stdClass Object ( [id] => 1261260 [title] => Otkrivaju se problemi u ponašanju Aleca Baldwina koji su prethodili kobnoj smrti; glumac optužen za ubojstvo iz nehaja [alias] => otkrivaju-se-problemi-u-ponasanju-aleca-baldwina-koji-su-prethodili-kobnoj-smrti-glumac-optuzen-za-ubojstvo-iz-nehaja [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Holivudski glumac Alec Baldwin te rekviziterka Hannah Gutierrez-Reed službeno su optuženi u Novom Meksiku za ubojstvo iz nehaja zbog smrtonosnog pucanja na snimanju vestern filma "Rust" 2021. godine. Iz pištolja koji je držala 64-godišnja zvijezda filma i jedan od njegovih producenata ispaljen je metak tijekom proba za film te usmrtio direktoricu fotografije Halynu Hutchins (42), a redatelj Joel Souza pri tom je ozljeđen.

Okružno tužiteljstvo je nakon mjeseci špekulacija ima li dokaza da je Baldwin pokazao kažnjivo nepoštivanje sigurnosnih propisa kad je revolverom kojim je vježbao ispalio pravi metak uistinu i podnijelo tužbu. Nakon više od godinu dana duge istrage o incidentu od 21. listopada 2021., okružna tužiteljica okruga Santa Fe Mary Carmack-Altwies objavila je optužbe.

"Baldwinovo odstupanje od poznatih standarda, prakse i protokola izravno je uzrokovalo fatalnu smrt Hutchins", rečeno je.

I Baldwin i Gutierrez-Reed morat će se pojaviti na sudu - osobno ili virtualno - u roku od 30 dana. Okružni državni odvjetnik i specijalni tužitelj potom će predstaviti svoj slučaj sucu, koji će odlučiti postoji li vjerojatan razlog za nastavak suđenja. Nema naznaka da će se postići nagodba s tužiteljima oko pucnjave tako da je izgledno da će doći do suđenja pred porotom gdje bi se, ako bude proglašen krivim, Baldwin mogao suočiti s 18 mjeseci zatvora.

---

image
-/Afp
---

Tužiteljstvo je imenovalo posebnog tužitelja Andrea Reeba da nadgleda slučaj.

"Da je bilo tko od ovo troje ljudi – Alec Baldwin, Hannah Gutierrez Reed ili pomoćnik redatelja David Halls, obavio svoj posao, Halyna Hutchins bi danas bila živa.", rekao je Reeb u izjavi. "Dokazi jasno pokazuju obrazac kriminalnog zanemarivanja sigurnosti na filmskom setu ‘Rust‘. U Novom Meksiku nema mjesta za filmske setove koji ozbiljno ne shvaćaju predanost naše države sigurnosti oružja i javne sigurnosti."

Za ranjavanje Souze neće biti podignuta optužnica, u Novom Meksiku to je slučaj kad pucnjava dovede do smrti.

Baldwin je od početka poricao odgovornost za pucanje, rekavši da je napeo revolver, ali da nikad nije povukao okidač i da je posao Gutierrez-Reed i drugih stručnjaka za oružje bio da osiguraju da u njemu nema metaka. Međutim, njegov iskaz je u suprotnosti s onim što su otkrili istražitelji FBI-a.

---

image

Serge Svetnoy i Halyna Hutchins

Handout/Afp
---

Rekviziterka Gutierrez-Reed je tvrdila da je provjerila da su meci u pištolju lažni prije nego što ga je predala pomoćniku redatelja Daveu Hallsu. Halls je revolver predao Baldwinu, rekavši da je "hladan", što znači da nema eksplozivno punjenje. Naime, prema sigurnosnim smjernicama u filmskoj industriji, glumci pretpostavljaju da u vatrenom oružju nema pravih metaka, oni su strogo zabranjeni na setovima. Kasnije tijekom istrage, pomoćnik redatelja Halls potpisao je nagodbu s državnim tužiteljem za nesavjesno korištenje smrtonosnog oružja, prihvativši uvjetnu kaznu i šest mjeseci kušnje.

U svom prvom TV intervjuu nakon tragedije Alec Baldwin kazao je "netko je kriv, ali nisam ja", no u izjavi o vjerojatnom uzroku smrti Halyne Hutchins, okružni tužitelj Santa Fea naveo je nekoliko problema s Baldwinovim ponašanjem. Ustanovljeno je da glumac nije bio prisutan na obuci za rukovanje oružjem, a nakon što se nije pojavio na ovom, dobio je 30-minutni trening na snimanju tijekom kojeg je telefonski razgovarao sa svojom obitelji.

---

image

Halyna Hutchins

Eyepress Via Afp/Eyepress Via Afp
---

Nadalje, uperio je vatreno oružje u Hutchinsovu kršeći pravila o sigurnosti oružja, nije izvršio potrebne sigurnosne provjere s Gutierrez-Reedovom, također nije se bavio sigurnosnim pritužbama na setu. Komentira se da je dopustio angažiranje Gutierrez-Reed, koja je radila na samo jednoj produkciji prije filma, što je pokazalo da "nije zahtijevao minimalne sigurnosne standarde, protokole i zahtjeve na snimanju".

Okružni tužitelj također je rekao da je na dan pucnjave bilo "ne manje od desetak radnji ili nesmotrenosti" na setu prije incidenta, ne uključujući i glumčevo rukovanje pištoljem.

Baldwinov odvjetnik, Luke Nikas, poslao je priopćenje nakon objave: "Ova odluka iskrivljuje tragičnu smrt Halyne Hutchins i predstavlja užasno neostvarenje pravde. Gospodin Baldwin nije imao razloga vjerovati da je u pištolju - ili bilo gdje na filmskom setu - pravi metak. Oslanjao se na profesionalce s kojima je radio, koji su ga uvjeravali da pištolj nema bojeve metke. Borit ćemo se protiv ovih optužbi i pobijedit ćemo."

Baldwin i producentska tvrtka Rust postigli su građansku nagodbu s Hutchinsovom obitelji u listopadu i najavili nastavak produkcije filma ove godine. Odvjetnik filma potvrdio je da će Baldwin ostati u glavnoj ulozi u filmu. Hutchinsin suprug Matt trebao bi ostati izvršni producent ​​a Joel Souza, koji je ozlijeđen u pucnjavi, vraća se kao redatelj. Snimanje se trebalo nastaviti u siječnju 2023., više od godinu dana nakon incidenta i tužbi, ali nakon što je Baldwin optužen za ubojstvo iz nehata, dolazi u pitanje njegovo daljnje sudjelovanje u projektu.

Osim što je producent i koautor priče zajedno sa Souzom, Baldwin je u filmu glavni lik - ostarjeli odmetnik Harland Rust koji 1880-ih u Kansasu izlazi iz skrovišta kako bi spasio svog trinaestogodišnjeg unuka Lucasa, osuđenog na vješanje zbog slučajnog ubojstva. Kao bjegunci moraju pobjeći i Rustovom neprijatelju, američkom maršalu Woodu Helmu, i zlobnom lovcu na glave Fentonu "Propovjedniku" Langu...U filmu igraju i Travis Fimmel, Brady Noon, Frances Fisher i Jensen Ackles.

Redatelj Souza je u zasebnoj izjavi kazao da će film biti posveta preminuloj Halyni Hutchins.

Inače, u povijesti filma i televizije događale su se brojne nesreće tijekom snimanja, sa smrtnim slučajevima glumaca ili članova ekipe. Od 1980. do 1990. bilo je 37 smrtnih slučajeva u snimanju filmskih vratolomija.

Od kada se dogodio incident oko "Rusta" zabilježene su nesreće na još dva snimanja: na setu filma "Indijanac 2" u veljači 2020. pala je dizalica sa rasvjetom što je rezultiralo smrću tri člana ekipe, uključujući pomoćnika redatelja, dok je još desetero ozlijeđeno. Prošle godine poginuo je glumac Ryan Fellows na snimanju filma "Ulični odmetnici: Najbrži u Americi" u prometnoj nesreći.

---

image

Alec Baldwin i supruga Hilaria Baldwin

Angela Weiss/Afp
---

A i vestern "Rust" su nastavili pratiti pehovi: nekoliko tjedana nakon Baldwinove pucnjave, čovjeka koji je rukovao lampama ugrizao je za ruku smeđi pauk pustinjak, pretrpio je nekrozu i sepsu, te je podvrgnut višestrukukim operacijama kako mu ne bi amputirali ruku.

---

Alec, punim imenom Alexander Rae Baldwin III, poznat kao najstariji od četvero glumačke braće Baldwin, karijeru je započeo 1980-ih i do danas je za svoje televizijske, kazališne i filmske uloge priskrbio nominacije za niz nagrada, uključujući i za Oscara za ulogu u "The Cooler-u" 2003. godine.

Osim po glumi, poznat je i po braku sa glumicom Kim Besinger, za koju se vjenčao 1990. godine i s kojom ima kćer Irelend, rođenu 1995. Razveli su se 2001. godine, nakon čega su vodili bitku oko skrbništva a glumac je ispričao da je potrošio više od milijun dolara da bi ostao u kontaktu sa svojom kćerkom.

Sa Hilariom Thomas, instruktoricom joge, u braku je od 2012. godine i zajedno imaju sedmero djece.

Baldwin je također poznat i po političkom aktivizmu - promoviranju vegetarijanstva, prava životinja, ali i fanatičnoj odanosti Demokratskoj stranci.

---

---

image

Alec Baldwin i kćer Ireland Baldwin

Robyn Beck/Afp
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"VELIKI PREOKRET"},{"id":"10","value":""},{"id":"97","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"6526"},{"id":"71","value":"2"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"87","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"}] [extra_fields_search] => VELIKI PREOKRET 2 0 6526 2 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-02-01 09:13:07 [created_by] => 3139 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-02-01 14:29:49 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-02-01 14:29:49 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 967 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Otkrivaju se problemi u ponašanju Aleca Baldwina koji su prethodili kobnoj smrti; glumac optužen za ubojstvo iz nehaja [metakey] => alec baldwin, ubojstvo iz nehaja, halyina hutchins [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/02\/01\/24165388.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/01\/24235780.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/01\/24165409.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/01\/21602352.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/01\/21482772.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/01\/21050120.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/01\/24165409.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Kena Betancur\/Afp","-\/Afp","Handout\/Afp","Robyn Beck\/Afp","Angela Weiss\/Afp","Eyepress Via Afp\/Eyepress Via Afp","Handout\/Afp"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","

Serge Svetnoy i Halyna Hutchins<\/p>","

Alec Baldwin i k\u0107er Ireland Baldwin<\/p>","

Alec Baldwin i supruga Hilaria Baldwin<\/p>","

Halyna Hutchins<\/p>","

This undated handout file image released by Dordick Law Corporation on November 10, 2021, shows chief lighting technician Serge Svetnoy (L) taking a \u2018selfie\u2018 with cinematographer Halyna Hutchins on the set of the movie \u201dRust\u201d in Santa Fe, New Mexico. - Alec Baldwin is to be charged with involuntary manslaughter over the accidental shooting of a cinematographer on the set of the low budget western \u201dRust,\u201d a prosecutor said on January 19, 2023. The film\u2018s armorer, who was responsible for the weapon that fired the shot that killed Halyna Hutchins, will also be charged, New Mexico First Judicial District Attorney Mary Carmack-Altwies announced. (Photo by Handout\/SERGE SVETNOY\/AFP)\/RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT \u201dAFP PHOTO\/SERGE SVETNOY \u201d - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["49:35","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x2077","hd_24165388_1920.jpg":"1920x1080","k_24165388_1280.jpg":"1280x1280","k_24165388_1024.jpg":"1024x1024","k_24165388_640.jpg":"640x640","k_24165388_480.jpg":"480x480","k_24165388_340.jpg":"340x340","k_24165388_220.jpg":"220x220","o_24165388_1280.jpg":"1280x1384","o_24165388_1024.jpg":"1024x1107","o_24165388_640.jpg":"640x692","o_24165388_480.jpg":"480x519","o_24165388_340.jpg":"340x367","o_24165388_220.jpg":"220x237","h_24165388_1280.jpg":"1280x854","h_24165388_1024.jpg":"1024x683","h_24165388_640.jpg":"640x427","h_24165388_480.jpg":"480x320","h_24165388_340.jpg":"340x227","h_24165388_220.jpg":"220x147","pp_24165388_1280.jpg":"1280x1628","pp_24165388_1024.jpg":"1024x1303","pp_24165388_640.jpg":"640x814","pp_24165388_480.jpg":"480x611","pp_24165388_340.jpg":"340x432","pp_24165388_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1079","hd_24235780_1920.jpg":"1920x1080","k_24235780_1280.jpg":"1280x1280","k_24235780_1024.jpg":"1024x1024","k_24235780_640.jpg":"640x640","k_24235780_480.jpg":"480x480","k_24235780_340.jpg":"340x340","k_24235780_220.jpg":"220x220","o_24235780_1280.jpg":"1280x719","o_24235780_1024.jpg":"1024x575","o_24235780_640.jpg":"640x359","o_24235780_480.jpg":"480x269","o_24235780_340.jpg":"340x191","o_24235780_220.jpg":"220x123","h_24235780_1280.jpg":"1280x854","h_24235780_1024.jpg":"1024x683","h_24235780_640.jpg":"640x427","h_24235780_480.jpg":"480x320","h_24235780_340.jpg":"340x227","h_24235780_220.jpg":"220x147","pp_24235780_1280.jpg":"1280x1628","pp_24235780_1024.jpg":"1024x1303","pp_24235780_640.jpg":"640x814","pp_24235780_480.jpg":"480x611","pp_24235780_340.jpg":"340x432","pp_24235780_220.jpg":"220x280"},{"size0":"720x394","hd_24165409_1920.jpg":"1920x1080","k_24165409_1280.jpg":"1280x1280","k_24165409_1024.jpg":"1024x1024","k_24165409_640.jpg":"640x640","k_24165409_480.jpg":"480x480","k_24165409_340.jpg":"340x340","k_24165409_220.jpg":"220x220","o_24165409_1280.jpg":"1280x700","o_24165409_1024.jpg":"1024x560","o_24165409_640.jpg":"640x350","o_24165409_480.jpg":"480x262","o_24165409_340.jpg":"340x186","o_24165409_220.jpg":"220x120","h_24165409_1280.jpg":"1280x854","h_24165409_1024.jpg":"1024x683","h_24165409_640.jpg":"640x427","h_24165409_480.jpg":"480x320","h_24165409_340.jpg":"340x227","h_24165409_220.jpg":"220x147","pp_24165409_1280.jpg":"1280x1628","pp_24165409_1024.jpg":"1024x1303","pp_24165409_640.jpg":"640x814","pp_24165409_480.jpg":"480x611","pp_24165409_340.jpg":"340x432","pp_24165409_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1024x702","hd_21602352_1920.jpg":"1920x1080","k_21602352_1280.jpg":"1280x1280","k_21602352_1024.jpg":"1024x1024","k_21602352_640.jpg":"640x640","k_21602352_480.jpg":"480x480","k_21602352_340.jpg":"340x340","k_21602352_220.jpg":"220x220","o_21602352_1280.jpg":"1280x877","o_21602352_1024.jpg":"1024x702","o_21602352_640.jpg":"640x438","o_21602352_480.jpg":"480x329","o_21602352_340.jpg":"340x233","o_21602352_220.jpg":"220x150","h_21602352_1280.jpg":"1280x854","h_21602352_1024.jpg":"1024x683","h_21602352_640.jpg":"640x427","h_21602352_480.jpg":"480x320","h_21602352_340.jpg":"340x227","h_21602352_220.jpg":"220x147","pp_21602352_1280.jpg":"1280x1628","pp_21602352_1024.jpg":"1024x1303","pp_21602352_640.jpg":"640x814","pp_21602352_480.jpg":"480x611","pp_21602352_340.jpg":"340x432","pp_21602352_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1024x697","hd_21482772_1920.jpg":"1920x1080","k_21482772_1280.jpg":"1280x1280","k_21482772_1024.jpg":"1024x1024","k_21482772_640.jpg":"640x640","k_21482772_480.jpg":"480x480","k_21482772_340.jpg":"340x340","k_21482772_220.jpg":"220x220","o_21482772_1280.jpg":"1280x871","o_21482772_1024.jpg":"1024x697","o_21482772_640.jpg":"640x435","o_21482772_480.jpg":"480x326","o_21482772_340.jpg":"340x231","o_21482772_220.jpg":"220x149","h_21482772_1280.jpg":"1280x854","h_21482772_1024.jpg":"1024x683","h_21482772_640.jpg":"640x427","h_21482772_480.jpg":"480x320","h_21482772_340.jpg":"340x227","h_21482772_220.jpg":"220x147","pp_21482772_1280.jpg":"1280x1628","pp_21482772_1024.jpg":"1024x1303","pp_21482772_640.jpg":"640x814","pp_21482772_480.jpg":"480x611","pp_21482772_340.jpg":"340x432","pp_21482772_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1024x758","hd_21050120_1920.jpg":"1920x1080","k_21050120_1280.jpg":"1280x1280","k_21050120_1024.jpg":"1024x1024","k_21050120_640.jpg":"640x640","k_21050120_480.jpg":"480x480","k_21050120_340.jpg":"340x340","k_21050120_220.jpg":"220x220","o_21050120_1280.jpg":"1280x947","o_21050120_1024.jpg":"1024x758","o_21050120_640.jpg":"640x473","o_21050120_480.jpg":"480x355","o_21050120_340.jpg":"340x251","o_21050120_220.jpg":"220x162","h_21050120_1280.jpg":"1280x854","h_21050120_1024.jpg":"1024x683","h_21050120_640.jpg":"640x427","h_21050120_480.jpg":"480x320","h_21050120_340.jpg":"340x227","h_21050120_220.jpg":"220x147","pp_21050120_1280.jpg":"1280x1628","pp_21050120_1024.jpg":"1024x1303","pp_21050120_640.jpg":"640x814","pp_21050120_480.jpg":"480x611","pp_21050120_340.jpg":"340x432","pp_21050120_220.jpg":"220x280"},{"size0":"720x394","hd_24165409_1920.jpg":"1920x1080","k_24165409_1280.jpg":"1280x1280","k_24165409_1024.jpg":"1024x1024","k_24165409_640.jpg":"640x640","k_24165409_480.jpg":"480x480","k_24165409_340.jpg":"340x340","k_24165409_220.jpg":"220x220","o_24165409_1280.jpg":"1280x700","o_24165409_1024.jpg":"1024x560","o_24165409_640.jpg":"640x350","o_24165409_480.jpg":"480x262","o_24165409_340.jpg":"340x186","o_24165409_220.jpg":"220x120","h_24165409_1280.jpg":"1280x854","h_24165409_1024.jpg":"1024x683","h_24165409_640.jpg":"640x427","h_24165409_480.jpg":"480x320","h_24165409_340.jpg":"340x227","h_24165409_220.jpg":"220x147","pp_24165409_1280.jpg":"1280x1628","pp_24165409_1024.jpg":"1024x1303","pp_24165409_640.jpg":"640x814","pp_24165409_480.jpg":"480x611","pp_24165409_340.jpg":"340x432","pp_24165409_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7471389 Threads: 5 Questions: 1536050246 Slow queries: 4671901 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110803572 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 32 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [parent] => 477 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /scena/showbiz ) ) [link] => /scena/showbiz/otkrivaju-se-problemi-u-ponasanju-aleca-baldwina-koji-su-prethodili-kobnoj-smrti-glumac-optuzen-za-ubojstvo-iz-nehaja-1261260 [printLink] => /scena/showbiz/otkrivaju-se-problemi-u-ponasanju-aleca-baldwina-koji-su-prethodili-kobnoj-smrti-glumac-optuzen-za-ubojstvo-iz-nehaja-1261260?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 254814 [name] => alec baldwin [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => alec-baldwin [link] => /tag/alec-baldwin ) [1] => stdClass Object ( [id] => 646406 [name] => ubojstvo iz nehaja [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-08-12 12:54:22 [main_article_id] => 0 [alias] => ubojstvo-iz-nehaja [link] => /tag/ubojstvo-iz-nehaja ) [2] => stdClass Object ( [id] => 704773 [name] => halyina hutchins [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-02-01 15:30:01 [main_article_id] => 0 [alias] => halyina-hutchins [link] => /tag/halyina-hutchins ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Otkrivaju se problemi u ponašanju Aleca Baldwina koji su prethodili kobnoj smrti; glumac optužen za ubojstvo iz nehaja [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3139 [name] => Jasenka Leskur [username] => jasenka-leskur [email] => jasenka-leskur-stani-i@sd.hr [password] => $2y$10$yxLU5zfSBkK9E0Dw/xQ.FuGfjyguFIugXyk4eWGb5x2bk/KEJ9mPq [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 2023-10-13 14:31:49 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => {"admin_style":"","admin_language":"","language":"","editor":"","timezone":""} [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [admin_style] => [admin_language] => [language] => [editor] => [timezone] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/jasenka-leskur-3139 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1657 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/edc0bc8cf76440b4ed51e0a3a7473ef9?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/01/24165388.jpg [galleryCount] => 7 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Kena Betancur/Afp [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/01/24165388.jpg [title] => Kena Betancur/Afp ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/01/24235780.jpg [title] => -/Afp ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/01/24165409.jpg [title] =>

Serge Svetnoy i Halyna Hutchins

Handout/Afp ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/01/21602352.jpg [title] =>

Alec Baldwin i kćer Ireland Baldwin

Robyn Beck/Afp ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/01/21482772.jpg [title] =>

Alec Baldwin i supruga Hilaria Baldwin

Angela Weiss/Afp ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/01/21050120.jpg [title] =>

Halyna Hutchins

Eyepress Via Afp/Eyepress Via Afp ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/01/24165409.jpg [title] =>

This undated handout file image released by Dordick Law Corporation on November 10, 2021, shows chief lighting technician Serge Svetnoy (L) taking a ‘selfie‘ with cinematographer Halyna Hutchins on the set of the movie ”Rust” in Santa Fe, New Mexico. - Alec Baldwin is to be charged with involuntary manslaughter over the accidental shooting of a cinematographer on the set of the low budget western ”Rust,” a prosecutor said on January 19, 2023. The film‘s armorer, who was responsible for the weapon that fired the shot that killed Halyna Hutchins, will also be charged, New Mexico First Judicial District Attorney Mary Carmack-Altwies announced. (Photo by Handout/SERGE SVETNOY/AFP)/RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT ”AFP PHOTO/SERGE SVETNOY ” - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS

Handout/Afp ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Holivudski glumac Alec Baldwin te rekviziterka Hannah Gutierrez-Reed službeno su optuženi u Novom Meksiku za ubojstvo iz nehaja zbog smrtonosnog pucanja na snimanju vestern filma "Rust" 2021. godine. Iz pištolja koji je držala 64-godišnja zvijezda filma i jedan od njegovih producenata ispaljen je metak tijekom proba za film te usmrtio direktoricu fotografije Halynu Hutchins (42), a redatelj Joel Souza pri tom je ozljeđen.

Okružno tužiteljstvo je nakon mjeseci špekulacija ima li dokaza da je Baldwin pokazao kažnjivo nepoštivanje sigurnosnih propisa kad je revolverom kojim je vježbao ispalio pravi metak uistinu i podnijelo tužbu. Nakon više od godinu dana duge istrage o incidentu od 21. listopada 2021., okružna tužiteljica okruga Santa Fe Mary Carmack-Altwies objavila je optužbe.

"Baldwinovo odstupanje od poznatih standarda, prakse i protokola izravno je uzrokovalo fatalnu smrt Hutchins", rečeno je.

I Baldwin i Gutierrez-Reed morat će se pojaviti na sudu - osobno ili virtualno - u roku od 30 dana. Okružni državni odvjetnik i specijalni tužitelj potom će predstaviti svoj slučaj sucu, koji će odlučiti postoji li vjerojatan razlog za nastavak suđenja. Nema naznaka da će se postići nagodba s tužiteljima oko pucnjave tako da je izgledno da će doći do suđenja pred porotom gdje bi se, ako bude proglašen krivim, Baldwin mogao suočiti s 18 mjeseci zatvora.

---

image
-/Afp
---

Tužiteljstvo je imenovalo posebnog tužitelja Andrea Reeba da nadgleda slučaj.

"Da je bilo tko od ovo troje ljudi – Alec Baldwin, Hannah Gutierrez Reed ili pomoćnik redatelja David Halls, obavio svoj posao, Halyna Hutchins bi danas bila živa.", rekao je Reeb u izjavi. "Dokazi jasno pokazuju obrazac kriminalnog zanemarivanja sigurnosti na filmskom setu ‘Rust‘. U Novom Meksiku nema mjesta za filmske setove koji ozbiljno ne shvaćaju predanost naše države sigurnosti oružja i javne sigurnosti."

Za ranjavanje Souze neće biti podignuta optužnica, u Novom Meksiku to je slučaj kad pucnjava dovede do smrti.

Baldwin je od početka poricao odgovornost za pucanje, rekavši da je napeo revolver, ali da nikad nije povukao okidač i da je posao Gutierrez-Reed i drugih stručnjaka za oružje bio da osiguraju da u njemu nema metaka. Međutim, njegov iskaz je u suprotnosti s onim što su otkrili istražitelji FBI-a.

---

image

Serge Svetnoy i Halyna Hutchins

Handout/Afp
---

Rekviziterka Gutierrez-Reed je tvrdila da je provjerila da su meci u pištolju lažni prije nego što ga je predala pomoćniku redatelja Daveu Hallsu. Halls je revolver predao Baldwinu, rekavši da je "hladan", što znači da nema eksplozivno punjenje. Naime, prema sigurnosnim smjernicama u filmskoj industriji, glumci pretpostavljaju da u vatrenom oružju nema pravih metaka, oni su strogo zabranjeni na setovima. Kasnije tijekom istrage, pomoćnik redatelja Halls potpisao je nagodbu s državnim tužiteljem za nesavjesno korištenje smrtonosnog oružja, prihvativši uvjetnu kaznu i šest mjeseci kušnje.

U svom prvom TV intervjuu nakon tragedije Alec Baldwin kazao je "netko je kriv, ali nisam ja", no u izjavi o vjerojatnom uzroku smrti Halyne Hutchins, okružni tužitelj Santa Fea naveo je nekoliko problema s Baldwinovim ponašanjem. Ustanovljeno je da glumac nije bio prisutan na obuci za rukovanje oružjem, a nakon što se nije pojavio na ovom, dobio je 30-minutni trening na snimanju tijekom kojeg je telefonski razgovarao sa svojom obitelji.

---

image

Halyna Hutchins

Eyepress Via Afp/Eyepress Via Afp
---

Nadalje, uperio je vatreno oružje u Hutchinsovu kršeći pravila o sigurnosti oružja, nije izvršio potrebne sigurnosne provjere s Gutierrez-Reedovom, također nije se bavio sigurnosnim pritužbama na setu. Komentira se da je dopustio angažiranje Gutierrez-Reed, koja je radila na samo jednoj produkciji prije filma, što je pokazalo da "nije zahtijevao minimalne sigurnosne standarde, protokole i zahtjeve na snimanju".

Okružni tužitelj također je rekao da je na dan pucnjave bilo "ne manje od desetak radnji ili nesmotrenosti" na setu prije incidenta, ne uključujući i glumčevo rukovanje pištoljem.

Baldwinov odvjetnik, Luke Nikas, poslao je priopćenje nakon objave: "Ova odluka iskrivljuje tragičnu smrt Halyne Hutchins i predstavlja užasno neostvarenje pravde. Gospodin Baldwin nije imao razloga vjerovati da je u pištolju - ili bilo gdje na filmskom setu - pravi metak. Oslanjao se na profesionalce s kojima je radio, koji su ga uvjeravali da pištolj nema bojeve metke. Borit ćemo se protiv ovih optužbi i pobijedit ćemo."

Baldwin i producentska tvrtka Rust postigli su građansku nagodbu s Hutchinsovom obitelji u listopadu i najavili nastavak produkcije filma ove godine. Odvjetnik filma potvrdio je da će Baldwin ostati u glavnoj ulozi u filmu. Hutchinsin suprug Matt trebao bi ostati izvršni producent ​​a Joel Souza, koji je ozlijeđen u pucnjavi, vraća se kao redatelj. Snimanje se trebalo nastaviti u siječnju 2023., više od godinu dana nakon incidenta i tužbi, ali nakon što je Baldwin optužen za ubojstvo iz nehata, dolazi u pitanje njegovo daljnje sudjelovanje u projektu.

Osim što je producent i koautor priče zajedno sa Souzom, Baldwin je u filmu glavni lik - ostarjeli odmetnik Harland Rust koji 1880-ih u Kansasu izlazi iz skrovišta kako bi spasio svog trinaestogodišnjeg unuka Lucasa, osuđenog na vješanje zbog slučajnog ubojstva. Kao bjegunci moraju pobjeći i Rustovom neprijatelju, američkom maršalu Woodu Helmu, i zlobnom lovcu na glave Fentonu "Propovjedniku" Langu...U filmu igraju i Travis Fimmel, Brady Noon, Frances Fisher i Jensen Ackles.

Redatelj Souza je u zasebnoj izjavi kazao da će film biti posveta preminuloj Halyni Hutchins.

Inače, u povijesti filma i televizije događale su se brojne nesreće tijekom snimanja, sa smrtnim slučajevima glumaca ili članova ekipe. Od 1980. do 1990. bilo je 37 smrtnih slučajeva u snimanju filmskih vratolomija.

Od kada se dogodio incident oko "Rusta" zabilježene su nesreće na još dva snimanja: na setu filma "Indijanac 2" u veljači 2020. pala je dizalica sa rasvjetom što je rezultiralo smrću tri člana ekipe, uključujući pomoćnika redatelja, dok je još desetero ozlijeđeno. Prošle godine poginuo je glumac Ryan Fellows na snimanju filma "Ulični odmetnici: Najbrži u Americi" u prometnoj nesreći.

---

image

Alec Baldwin i supruga Hilaria Baldwin

Angela Weiss/Afp
---

A i vestern "Rust" su nastavili pratiti pehovi: nekoliko tjedana nakon Baldwinove pucnjave, čovjeka koji je rukovao lampama ugrizao je za ruku smeđi pauk pustinjak, pretrpio je nekrozu i sepsu, te je podvrgnut višestrukukim operacijama kako mu ne bi amputirali ruku.

---

Alec, punim imenom Alexander Rae Baldwin III, poznat kao najstariji od četvero glumačke braće Baldwin, karijeru je započeo 1980-ih i do danas je za svoje televizijske, kazališne i filmske uloge priskrbio nominacije za niz nagrada, uključujući i za Oscara za ulogu u "The Cooler-u" 2003. godine.

Osim po glumi, poznat je i po braku sa glumicom Kim Besinger, za koju se vjenčao 1990. godine i s kojom ima kćer Irelend, rođenu 1995. Razveli su se 2001. godine, nakon čega su vodili bitku oko skrbništva a glumac je ispričao da je potrošio više od milijun dolara da bi ostao u kontaktu sa svojom kćerkom.

Sa Hilariom Thomas, instruktoricom joge, u braku je od 2012. godine i zajedno imaju sedmero djece.

Baldwin je također poznat i po političkom aktivizmu - promoviranju vegetarijanstva, prava životinja, ali i fanatičnoj odanosti Demokratskoj stranci.

---

---

image

Alec Baldwin i kćer Ireland Baldwin

Robyn Beck/Afp
---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Kena Betancur/Afp -/Afp Handout/Afp Robyn Beck/Afp Angela Weiss/Afp Eyepress Via Afp/Eyepress Via Afp Handout/Afp
Handout/Afp

Serge Svetnoy i Halyna Hutchins

Robyn Beck/Afp

Alec Baldwin i kćer Ireland Baldwin

Angela Weiss/Afp

Alec Baldwin i supruga Hilaria Baldwin

Handout/Afp

This undated handout file image released by Dordick Law Corporation on November 10, 2021, shows chief lighting technician Serge Svetnoy (L) taking a ‘selfie‘ with cinematographer Halyna Hutchins on the set of the movie ”Rust” in Santa Fe, New Mexico. - Alec Baldwin is to be charged with involuntary manslaughter over the accidental shooting of a cinematographer on the set of the low budget western ”Rust,” a prosecutor said on January 19, 2023. The film‘s armorer, who was responsible for the weapon that fired the shot that killed Halyna Hutchins, will also be charged, New Mexico First Judicial District Attorney Mary Carmack-Altwies announced. (Photo by Handout/SERGE SVETNOY/AFP)/RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT ”AFP PHOTO/SERGE SVETNOY ” - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/otkrivaju-se-problemi-u-ponasanju-aleca-baldwina-koji-su-prethodili-kobnoj-smrti-glumac-optuzen-za-ubojstvo-iz-nehaja-1261260 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=761b09af22f5893a92949cf9bf080e90be7a9d2c [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Otkrivaju+se+problemi+u+pona%C5%A1anju+Aleca+Baldwina+koji+su+prethodili+kobnoj+smrti%3B+glumac+optu%C5%BEen+za+ubojstvo+iz+nehaja&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fotkrivaju-se-problemi-u-ponasanju-aleca-baldwina-koji-su-prethodili-kobnoj-smrti-glumac-optuzen-za-ubojstvo-iz-nehaja-1261260 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fotkrivaju-se-problemi-u-ponasanju-aleca-baldwina-koji-su-prethodili-kobnoj-smrti-glumac-optuzen-za-ubojstvo-iz-nehaja-1261260 )
[{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"VELIKI PREOKRET"},{"id":"10","value":""},{"id":"97","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"6526"},{"id":"71","value":"2"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"87","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"}]
StoryEditorOCM
ShowbizVELIKI PREOKRET

Otkrivaju se problemi u ponašanju Aleca Baldwina koji su prethodili kobnoj smrti; glumac optužen za ubojstvo iz nehaja

1. veljače 2023. - 15:29

Holivudski glumac Alec Baldwin te rekviziterka Hannah Gutierrez-Reed službeno su optuženi u Novom Meksiku za ubojstvo iz nehaja zbog smrtonosnog pucanja na snimanju vestern filma "Rust" 2021. godine. Iz pištolja koji je držala 64-godišnja zvijezda filma i jedan od njegovih producenata ispaljen je metak tijekom proba za film te usmrtio direktoricu fotografije Halynu Hutchins (42), a redatelj Joel Souza pri tom je ozljeđen.

Okružno tužiteljstvo je nakon mjeseci špekulacija ima li dokaza da je Baldwin pokazao kažnjivo nepoštivanje sigurnosnih propisa kad je revolverom kojim je vježbao ispalio pravi metak uistinu i podnijelo tužbu. Nakon više od godinu dana duge istrage o incidentu od 21. listopada 2021., okružna tužiteljica okruga Santa Fe Mary Carmack-Altwies objavila je optužbe....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 20:38