stdClass Object ( [id] => 1221093 [title] => ‘Kockice‘ su u modi tijekom mjeseca rujna uz vrhunsku sportsku zabavu na TV-u [alias] => kockice-su-u-modi-tijekom-mjeseca-rujna-uz-vrhunsku-sportsku-zabavu-na-tv-u [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Poklopilo nam se da ćemo u idućih mjesec dana na TV ekranima imati priliku pratiti tri hrvatske nacionalne selekcije na velikim natjecanjima. U splitskom "Spaladiumu" vaterpolisti i vaterpolistice će odmjeriti snage s najboljim kontinentalnim reprezentacijama. Košarkaši na Eurobasketu nakon svih silnih razočaranja žele povratiti barem malo ugleda, u Milanu će započeti svoj put u nadi da ćemo ih vidjeti barem među osam najboljih, što bi bila mala utjeha i ublažavanje rana nastalih u zadnja dva desetljeća. I na kraju, nacionalni ponos, "vatreni" u završnici Lige nacija, a u mislima na najveći izazov, nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Jedinstvena situacija, malo je utjecala i korona, problemi s nesretnim virusom, koji je prilično toga zaustavio, ali ovo "novo normalno" donosi nam vrhunsku zabavu na TV ekrane.

Vaterpolisti bolji na SP-u

Dočekali smo da se Spaladium Arena pretvori u veliki bazen kako bi se najbolje europske reprezentacije po 35. put borile za kontinentalni naslov. Naravno, i Hrvatska među njima koja čeka naslov od 2010. kada smo se u Zagrebu, uz Savu, dominantno prošetali do naslova. Tanki smo na europskim prvenstvima, iako smo velesila, tek smo četiri puta bili na postolju, dvaput srebrni u Firenzi 1999. i Kranju 2003., te u Barceloni 2018. godine. Neusporedivo smo bolji na svjetskim prvenstvima, kao da tu imamo pravi ritam.

---

image
Nikola Vilić/Cropix
---

No i jedna je bolna točka na kontinentalnim prvenstvima, činjenica da smo čak pet puta osvajali "drvenu medalju", igrali među četiri najbolje reprezentacija, a onda ostali bez nagrade i mjesta na postolju. Gorke su bile završnice tih europskih prvenstava, Beč 1995., Sevilla 1997., Budimpešta 2001., Malaga 2008., i opet Budimpešta 2020. godine. I taj je prag ponekad uvijek teško proći. Budeš tako blizu, a ostaneš praznih ruku. Ipak, izbornik Ivica Tucak slavi desetogodišnjicu na klupi, red bi ga bilo i počastiti nekom medaljom, uspješno transformira reprezentaciju za novo razdoblje, prvenstveno do Pariza 2024. i Olimpijskih igara.

Prvi dio turnira se svodi na lagano zagrijavanje, Malta, Grčka i Francuska. Cilj je biti prvi u skupini, Grci su svakako najopasniji suparnici, Francuzi mogu biti neugodni, nepredvidivi su, imaju utakmice od izvrsnih, ali i onih u kojima se pogube. Prvo mjesto donosi preskakanje play-off stepenice i mjesto u oktetu, samim ti i lakše suparnike, gotovo pa otvoreni put prema polufinalu. Jer bi u četvrtfinalu došli na pobjednika dvoboja A3-C2 što ne bi predstavljalo veliku prepreku, vjerojatno Njemačku ili Slovačku, reprezentacije iz drugog razreda europskog vaterpola. Sve poslije je samo derbi, bilo tko uđe u polufinale ima šansu za medalju.

---

image
Bozo Radić/Cropix
---

Djevojke su, pak, u zadnja dva desetljeća prošle veliki put, od početaka vaterpola, pokušaja sklapanja prvih ekipa, prvih turnira i prvenstva, pa potom i nastupa na europskim prvenstvima. Istina je još se kaska za najboljima, ali se pokazuju značajni koraci, napreduje se, bolje je sve organizirano.

Prije 12 godina u Zagrebu ostvaren je najbolji plasman, 8. mjesto, 2012. u Nizozemskoj i 2014. u Mađarskoj se nije igralo. Potom su nastupi u Srbiji 2016. i Španjolskoj 2018. zapamćeni po 11. mjestu, da bi opet u Mađarskoj 2020. bile na 10. mjestu. Zanimljivo je da je na svim prvenstvima gdje se igralo ubilježena po jedna pobjeda, osim u Zagrebu gdje je nastupilo samo osam reprezentacija, pa je i ta "nula" nominalno bila najbolja, iako ne i najuspješnija. Može li se sada napraviti korak više, stići barem do dvije pobjede u skupini.

---

image

Andrea Marić, Ana Goreta i Ana Desnica

Borislav Juras
---

Što dakle očekivati? Skupina u kojoj naše djevojke igraju nije nimalo lagana, no vjerujemo da bi jedno od prva četiri mjesta moglo pripasti našim curama i time bi se ispunio cilj, nastup u četvrtfinalu. Bio bi to veliki, ogromni bonus i prilika da ženski vaterpolo dobije dobar zamah, vjetar u leđa, privuče nove djevojke koje bi mogle napraviti još neki iskorak.

Povratak košarke ‘na kartu‘?

Imamo strašno moćnu generaciju, skup fantastičnih igrača, ali i dalje nemamo rezultata. Lutamo u bespućima košarkaške stvarnosti, nema nas na ozbiljnim natjecanjima. Eurobasket koji se igra od 1. do 18. rujna u Njemačkoj, Češkoj, Gruziji i Italiji moći ćemo pratiti na kanalima Sportkluba. Hrvatska košarka je potonula, prvo je nestala klupska, nepovratno se strmoglavila na amatersku razinu, daleko od svih ozbiljnih. A onda je posljedično za njom otišla i reprezentativna, u neki četvrti-peti razred. Kada smo 1995. godine sišli s postolja, kao da je "netko gore" kazao, nećete se vratiti tako lako.

Nije sada da smo nezasitni, nije to ni do postolja, istina teško ćemo u tu konkurenciju, nekako nemamo niti pravo očekivati toliko veliki domet, ali od te 1995. pa do danas, u tih 27 godina jedva na prste jedne ruke možemo prebrojiti solidna ostvarenja na velikim natjecanjima. Peto i šesto mjesto na Igrama u Pekingu 2008. i Riju 2016., svjetska prvenstva su za zaborav, na europskim prvenstvima smo imali bljeskove, četvrti smo bili 2013. u Sloveniji i dvaput šesti 2007. u Španjolskoj i 2009. u Poljskoj. Možda nam je ta Slovenija nekakav svjetionik, vodič i za ovaj Eurobasket.

---

image
Damir Škomrlj/Cropix
---

Ajde da ne plačemo nad gorkom sudbom hrvatskog basketa, već dobro analiziramo tu situaciju, iako nam nitko nije objasnio zbog čega ne možemo napraviti iskorak, a imamo igrače koji su i u NBA ligi u važnim ulogama (Bogdanović, Šarić, Zubac), imamo iskusne i mlade talentirane igrače koji na europskim parketima pružaju dobre partije, pa smo uzeli i tog američkog playa… Može li Damir Mulaomerović sve to smiksati u nešto dobro. Da ne ode u propast još jedna, vjerojatno i posljednja šansa ove generacije.

No redom igramo u C-skupini zajedno s Grčkom, Italijom, Ukrajinom, Velikom Britanijom i Estonijom, blizu smo kući u Milanu. Prvi korak je od 2. do 8. rujna izboriti se za jedno od četiri mjesta u skupini, koja nam otvaraju drugi krug. Naizgled ne bi trebalo biti problema, ipak nam se čini da smo bolji od Ukrajine, Velike Britanije i Estonije, iako je Dario Šarić bio brutalno iskren kada je mnogima smanjio očekivanja, jer "danas svi igraju košarku".

---

image
Damir Škomrlj/Cropix
---

Ali pretpostavimo da bi ovu prvu rundu mogli preskočiti, dalje se ide kroz sito i rešeto, nokaut sustavom od šesnaestine do samog finala, nitko nema pravo na pogrešan korak. E tu treba imati vrhunske nastupe, ali i poljubac sreće, da se nešto i otvori u ždrijebu kako bi se barem primakli onim "visokim" plasmanima, od 5. do 8. mjesta.

Nemojmo puno letjeti da pad ne bi bio jako bolan.

Dalićeve trupe u mislima na Katar

Za čas nam je došao kraj rujna, 22. i 25. rujna imat ćemo priliku na Novoj TV pratiti dvoboje nogometne reprezentacije u Ligi nacija. Posljednja je ovo velika provjera izborniku Zlatku Daliću pred Svjetsko prvenstvo, prilika za provjeru forme kandidata, bez obzira na to koliko ih otišlo na veliku smotru. Kostur momčadi se mora znati, kao i prve opcije s klupe. Dobro je imati širinu, neka nas netko iznenadi iz drugog ešalona, to je uvijek dobra opcija.

---

image

Zlatko Dalić

Ante Čizmić/Cropix
---

Ali ne smijemo zaboraviti niti ovu Ligu nacija, nekako smo u prvim izdanjima bili "u svađi" s ovim natjecanjem. Dosta se lutalo u pitanjima, je li ovo razvojno natjecanje, provjera širine kadra ili pak ozbiljno natjecanje u kojem ne bi smjeli rasipati teško stečeni ugled. Nakon što se u Osijeku povlačilo pitanje hoće li Hrvatska uspjeli zadržati mjesto u eliti Lige nacija, rujan će "vatreni" dočekati kao konkurenti za plasman na Final four. Utakmica u Beču sigurno će biti sjajna prilika da popravimo dojam iz naše utakmice s Austrijom u Gradskom vrtu. Za taj doseg sigurno će nam ponajprije trebati malo više ozbiljnosti.

Iako je izbornik Dalić nekoliko puta rekao da ga Liga nacija ne zanima previše, sasvim je jasno da je to natjecanje vrlo važno. Prema uspjehu u Ligi nacija slažu se jakosne skupine za ždrijeb kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje počinju sljedeće godine.

Sudjelovanje u elitnoj skupini Lige nacija HNS-u donosi znatno veću zaradu. Hrvatska je ove sezone od igranja u skupini A Lige nacija zaradila 2,25 milijuna eura, a eventualno prvo mjesto donijelo bi joj još toliko. Početni bonus u skupini B Lige nacija manji je za 750 tisuća eura. Konačni pobjednik ovog UEFA-ina natjecanja zaradit će oko 14 milijuna eura. Bude li Hrvatska prva u skupini, odnosno pobijedi li Austriju i Dansku, bit će korak bliže Euru jer bismo u tom slučaju već osigurali doigravanje, bez obzira na naš učinak u kvalifikacijama.

---

image
Ante Čizmic/Cropix
---

Dakle i ova dva susreta će imati višestruki zadatak, ostati na smjeru prema Kataru po pitanju kadra, ali i potvrditi da se "ona Rusija" nije tek tako dogodila, te da imamo dovoljno snage i moći kako bi jednog dana imali konkurentnu reprezentaciju spremnu za velike izazove. Brzo će se to dogoditi, Njemačka 2024. je praktično pred vratima, a već na tom natjecanju možemo, ali i moramo promovirati neke nove nositelje igre, imati jasnu fizionomiju igre za budućnost.

---

Vaterpolo

Raspored Hrvatske

Muškarci

B-skupina

Hrvatska – Malta (29. kolovoza)

Hrvatska – Francuska (31. kolovoza)

Hrvatska – Grčka (2. rujna)

Play-off runda – 4. rujna

Četvrtfinale – 6. rujna

Polufinale – 8. rujna

Finale i utakmica za broncu – 10. rujna

Žene

A-skupina

Hrvatska – Nizozemska (27. kolovoza)

Hrvatska – Njemačka (28. kolovoza)

Hrvatska – Rumunjska (30. kolovoza)

Hrvatska – Mađarska (1. rujna)

Hrvatska – Velika Britanija (3. rujna)

Četvrtfinale – 5. rujna

Polufinale – 7. rujna

Finale i utakmica za broncu – 9. rujna

---

---

Košarka

Raspored Hrvatske

C-skupina

Hrvatska – Grčka (2. rujna)

Hrvatska – Velika Britanija (3. rujna)

Hrvatska – Estonija (5. rujna)

Hrvatska – Italija (6. rujna)

Hrvatska – Ukrajina (8. rujna)

Nokaut faza

Osmina finala – 10. i 11. rujna

Četvrtfinale – 13. i 14. rujna

Polufinale – 16. rujna

Finale i susret za broncu – 18. rujna

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"NA MALIM EKRANIMA"},{"id":"10","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"9097"},{"id":"71","value":"2"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"}] [extra_fields_search] => NA MALIM EKRANIMA 2 0 9097 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-08-19 11:18:30 [created_by] => 3199 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-09-02 13:53:58 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2022-09-02 13:53:58 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/08\/19\/23107106.jpg","\/images\/slike\/2022\/08\/19\/23053018.jpg","\/images\/slike\/2022\/08\/19\/20615452.jpg","\/images\/slike\/2022\/08\/19\/15522188.jpg","\/images\/slike\/2022\/08\/19\/23129806.jpg","\/images\/slike\/2022\/08\/19\/23129792.jpg","\/images\/slike\/2022\/08\/19\/22396156.jpg","\/images\/slike\/2022\/08\/19\/22395190.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Nikola Vili\u0107\/Cropix","Nikola Vili\u0107\/Cropix","Borislav Juras","Bozo Radi\u0107\/Cropix","Damir \u0160komrlj\/Cropix","Damir \u0160komrlj\/Cropix","Ante \u010cizmic\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","

Andrea Mari\u0107, Ana Goreta i Ana Desnica<\/p>","","","","","

Zlatko Dali\u0107<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_23107106_1920.jpg":"1920x1080","k_23107106_1280.jpg":"1280x1280","k_23107106_1024.jpg":"1024x1024","k_23107106_640.jpg":"640x640","k_23107106_480.jpg":"480x480","k_23107106_340.jpg":"340x340","k_23107106_220.jpg":"220x220","o_23107106_1280.jpg":"1280x853","o_23107106_1024.jpg":"1024x682","o_23107106_640.jpg":"640x426","o_23107106_480.jpg":"480x320","o_23107106_340.jpg":"340x226","o_23107106_220.jpg":"220x146","h_23107106_1280.jpg":"1280x854","h_23107106_1024.jpg":"1024x683","h_23107106_640.jpg":"640x427","h_23107106_480.jpg":"480x320","h_23107106_340.jpg":"340x227","h_23107106_220.jpg":"220x147","pp_23107106_1280.jpg":"1280x1628","pp_23107106_1024.jpg":"1024x1303","pp_23107106_640.jpg":"640x814","pp_23107106_480.jpg":"480x611","pp_23107106_340.jpg":"340x432","pp_23107106_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23053018_1920.jpg":"1920x1080","k_23053018_1280.jpg":"1280x1280","k_23053018_1024.jpg":"1024x1024","k_23053018_640.jpg":"640x640","k_23053018_480.jpg":"480x480","k_23053018_340.jpg":"340x340","k_23053018_220.jpg":"220x220","o_23053018_1280.jpg":"1280x853","o_23053018_1024.jpg":"1024x682","o_23053018_640.jpg":"640x426","o_23053018_480.jpg":"480x320","o_23053018_340.jpg":"340x226","o_23053018_220.jpg":"220x146","h_23053018_1280.jpg":"1280x854","h_23053018_1024.jpg":"1024x683","h_23053018_640.jpg":"640x427","h_23053018_480.jpg":"480x320","h_23053018_340.jpg":"340x227","h_23053018_220.jpg":"220x147","pp_23053018_1280.jpg":"1280x1628","pp_23053018_1024.jpg":"1024x1303","pp_23053018_640.jpg":"640x814","pp_23053018_480.jpg":"480x611","pp_23053018_340.jpg":"340x432","pp_23053018_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1170x775","hd_20615452_1920.jpg":"1920x1080","k_20615452_1280.jpg":"1280x1280","k_20615452_1024.jpg":"1024x1024","k_20615452_640.jpg":"640x640","k_20615452_480.jpg":"480x480","k_20615452_340.jpg":"340x340","k_20615452_220.jpg":"220x220","o_20615452_1280.jpg":"1280x847","o_20615452_1024.jpg":"1024x678","o_20615452_640.jpg":"640x423","o_20615452_480.jpg":"480x317","o_20615452_340.jpg":"340x225","o_20615452_220.jpg":"220x145","h_20615452_1280.jpg":"1280x854","h_20615452_1024.jpg":"1024x683","h_20615452_640.jpg":"640x427","h_20615452_480.jpg":"480x320","h_20615452_340.jpg":"340x227","h_20615452_220.jpg":"220x147","pp_20615452_1280.jpg":"1280x1628","pp_20615452_1024.jpg":"1024x1303","pp_20615452_640.jpg":"640x814","pp_20615452_480.jpg":"480x611","pp_20615452_340.jpg":"340x432","pp_20615452_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_15522188_1920.jpg":"1920x1080","k_15522188_1280.jpg":"1280x1280","k_15522188_1024.jpg":"1024x1024","k_15522188_640.jpg":"640x640","k_15522188_480.jpg":"480x480","k_15522188_340.jpg":"340x340","k_15522188_220.jpg":"220x220","o_15522188_1280.jpg":"1280x853","o_15522188_1024.jpg":"1024x682","o_15522188_640.jpg":"640x426","o_15522188_480.jpg":"480x320","o_15522188_340.jpg":"340x226","o_15522188_220.jpg":"220x146","h_15522188_1280.jpg":"1280x854","h_15522188_1024.jpg":"1024x683","h_15522188_640.jpg":"640x427","h_15522188_480.jpg":"480x320","h_15522188_340.jpg":"340x227","h_15522188_220.jpg":"220x147","pp_15522188_1280.jpg":"1280x1628","pp_15522188_1024.jpg":"1024x1303","pp_15522188_640.jpg":"640x814","pp_15522188_480.jpg":"480x611","pp_15522188_340.jpg":"340x432","pp_15522188_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1579","hd_23129806_1920.jpg":"1920x1080","k_23129806_1280.jpg":"1280x1280","k_23129806_1024.jpg":"1024x1024","k_23129806_640.jpg":"640x640","k_23129806_480.jpg":"480x480","k_23129806_340.jpg":"340x340","k_23129806_220.jpg":"220x220","o_23129806_1280.jpg":"1280x1052","o_23129806_1024.jpg":"1024x842","o_23129806_640.jpg":"640x526","o_23129806_480.jpg":"480x394","o_23129806_340.jpg":"340x279","o_23129806_220.jpg":"220x180","h_23129806_1280.jpg":"1280x854","h_23129806_1024.jpg":"1024x683","h_23129806_640.jpg":"640x427","h_23129806_480.jpg":"480x320","h_23129806_340.jpg":"340x227","h_23129806_220.jpg":"220x147","pp_23129806_1280.jpg":"1280x1628","pp_23129806_1024.jpg":"1024x1303","pp_23129806_640.jpg":"640x814","pp_23129806_480.jpg":"480x611","pp_23129806_340.jpg":"340x432","pp_23129806_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1419","hd_23129792_1920.jpg":"1920x1080","k_23129792_1280.jpg":"1280x1280","k_23129792_1024.jpg":"1024x1024","k_23129792_640.jpg":"640x640","k_23129792_480.jpg":"480x480","k_23129792_340.jpg":"340x340","k_23129792_220.jpg":"220x220","o_23129792_1280.jpg":"1280x946","o_23129792_1024.jpg":"1024x756","o_23129792_640.jpg":"640x473","o_23129792_480.jpg":"480x354","o_23129792_340.jpg":"340x251","o_23129792_220.jpg":"220x162","h_23129792_1280.jpg":"1280x854","h_23129792_1024.jpg":"1024x683","h_23129792_640.jpg":"640x427","h_23129792_480.jpg":"480x320","h_23129792_340.jpg":"340x227","h_23129792_220.jpg":"220x147","pp_23129792_1280.jpg":"1280x1628","pp_23129792_1024.jpg":"1024x1303","pp_23129792_640.jpg":"640x814","pp_23129792_480.jpg":"480x611","pp_23129792_340.jpg":"340x432","pp_23129792_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1277","hd_22396156_1920.jpg":"1920x1080","k_22396156_1280.jpg":"1280x1280","k_22396156_1024.jpg":"1024x1024","k_22396156_640.jpg":"640x640","k_22396156_480.jpg":"480x480","k_22396156_340.jpg":"340x340","k_22396156_220.jpg":"220x220","o_22396156_1280.jpg":"1280x851","o_22396156_1024.jpg":"1024x681","o_22396156_640.jpg":"640x425","o_22396156_480.jpg":"480x319","o_22396156_340.jpg":"340x226","o_22396156_220.jpg":"220x146","h_22396156_1280.jpg":"1280x854","h_22396156_1024.jpg":"1024x683","h_22396156_640.jpg":"640x427","h_22396156_480.jpg":"480x320","h_22396156_340.jpg":"340x227","h_22396156_220.jpg":"220x147","pp_22396156_1280.jpg":"1280x1628","pp_22396156_1024.jpg":"1024x1303","pp_22396156_640.jpg":"640x814","pp_22396156_480.jpg":"480x611","pp_22396156_340.jpg":"340x432","pp_22396156_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_22395190_1920.jpg":"1920x1080","k_22395190_1280.jpg":"1280x1280","k_22395190_1024.jpg":"1024x1024","k_22395190_640.jpg":"640x640","k_22395190_480.jpg":"480x480","k_22395190_340.jpg":"340x340","k_22395190_220.jpg":"220x220","o_22395190_1280.jpg":"1280x853","o_22395190_1024.jpg":"1024x682","o_22395190_640.jpg":"640x426","o_22395190_480.jpg":"480x320","o_22395190_340.jpg":"340x226","o_22395190_220.jpg":"220x146","h_22395190_1280.jpg":"1280x854","h_22395190_1024.jpg":"1024x683","h_22395190_640.jpg":"640x427","h_22395190_480.jpg":"480x320","h_22395190_340.jpg":"340x227","h_22395190_220.jpg":"220x147","pp_22395190_1280.jpg":"1280x1628","pp_22395190_1024.jpg":"1024x1303","pp_22395190_640.jpg":"640x814","pp_22395190_480.jpg":"480x611","pp_22395190_340.jpg":"340x432","pp_22395190_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 8163862 Threads: 4 Questions: 1687028083 Slow queries: 5029288 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 112603277 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 32 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [parent] => 477 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /scena/showbiz ) ) [link] => /scena/showbiz/kockice-su-u-modi-tijekom-mjeseca-rujna-uz-vrhunsku-sportsku-zabavu-na-tv-u-1221093 [printLink] => /scena/showbiz/kockice-su-u-modi-tijekom-mjeseca-rujna-uz-vrhunsku-sportsku-zabavu-na-tv-u-1221093?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 689507 [name] => mali ekrani [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-09-02 15:54:21 [main_article_id] => 0 [alias] => mali-ekrani [link] => /tag/mali-ekrani ) [1] => stdClass Object ( [id] => 244298 [name] => sportski program [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => sportski-program [link] => /tag/sportski-program ) [2] => stdClass Object ( [id] => 409936 [name] => reprezentacije [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => reprezentacije [link] => /tag/reprezentacije ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => ‘Kockice‘ su u modi tijekom mjeseca rujna uz vrhunsku sportsku zabavu na TV-u [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3199 [name] => Robert Radica [username] => robert-radica [email] => robert-radica@sd.hr [password] => $2y$10$spMeJSNS1kDesrXuOTyCNOgAt89WFIxuCgdF0BPBnyEcAbP180HNC [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/robert-radica-3199 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1717 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/f828e17e708f36d4850c05932a261cba?s=100&default=https%3A%2F%2Ff02.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/08/19/23107106.jpg [galleryCount] => 8 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Nikola Vilić/Cropix [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/08/19/23107106.jpg [title] => Nikola Vilić/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/08/19/23053018.jpg [title] => Nikola Vilić/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/08/19/20615452.jpg [title] => Borislav Juras

Andrea Marić, Ana Goreta i Ana Desnica

) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/08/19/15522188.jpg [title] => Bozo Radić/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/08/19/23129806.jpg [title] => Damir Škomrlj/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/08/19/23129792.jpg [title] => Damir Škomrlj/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/08/19/22396156.jpg [title] => Ante Čizmic/Cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/08/19/22395190.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix

Zlatko Dalić

) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Poklopilo nam se da ćemo u idućih mjesec dana na TV ekranima imati priliku pratiti tri hrvatske nacionalne selekcije na velikim natjecanjima. U splitskom "Spaladiumu" vaterpolisti i vaterpolistice će odmjeriti snage s najboljim kontinentalnim reprezentacijama. Košarkaši na Eurobasketu nakon svih silnih razočaranja žele povratiti barem malo ugleda, u Milanu će započeti svoj put u nadi da ćemo ih vidjeti barem među osam najboljih, što bi bila mala utjeha i ublažavanje rana nastalih u zadnja dva desetljeća. I na kraju, nacionalni ponos, "vatreni" u završnici Lige nacija, a u mislima na najveći izazov, nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Jedinstvena situacija, malo je utjecala i korona, problemi s nesretnim virusom, koji je prilično toga zaustavio, ali ovo "novo normalno" donosi nam vrhunsku zabavu na TV ekrane.

Vaterpolisti bolji na SP-u

Dočekali smo da se Spaladium Arena pretvori u veliki bazen kako bi se najbolje europske reprezentacije po 35. put borile za kontinentalni naslov. Naravno, i Hrvatska među njima koja čeka naslov od 2010. kada smo se u Zagrebu, uz Savu, dominantno prošetali do naslova. Tanki smo na europskim prvenstvima, iako smo velesila, tek smo četiri puta bili na postolju, dvaput srebrni u Firenzi 1999. i Kranju 2003., te u Barceloni 2018. godine. Neusporedivo smo bolji na svjetskim prvenstvima, kao da tu imamo pravi ritam.

---

image
Nikola Vilić/Cropix
---

No i jedna je bolna točka na kontinentalnim prvenstvima, činjenica da smo čak pet puta osvajali "drvenu medalju", igrali među četiri najbolje reprezentacija, a onda ostali bez nagrade i mjesta na postolju. Gorke su bile završnice tih europskih prvenstava, Beč 1995., Sevilla 1997., Budimpešta 2001., Malaga 2008., i opet Budimpešta 2020. godine. I taj je prag ponekad uvijek teško proći. Budeš tako blizu, a ostaneš praznih ruku. Ipak, izbornik Ivica Tucak slavi desetogodišnjicu na klupi, red bi ga bilo i počastiti nekom medaljom, uspješno transformira reprezentaciju za novo razdoblje, prvenstveno do Pariza 2024. i Olimpijskih igara.

Prvi dio turnira se svodi na lagano zagrijavanje, Malta, Grčka i Francuska. Cilj je biti prvi u skupini, Grci su svakako najopasniji suparnici, Francuzi mogu biti neugodni, nepredvidivi su, imaju utakmice od izvrsnih, ali i onih u kojima se pogube. Prvo mjesto donosi preskakanje play-off stepenice i mjesto u oktetu, samim ti i lakše suparnike, gotovo pa otvoreni put prema polufinalu. Jer bi u četvrtfinalu došli na pobjednika dvoboja A3-C2 što ne bi predstavljalo veliku prepreku, vjerojatno Njemačku ili Slovačku, reprezentacije iz drugog razreda europskog vaterpola. Sve poslije je samo derbi, bilo tko uđe u polufinale ima šansu za medalju.

---

image
Bozo Radić/Cropix
---

Djevojke su, pak, u zadnja dva desetljeća prošle veliki put, od početaka vaterpola, pokušaja sklapanja prvih ekipa, prvih turnira i prvenstva, pa potom i nastupa na europskim prvenstvima. Istina je još se kaska za najboljima, ali se pokazuju značajni koraci, napreduje se, bolje je sve organizirano.

Prije 12 godina u Zagrebu ostvaren je najbolji plasman, 8. mjesto, 2012. u Nizozemskoj i 2014. u Mađarskoj se nije igralo. Potom su nastupi u Srbiji 2016. i Španjolskoj 2018. zapamćeni po 11. mjestu, da bi opet u Mađarskoj 2020. bile na 10. mjestu. Zanimljivo je da je na svim prvenstvima gdje se igralo ubilježena po jedna pobjeda, osim u Zagrebu gdje je nastupilo samo osam reprezentacija, pa je i ta "nula" nominalno bila najbolja, iako ne i najuspješnija. Može li se sada napraviti korak više, stići barem do dvije pobjede u skupini.

---

image

Andrea Marić, Ana Goreta i Ana Desnica

Borislav Juras
---

Što dakle očekivati? Skupina u kojoj naše djevojke igraju nije nimalo lagana, no vjerujemo da bi jedno od prva četiri mjesta moglo pripasti našim curama i time bi se ispunio cilj, nastup u četvrtfinalu. Bio bi to veliki, ogromni bonus i prilika da ženski vaterpolo dobije dobar zamah, vjetar u leđa, privuče nove djevojke koje bi mogle napraviti još neki iskorak.

Povratak košarke ‘na kartu‘?

Imamo strašno moćnu generaciju, skup fantastičnih igrača, ali i dalje nemamo rezultata. Lutamo u bespućima košarkaške stvarnosti, nema nas na ozbiljnim natjecanjima. Eurobasket koji se igra od 1. do 18. rujna u Njemačkoj, Češkoj, Gruziji i Italiji moći ćemo pratiti na kanalima Sportkluba. Hrvatska košarka je potonula, prvo je nestala klupska, nepovratno se strmoglavila na amatersku razinu, daleko od svih ozbiljnih. A onda je posljedično za njom otišla i reprezentativna, u neki četvrti-peti razred. Kada smo 1995. godine sišli s postolja, kao da je "netko gore" kazao, nećete se vratiti tako lako.

Nije sada da smo nezasitni, nije to ni do postolja, istina teško ćemo u tu konkurenciju, nekako nemamo niti pravo očekivati toliko veliki domet, ali od te 1995. pa do danas, u tih 27 godina jedva na prste jedne ruke možemo prebrojiti solidna ostvarenja na velikim natjecanjima. Peto i šesto mjesto na Igrama u Pekingu 2008. i Riju 2016., svjetska prvenstva su za zaborav, na europskim prvenstvima smo imali bljeskove, četvrti smo bili 2013. u Sloveniji i dvaput šesti 2007. u Španjolskoj i 2009. u Poljskoj. Možda nam je ta Slovenija nekakav svjetionik, vodič i za ovaj Eurobasket.

---

image
Damir Škomrlj/Cropix
---

Ajde da ne plačemo nad gorkom sudbom hrvatskog basketa, već dobro analiziramo tu situaciju, iako nam nitko nije objasnio zbog čega ne možemo napraviti iskorak, a imamo igrače koji su i u NBA ligi u važnim ulogama (Bogdanović, Šarić, Zubac), imamo iskusne i mlade talentirane igrače koji na europskim parketima pružaju dobre partije, pa smo uzeli i tog američkog playa… Može li Damir Mulaomerović sve to smiksati u nešto dobro. Da ne ode u propast još jedna, vjerojatno i posljednja šansa ove generacije.

No redom igramo u C-skupini zajedno s Grčkom, Italijom, Ukrajinom, Velikom Britanijom i Estonijom, blizu smo kući u Milanu. Prvi korak je od 2. do 8. rujna izboriti se za jedno od četiri mjesta u skupini, koja nam otvaraju drugi krug. Naizgled ne bi trebalo biti problema, ipak nam se čini da smo bolji od Ukrajine, Velike Britanije i Estonije, iako je Dario Šarić bio brutalno iskren kada je mnogima smanjio očekivanja, jer "danas svi igraju košarku".

---

image
Damir Škomrlj/Cropix
---

Ali pretpostavimo da bi ovu prvu rundu mogli preskočiti, dalje se ide kroz sito i rešeto, nokaut sustavom od šesnaestine do samog finala, nitko nema pravo na pogrešan korak. E tu treba imati vrhunske nastupe, ali i poljubac sreće, da se nešto i otvori u ždrijebu kako bi se barem primakli onim "visokim" plasmanima, od 5. do 8. mjesta.

Nemojmo puno letjeti da pad ne bi bio jako bolan.

Dalićeve trupe u mislima na Katar

Za čas nam je došao kraj rujna, 22. i 25. rujna imat ćemo priliku na Novoj TV pratiti dvoboje nogometne reprezentacije u Ligi nacija. Posljednja je ovo velika provjera izborniku Zlatku Daliću pred Svjetsko prvenstvo, prilika za provjeru forme kandidata, bez obzira na to koliko ih otišlo na veliku smotru. Kostur momčadi se mora znati, kao i prve opcije s klupe. Dobro je imati širinu, neka nas netko iznenadi iz drugog ešalona, to je uvijek dobra opcija.

---

image

Zlatko Dalić

Ante Čizmić/Cropix
---

Ali ne smijemo zaboraviti niti ovu Ligu nacija, nekako smo u prvim izdanjima bili "u svađi" s ovim natjecanjem. Dosta se lutalo u pitanjima, je li ovo razvojno natjecanje, provjera širine kadra ili pak ozbiljno natjecanje u kojem ne bi smjeli rasipati teško stečeni ugled. Nakon što se u Osijeku povlačilo pitanje hoće li Hrvatska uspjeli zadržati mjesto u eliti Lige nacija, rujan će "vatreni" dočekati kao konkurenti za plasman na Final four. Utakmica u Beču sigurno će biti sjajna prilika da popravimo dojam iz naše utakmice s Austrijom u Gradskom vrtu. Za taj doseg sigurno će nam ponajprije trebati malo više ozbiljnosti.

Iako je izbornik Dalić nekoliko puta rekao da ga Liga nacija ne zanima previše, sasvim je jasno da je to natjecanje vrlo važno. Prema uspjehu u Ligi nacija slažu se jakosne skupine za ždrijeb kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje počinju sljedeće godine.

Sudjelovanje u elitnoj skupini Lige nacija HNS-u donosi znatno veću zaradu. Hrvatska je ove sezone od igranja u skupini A Lige nacija zaradila 2,25 milijuna eura, a eventualno prvo mjesto donijelo bi joj još toliko. Početni bonus u skupini B Lige nacija manji je za 750 tisuća eura. Konačni pobjednik ovog UEFA-ina natjecanja zaradit će oko 14 milijuna eura. Bude li Hrvatska prva u skupini, odnosno pobijedi li Austriju i Dansku, bit će korak bliže Euru jer bismo u tom slučaju već osigurali doigravanje, bez obzira na naš učinak u kvalifikacijama.

---

image
Ante Čizmic/Cropix
---

Dakle i ova dva susreta će imati višestruki zadatak, ostati na smjeru prema Kataru po pitanju kadra, ali i potvrditi da se "ona Rusija" nije tek tako dogodila, te da imamo dovoljno snage i moći kako bi jednog dana imali konkurentnu reprezentaciju spremnu za velike izazove. Brzo će se to dogoditi, Njemačka 2024. je praktično pred vratima, a već na tom natjecanju možemo, ali i moramo promovirati neke nove nositelje igre, imati jasnu fizionomiju igre za budućnost.

---

Vaterpolo

Raspored Hrvatske

Muškarci

B-skupina

Hrvatska – Malta (29. kolovoza)

Hrvatska – Francuska (31. kolovoza)

Hrvatska – Grčka (2. rujna)

Play-off runda – 4. rujna

Četvrtfinale – 6. rujna

Polufinale – 8. rujna

Finale i utakmica za broncu – 10. rujna

Žene

A-skupina

Hrvatska – Nizozemska (27. kolovoza)

Hrvatska – Njemačka (28. kolovoza)

Hrvatska – Rumunjska (30. kolovoza)

Hrvatska – Mađarska (1. rujna)

Hrvatska – Velika Britanija (3. rujna)

Četvrtfinale – 5. rujna

Polufinale – 7. rujna

Finale i utakmica za broncu – 9. rujna

---

---

Košarka

Raspored Hrvatske

C-skupina

Hrvatska – Grčka (2. rujna)

Hrvatska – Velika Britanija (3. rujna)

Hrvatska – Estonija (5. rujna)

Hrvatska – Italija (6. rujna)

Hrvatska – Ukrajina (8. rujna)

Nokaut faza

Osmina finala – 10. i 11. rujna

Četvrtfinale – 13. i 14. rujna

Polufinale – 16. rujna

Finale i susret za broncu – 18. rujna

---

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Nikola Vilić/Cropix Nikola Vilić/Cropix Borislav Juras Bozo Radić/Cropix Damir Škomrlj/Cropix Damir Škomrlj/Cropix Ante Čizmic/Cropix Ante Čizmić/Cropix
Borislav Juras

Andrea Marić, Ana Goreta i Ana Desnica

Ante Čizmić/Cropix

Zlatko Dalić

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/kockice-su-u-modi-tijekom-mjeseca-rujna-uz-vrhunsku-sportsku-zabavu-na-tv-u-1221093 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=726dbbd197a0299790f6b49322900f5f15b0a4ff [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=%E2%80%98Kockice%E2%80%98+su+u+modi+tijekom+mjeseca+rujna+uz+vrhunsku+sportsku+zabavu+na+TV-u&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fkockice-su-u-modi-tijekom-mjeseca-rujna-uz-vrhunsku-sportsku-zabavu-na-tv-u-1221093 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fkockice-su-u-modi-tijekom-mjeseca-rujna-uz-vrhunsku-sportsku-zabavu-na-tv-u-1221093 )
[{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"NA MALIM EKRANIMA"},{"id":"10","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"9097"},{"id":"71","value":"2"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"}]
StoryEditorOCM
ShowbizNA MALIM EKRANIMA

‘Kockice‘ su u modi tijekom mjeseca rujna uz vrhunsku sportsku zabavu na TV-u

2. rujna 2022. - 15:53

Poklopilo nam se da ćemo u idućih mjesec dana na TV ekranima imati priliku pratiti tri hrvatske nacionalne selekcije na velikim natjecanjima. U splitskom "Spaladiumu" vaterpolisti i vaterpolistice će odmjeriti snage s najboljim kontinentalnim reprezentacijama. Košarkaši na Eurobasketu nakon svih silnih razočaranja žele povratiti barem malo ugleda, u Milanu će započeti svoj put u nadi da ćemo ih vidjeti barem među osam najboljih, što bi bila mala utjeha i ublažavanje rana nastalih u zadnja dva desetljeća. I na kraju, nacionalni ponos, "vatreni" u završnici Lige nacija, a u mislima na najveći izazov, nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Jedinstvena situacija, malo je utjecala i korona, problemi s nesretnim virusom, koji je prilično toga zaustavio, ali ovo "novo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. svibanj 2024 21:35