenjuje se na 340 milijuna dolara.

---

image

Jerry Hall iz braka sa Jaggerom izašla je u plusu od 15 milijuna dolara

Toru Yamanaka/Afp
---

Njegova uobičajena rečenica, kad ga pitaju kada će u "mirovinu", je: "I‘d like to croak magnificently, on stage."

Show se, dakle, nastavlja.

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Henning Kaiser/Dpa Picture-alliance Via Afp Soeren Stache/Dpa Picture-alliance Via Afp Ina Fassbender/Afp John Nacion/Instar Images/Profimedia/John Nacion/Instar Images/Profimedia Topfoto/Topfoto/Profimedia/Topfoto/Topfoto/Profimedia Keystone Archives/Hip/Topfoto/Topfoto/Profimedia/Keystone Archives/Hip/Topfoto/Topfoto/Profimedia Popperfoto/ Getty/ Swns/Swns/Profimedia/Popperfoto/ Getty/ Swns/Swns/Profimedia Hubert Boesl/Dpa Picture-alliance Via Afp Mega/The Mega Agency/Profimedia/Mega/The Mega Agency/Profimedia /Afp Justin Ng/Avalon/Profimedia/Justin Ng/Avalon/Profimedia -/Afp Antonio Scorza/Afp Sylvain Lefevre/Hans Lucas Via Afp Toru Yamanaka/Afp
Henning Kaiser/Dpa Picture-alliance Via Afp

North Rhine-Westphalia, Gelsenkirchen: Ron Wood, Mick Jagger, Steve Jordan i Keith Richards na ovogodišnjoj turneji

Soeren Stache/Dpa Picture-alliance Via Afp

Berlin: Ron Wood, Mick Jagger i Keith Richards na slavljeničkoj turneji za 60 godina benda ove godine

Ina Fassbender/Afp

Berlin, turneja za 60 godina Rolling Stonesa

John Nacion/Instar Images/Profimedia/John Nacion/Instar Images/Profimedia

Keith Richards sa suprugom Patti Hansen s kojom je u braku skoro četiri desetljeća

Topfoto/Topfoto/Profimedia/Topfoto/Topfoto/Profimedia

Mick Jagger i britanska manekenka Chrissie Shrimpton 1965. godine

Popperfoto/ Getty/ Swns/Swns/Profimedia/Popperfoto/ Getty/ Swns/Swns/Profimedia

Bianca, jedina zakonita supruga Micka Jaggera, 1970.te godine

Hubert Boesl/Dpa Picture-alliance Via Afp

Sir Mick Jagger i dizajnerica L‘Wren Scott koja je izvršila samoubojstvo

Mega/The Mega Agency/Profimedia/Mega/The Mega Agency/Profimedia

78. godišnja rock zvijezda u šetnji sa 35. godišnjom majkom svoga posljednjeg sina, balerinom Melanie Hamrick, u Miamiju

/Afp

Sa Jerry Hall je imao najdužu vezu iz koje je rođeno četvero djece

Justin Ng/Avalon/Profimedia/Justin Ng/Avalon/Profimedia

Melanie Hamrick, djevojka frontmana Rolling Stonesa

-/Afp

Amerikanka Marsha Hunt rodila mu je prvo dijete, kći Karis.

(Photo by CENTRAL PRESS/AFP)

Antonio Scorza/Afp

Brazilski model Luciana Gimenez rodila mu je sina i dokrajčila vezu sa Jerry Hall

Sylvain Lefevre/Hans Lucas Via Afp

Carla Bruni, supruga bivšeg francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja je ljubovala sa Jaggerom i tvrdila da je osim nje imao možda i deset žena u isto vrijeme

Toru Yamanaka/Afp

Jerry Hall iz braka sa Jaggerom izašla je u plusu od 15 milijuna dolara

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/rock-n-roll-ikone-i-dalje-zare-i-pale-veze-ih-strast-prema-drogama-i-seksu-jedno-vrijeme-nisu-razgovarali-a-cak-su-bili-s-istom-djevojkom-nakon-17-godina-spremaju-novi-album-1234198 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=5309bb0b64a3a254451dd68b72b3d1a6c98f50b3 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Rock%E2%80%98n%E2%80%98roll+ikone+i+dalje+%C5%BEare+i+pale%3B+ve%C5%BEe+ih+strast+prema+drogama+i+seksu%2C+jedno+vrijeme+nisu+razgovarali%2C+a+%C4%8Dak+su+bili+s+istom+djevojkom%21+Nakon+17+godina+spremaju+novi+album&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Frock-n-roll-ikone-i-dalje-zare-i-pale-veze-ih-strast-prema-drogama-i-seksu-jedno-vrijeme-nisu-razgovarali-a-cak-su-bili-s-istom-djevojkom-nakon-17-godina-spremaju-novi-album-1234198 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Frock-n-roll-ikone-i-dalje-zare-i-pale-veze-ih-strast-prema-drogama-i-seksu-jedno-vrijeme-nisu-razgovarali-a-cak-su-bili-s-istom-djevojkom-nakon-17-godina-spremaju-novi-album-1234198 )
[{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"NAJPOZNATIJE DJEDICE"},{"id":"10","value":""},{"id":"97","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"8152"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"87","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"}]
StoryEditorOCM
ShowbizNAJPOZNATIJE DJEDICE

Rock‘n‘roll ikone i dalje žare i pale; veže ih strast prema drogama i seksu, jedno vrijeme nisu razgovarali, a čak su bili s istom djevojkom! Nakon 17 godina spremaju novi album

Piše Jasenka Leskur
20. listopada 2022. - 20:30
North Rhine-Westphalia, Gelsenkirchen: Ron Wood, Mick Jagger, Steve Jordan i Keith Richards na ovogodišnjoj turnejiHenning Kaiser/Dpa Picture-alliance Via Afp

Show goes on! Rolling Stonesi ne odustaju, a njihova europska turneja nije posljednje što su "rock‘n‘ roll djedice" priuštili svojim sljedbenicima. Britanski mediji prenose da će u ljeto 2023. izbaciti album s novim pjesmama, prvi nakon punih 17 godina. Ali to još nije sve – navodno će nakon toga bend krenuti na turneju u Sjevernu i Južnu Ameriku i "prošetati" Europom.

Nakon što je prošle godine, u 80. godini, umro Charlie Watts, čije je bubnjanje pokretalo Rolling Stonese više od 50 godina, bend je bio ozbiljno uzdrman. Kratkoročno, datumi, gradovi, stadioni za turneju kojom se obilježavalo 60 godina od njihova prvog koncerta, 12. srpnja 1962., bili su isplanirani. A nakon što su stali i razmislili o budućnosti, odlučili su nastaviti raditi ono što najbolje...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 08:18