stdClass Object ( [id] => 1124222 [title] => Hrvoje Rupčić uzbuđen je što na prvi rođendan sinčića Petra s ‘Cubismom‘ svira u solinskoj Gradini: dok kuha sataraš otkriva nam kako je, trčeći zbog potresa sa 7. kata, donio najbolju životnu odluku [alias] => hrvoje-rupcic-uzbuden-je-sto-na-prvi-rodendan-sincica-petra-s-cubismom-svira-u-solinskoj-gradini-dok-kuha-sataras-otkriva-nam-kako-je-trceci-zbog-potresa-sa-7-kata-donio-najbolju-zivotnu-odluku [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Mjesto događanja - solinska Gradina, vrijeme - petak u 21, meritum - prvi koncert "Cubisma" u tom prekrasnom ambijentu, prvi njihov veliki nastup od kada je pošast od korone pokucala na hrvatska vrata, i prvi rođendan sinčića mu Petra.

E to se u životu Hrvoja Rupčića, frontmena popularnog benda "Cubismo" može nazvati hat-trickom. Doduše, bend je početkom srpnja trebao u okviru Splitskog festivala imati nastup na Rivi, no, kao i svemu ove godine, korona je pomrsila račune.

Pa je umjesto glazbe na podmarjanskoj promenadi nastupilo višestruko mijenjanje lokacije nastupa. Ispalo je, kaže nam Hrvoje, poluuspješno, sve onako kako bend poznat po odličnoj koncertnoj atmosferi, plesu, kretanju, bliskom kontaktu baš i ne priželjkuje.

Ali evo prigode, solinska Gradina ih mami, daje prigodu za veliki nastup.

Baš onako po šuštu i guštu ljudi iz živahnog, punog vatre "Cubisma", prepunog interakcije, povratnog odgovora publike. Bend je to koji se upravo takvom odnosu i nada i ostvaruje ga.

Pitamo Hrvoja što nas u petak čeka.

- Istina je da na Gradini nismo do sada nastupali i veselimo se što imamo prigodu gostovati u tako ambijentalnom prostoru. Dolazi "Cubismo" u punom sastavu, nas devet, a donosimo klasični repertoar pojačan novim skladbama s albuma "Tumbao".

Dupli porinovski 'Trumbao'

Izdali smo ga u ožujku 2020. godine, u suradnji s jazz-orkestrom HRT-a, u povodu 25 godina rada benda. I za njega smo dobili dva Porina. Izišao je prije samog starta korone, a onda se dogodilo da ga nismo uspjeli promovirati na planiranoj turneji. On je za nas još uvijek nov, svjež, spreman za predstavljanje – veli Hrvoje.

I "Cubismu" je kao i ostalim glazbenicima korona donijela prisilni odmor. I oni su kao i ostali im kolege godinu i pol proveli gotovo bez nastupa. Bilo je tu, veli Hrvoje, nekoliko koncerata, praktički zanemarivih s obzirom na ono što oni pravim koncertom nazivaju.

Veli i kako se glazbenicima često postavlja pitanje kako bez glazbe preživljavaju. No, za njega je važnije ono drugo, kako preživljavaju bez onoga što vole, bez svog poziva, bez načina života u kojem svoju strast dijele s ljudima što tu strast vole primiti i doživjeti na zajedničkim druženjima.

Splitski koncert u 4 ujutro

- Kako preživljavamo? Na sreću, članovi benda imaju dodatne poslove, neki rade u školi, neki su u studijima, po raznim orkestrima. Ja sam, recimo, stalno zaposlen u kazalištu.

Ali fali taj odnos s publikom, ta naša potreba da joj nešto kažemo, prenesemo, da ostvarimo interakciju.

---

image
Ivo Ravlić/Cropix
---


Mi bez publike ne možemo funkcionirati. Imali smo dva nastupa lani u jeku pandemije, dva pokušaja pod tim suludim mjerama. I toliko je to bilo tužno gledati s pozornice da sam u jednom trenutku rekao bendu, e pa nećemo nastupati dok stvari ne postanu normalnije.

Nema smisla dok se mjere ne povuku, dok se publika ne počne dizati sa sjedalica kako bi pljeskala, pjevala, plesala. Bez tog iskustva sve je za našu glazbu neprihvatljivo – kaže.

I zato se raduju Solinu. I naravno Splitu, Dalmaciji, za koju bend veže više vrsta spona. Iz ovoga našeg kraja stižu dva člana, jedan je iz Vele Luke, drugi s Visa.

A tu je i posebna dalmatinska publika koju svaki glazbenik uvijek pamti po nekoj anegdoti. Split i "Cubismo" i Hrvoja podsjeća na jedan od najkasnijih početaka nekog koncerta koje su ikada imali u životu.

- Bilo je Svjetsko prvenstvo u nogometu, Hrvatska je ušla u četvrtfinale, mislim protiv Njemačke. Mi smo imali koncert na "Obojenoj svjetlosti", a nastup je bio zakazan za poslije ponoći.

A onda se dogodilo da je Hrvatska pobijedila, počelo je slavlje po gradu, počelo je slavlje na sve strane. Pa su nam rekli, ajmo pričekati dok se sve u gradu ne zatvori, jer će u tom trenu svi doći na "Obojenu".

---

image
'Dođu 3 sata ujutro, a mi još čekamo start koncerta na Obojenoj. Počele su stizati kolone sa svih strana. Već je počelo svitati, a mi s bine, pred mnoštvom publike pjevamo i pjevamo, u jednom trenu i sa sunčanim naočalama. To je Split, takvim ga pamtimo!'
Ivo Ravlić/Cropix
---


I dođe tako tri sata ujutro, a mi još čekamo start. I u jednom trenu, to je bilo oko tri i pol, počele su stizati kolone sa svih strana. Koncert je startao u četiri, već je počelo svitati, a mi s bine, pred mnoštvom publike pjevamo i pjevamo. Sjećam se da smo u jednom trenu pjevali sa sunčanim naočalama. To je Split, takvim ga pamtimo!

 Koncert je bio fenomenalan, krcat, potpuno ludilo – veli Hrvoje.

Povratak na nultu poziciju

Grupi je solinski koncert dobra prigoda i za novo veliko okupljanje. Korona ih je razdvojila, dovela do toga da se skoro šest mjeseci nisu propisno ni susreli. Hrvoje priznaje kako se u jednom trenutku čak i zapitao hoće li mu bend, hoće li i drugi bendovi nakon korone nastaviti dalje, kao nekada kada se normalno živjelo. Bez ove globalne pošasti.

- Ma da, nisam ni znao imam li bend ili nemam. Ali preživjeli smo, vratili smo se na nultu poziciju, u vrijeme prije korone i samo nastavili, kao da se ništa dogodilo nije. Napravili smo nekoliko proba i evo nas. Solin nas čeka, veselimo se - govori Hrvoje.

Planovi su takvi da većih planova nema, jer s koronom nikada ne znaš. Kao i svi čekat će kraj pandemije. I na koncertima za sada promovirati album, deseti po redu, te skladbe koje čekaju susret s publikom. Kako je korona zaustavila svijet, tako je zaustavila još jednu njegovu veliku ljubav, putovanja.

Rupčić ih obožava, i već je poznat po osvajanju dalekih destinacija s kojih se uvijek vraća s novim putopisima. 2017. je bio na Himalaji, nakon čega je napisao svoj prvi putopis "Himalajski dnevnik", koji je dobio odlične kritike javnosti.

Godinu poslije 40 dana je motorom radio turu do Irana, koja je svoju točku na i dobila kroz knjigu "U zemlji plemenitih ljudi". Jednu od najprodavanijih u sekciji putopisa tijekom lanjske i ove godine.

Vrt, šuma, voćnjak

- Sada pišem knjigu s putovanja iz 2019., zapise s moto-avanture koju sam prošao sa suprugom. Prošli smo Centralnu Aziju, došli smo do same granice Kine. A onda se dogodila korona, a supruga mi je i zatrudnjela, tako da smo se skrasili i skoncentrirali na obitelj.

Došao je tada i naš mali Petar, koji će sa solinske Gradine u petak dobiti svoju veliku, prvu rođendansku čestitku. A kroz fokusiranje na obitelj, stiglo je i preseljenje – otkriva Hrvoje.

I to na rubni dio Zagreba, na prekrasno imanje usred šume, s osjećajem udaljenosti od vreve metropole barem tisuću kilometara, a zapravo taman pred njezinim pragom.

Na toj smo ga lokaciji i uhvatili, s rukama u pravljenju sataraša, od povrća s njegova polja. Uletjelo je u njega obilje iz obiteljskog vrta, pomidori, batati, tikvice, paprike, kapula, blago prirode... Uživa, kaže nam, sretno gledajući svoj raj na zemlji.

- Vrt je moja strast. Ovo je imanje i posljedica dugogodišnje odluke o preseljenju na imanje. A onda se dogodila korona, potres i odluka je pala. Kada je zatreslo, supruga i ja smo sa sedmog kata pojurili na noge do dolje.

Pa smo se popeli gore, pa je opet treslo. A ona je čuvala trudnoću. Tada mi se prelomilo, rekao sam, neću biti na sedmom katu u zatvoru. Uz koronu, uz stalno treskanje. Prodali smo stan i došli ovdje. Imamo vrt, šumu, voćnjak. Kvalitetu života - veli Hrvoje Rupčić.

Do ulaznica za koncert na Gradini najjednostavnije i najbrže možete doći online u sustavu  Croatia Tickets, a dostupne su i u suvenirnici Zvonimir u Solinu i caffe baru Basket u Splitu.  

[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"U petak u 21 sat"},{"id":"4","value":""},{"id":"5","value":""},{"id":"6","value":""},{"id":"8","value":"1"},{"id":"11","value":"1"},{"id":"12","value":"1"},{"id":"13","value":"1"},{"id":"65","value":""},{"id":"21","value":"1"},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"62","value":"2"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"}] [extra_fields_search] => U petak u 21 sat 1 1 1 1 1 2 0 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2021-09-01 09:18:50 [created_by] => 3217 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2021-09-02 12:09:55 [modified_by] => 3217 [publish_up] => 2021-09-01 20:58:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 3400 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2021\/09\/01\/19170002.jpg","\/images\/slike\/2021\/09\/01\/9023248.jpg","\/images\/slike\/2021\/09\/01\/19170000.jpg","\/images\/slike\/2021\/09\/01\/19170004.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Tom Dubravec\/Cropix","Ivo Ravli\u0107\/Cropix","Ivo Ravli\u0107\/Cropix","Livio Andriji\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["Hrvoje Rup\u010di\u0107 ne skriva da se u Solinu nada velikom nastupu.\u00a0Ba\u0161 onako po gu\u0161tu ljudi iz vatrenog 'Cubisma', prepunog interakcije, povratnog odgovora publike","'Do\u0111u 3 sata ujutro, a mi jo\u0161 \u010dekamo start koncerta na Obojenoj. Po\u010dele su stizati kolone sa svih strana. Ve\u0107 je po\u010delo svitati, a mi s bine, pred mno\u0161tvom publike pjevamo i pjevamo, u jednom trenu i sa sun\u010danim nao\u010dalama. To je Split, takvim ga pamtimo!'","","Ivana i Hrvoje Rup\u010di\u0107 na po\u010detku veze, koja je okrunjena brakom i djetetom"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["55:32","55:28","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1363","hd_19170002_1920.jpg":"1920x1080","k_19170002_1280.jpg":"1280x1280","k_19170002_1024.jpg":"1024x1024","k_19170002_640.jpg":"640x640","k_19170002_480.jpg":"480x480","k_19170002_340.jpg":"340x340","k_19170002_220.jpg":"220x220","o_19170002_1280.jpg":"1280x908","o_19170002_1024.jpg":"1024x726","o_19170002_640.jpg":"640x454","o_19170002_480.jpg":"480x340","o_19170002_340.jpg":"340x241","o_19170002_220.jpg":"220x156","h_19170002_1280.jpg":"1280x854","h_19170002_1024.jpg":"1024x683","h_19170002_640.jpg":"640x427","h_19170002_480.jpg":"480x320","h_19170002_340.jpg":"340x227","h_19170002_220.jpg":"220x147","pp_19170002_1280.jpg":"1006x1280","pp_19170002_1024.jpg":"805x1024","pp_19170002_640.jpg":"503x640","pp_19170002_480.jpg":"377x480","pp_19170002_340.jpg":"267x340","pp_19170002_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_9023248_1920.jpg":"1920x1080","k_9023248_1280.jpg":"1280x1280","k_9023248_1024.jpg":"1024x1024","k_9023248_640.jpg":"640x640","k_9023248_480.jpg":"480x480","k_9023248_340.jpg":"340x340","k_9023248_220.jpg":"220x220","o_9023248_1280.jpg":"1280x853","o_9023248_1024.jpg":"1024x682","o_9023248_640.jpg":"640x426","o_9023248_480.jpg":"480x320","o_9023248_340.jpg":"340x226","o_9023248_220.jpg":"220x146","h_9023248_1280.jpg":"1280x854","h_9023248_1024.jpg":"1024x683","h_9023248_640.jpg":"640x427","h_9023248_480.jpg":"480x320","h_9023248_340.jpg":"340x227","h_9023248_220.jpg":"220x147","pp_9023248_1280.jpg":"1006x1280","pp_9023248_1024.jpg":"805x1024","pp_9023248_640.jpg":"503x640","pp_9023248_480.jpg":"377x480","pp_9023248_340.jpg":"267x340","pp_9023248_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2880","hd_19170000_1920.jpg":"1920x1080","k_19170000_1280.jpg":"1280x1280","k_19170000_1024.jpg":"1024x1024","k_19170000_640.jpg":"640x640","k_19170000_480.jpg":"480x480","k_19170000_340.jpg":"340x340","k_19170000_220.jpg":"220x220","o_19170000_1280.jpg":"1280x1920","o_19170000_1024.jpg":"1024x1536","o_19170000_640.jpg":"640x960","o_19170000_480.jpg":"480x720","o_19170000_340.jpg":"340x510","o_19170000_220.jpg":"220x330","h_19170000_1280.jpg":"1280x854","h_19170000_1024.jpg":"1024x683","h_19170000_640.jpg":"640x427","h_19170000_480.jpg":"480x320","h_19170000_340.jpg":"340x227","h_19170000_220.jpg":"220x147","pp_19170000_1280.jpg":"1006x1280","pp_19170000_1024.jpg":"805x1024","pp_19170000_640.jpg":"503x640","pp_19170000_480.jpg":"377x480","pp_19170000_340.jpg":"267x340","pp_19170000_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2878","hd_19170004_1920.jpg":"1920x1080","k_19170004_1280.jpg":"1280x1280","k_19170004_1024.jpg":"1024x1024","k_19170004_640.jpg":"640x640","k_19170004_480.jpg":"480x480","k_19170004_340.jpg":"340x340","k_19170004_220.jpg":"220x220","o_19170004_1280.jpg":"1280x1918","o_19170004_1024.jpg":"1024x1534","o_19170004_640.jpg":"640x959","o_19170004_480.jpg":"480x719","o_19170004_340.jpg":"340x509","o_19170004_220.jpg":"220x329","h_19170004_1280.jpg":"1280x854","h_19170004_1024.jpg":"1024x683","h_19170004_640.jpg":"640x427","h_19170004_480.jpg":"480x320","h_19170004_340.jpg":"340x227","h_19170004_220.jpg":"220x147","pp_19170004_1280.jpg":"1006x1280","pp_19170004_1024.jpg":"805x1024","pp_19170004_640.jpg":"503x640","pp_19170004_480.jpg":"377x480","pp_19170004_340.jpg":"267x340","pp_19170004_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 204 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7939091 Threads: 2 Questions: 1652865517 Slow queries: 4913928 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111835192 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 32 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [parent] => 477 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /scena/showbiz ) ) [link] => /scena/showbiz/hrvoje-rupcic-uzbuden-je-sto-na-prvi-rodendan-sincica-petra-s-cubismom-svira-u-solinskoj-gradini-dok-kuha-sataras-otkriva-nam-kako-je-trceci-zbog-potresa-sa-7-kata-donio-najbolju-zivotnu-odluku-1124222 [printLink] => /scena/showbiz/hrvoje-rupcic-uzbuden-je-sto-na-prvi-rodendan-sincica-petra-s-cubismom-svira-u-solinskoj-gradini-dok-kuha-sataras-otkriva-nam-kako-je-trceci-zbog-potresa-sa-7-kata-donio-najbolju-zivotnu-odluku-1124222?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 434333 [name] => Cubismo [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => cubismo [link] => /tag/cubismo ) [1] => stdClass Object ( [id] => 519909 [name] => hrvoje rupčić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hrvoje-rupcic [link] => /tag/hrvoje-rupcic ) [2] => stdClass Object ( [id] => 613951 [name] => Gradina Solin [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-07-31 08:02:53 [main_article_id] => 0 [alias] => gradina-solin [link] => /tag/gradina-solin ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Hrvoje Rupčić uzbuđen je što na prvi rođendan sinčića Petra s ‘Cubismom‘ svira u solinskoj Gradini: dok kuha sataraš otkriva nam kako je, trčeći zbog potresa sa 7. kata, donio najbolju životnu odluku [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3217 [name] => Tanja Šimundić Bendić [username] => tanja-imundi-bendi [email] => tanja-imundi-bendi@sd.hr [password] => $2y$10$pUwQkXak8MBBFRZddgYi7O8lKWTvyopqB9.l9GaJ1mTnpzbpYht4O [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/tanja-simundic-bendic-3217 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1735 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/22fccec878c9560c0665062e0cc12aa5?s=100&default=https%3A%2F%2Ff02.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/09/01/19170002.jpg [galleryCount] => 4 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Tom Dubravec/Cropix [mainImageDesc] => Hrvoje Rupčić ne skriva da se u Solinu nada velikom nastupu. Baš onako po guštu ljudi iz vatrenog 'Cubisma', prepunog interakcije, povratnog odgovora publike [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/09/01/19170002.jpg [title] => Tom Dubravec/CropixHrvoje Rupčić ne skriva da se u Solinu nada velikom nastupu. Baš onako po guštu ljudi iz vatrenog 'Cubisma', prepunog interakcije, povratnog odgovora publike ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/09/01/9023248.jpg [title] => Ivo Ravlić/Cropix'Dođu 3 sata ujutro, a mi još čekamo start koncerta na Obojenoj. Počele su stizati kolone sa svih strana. Već je počelo svitati, a mi s bine, pred mnoštvom publike pjevamo i pjevamo, u jednom trenu i sa sunčanim naočalama. To je Split, takvim ga pamtimo!' ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/09/01/19170000.jpg [title] => Ivo Ravlić/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/09/01/19170004.jpg [title] => Livio Andrijić/CropixIvana i Hrvoje Rupčić na početku veze, koja je okrunjena brakom i djetetom ) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Mjesto događanja - solinska Gradina, vrijeme - petak u 21, meritum - prvi koncert "Cubisma" u tom prekrasnom ambijentu, prvi njihov veliki nastup od kada je pošast od korone pokucala na hrvatska vrata, i prvi rođendan sinčića mu Petra.

E to se u životu Hrvoja Rupčića, frontmena popularnog benda "Cubismo" može nazvati hat-trickom. Doduše, bend je početkom srpnja trebao u okviru Splitskog festivala imati nastup na Rivi, no, kao i svemu ove godine, korona je pomrsila račune.

Pa je umjesto glazbe na podmarjanskoj promenadi nastupilo višestruko mijenjanje lokacije nastupa. Ispalo je, kaže nam Hrvoje, poluuspješno, sve onako kako bend poznat po odličnoj koncertnoj atmosferi, plesu, kretanju, bliskom kontaktu baš i ne priželjkuje.

Ali evo prigode, solinska Gradina ih mami, daje prigodu za veliki nastup.

Baš onako po šuštu i guštu ljudi iz živahnog, punog vatre "Cubisma", prepunog interakcije, povratnog odgovora publike. Bend je to koji se upravo takvom odnosu i nada i ostvaruje ga.

Pitamo Hrvoja što nas u petak čeka.

- Istina je da na Gradini nismo do sada nastupali i veselimo se što imamo prigodu gostovati u tako ambijentalnom prostoru. Dolazi "Cubismo" u punom sastavu, nas devet, a donosimo klasični repertoar pojačan novim skladbama s albuma "Tumbao".

Dupli porinovski 'Trumbao'

Izdali smo ga u ožujku 2020. godine, u suradnji s jazz-orkestrom HRT-a, u povodu 25 godina rada benda. I za njega smo dobili dva Porina. Izišao je prije samog starta korone, a onda se dogodilo da ga nismo uspjeli promovirati na planiranoj turneji. On je za nas još uvijek nov, svjež, spreman za predstavljanje – veli Hrvoje.

I "Cubismu" je kao i ostalim glazbenicima korona donijela prisilni odmor. I oni su kao i ostali im kolege godinu i pol proveli gotovo bez nastupa. Bilo je tu, veli Hrvoje, nekoliko koncerata, praktički zanemarivih s obzirom na ono što oni pravim koncertom nazivaju.

Veli i kako se glazbenicima često postavlja pitanje kako bez glazbe preživljavaju. No, za njega je važnije ono drugo, kako preživljavaju bez onoga što vole, bez svog poziva, bez načina života u kojem svoju strast dijele s ljudima što tu strast vole primiti i doživjeti na zajedničkim druženjima.

Splitski koncert u 4 ujutro

- Kako preživljavamo? Na sreću, članovi benda imaju dodatne poslove, neki rade u školi, neki su u studijima, po raznim orkestrima. Ja sam, recimo, stalno zaposlen u kazalištu.

Ali fali taj odnos s publikom, ta naša potreba da joj nešto kažemo, prenesemo, da ostvarimo interakciju.

---

image
Ivo Ravlić/Cropix
---


Mi bez publike ne možemo funkcionirati. Imali smo dva nastupa lani u jeku pandemije, dva pokušaja pod tim suludim mjerama. I toliko je to bilo tužno gledati s pozornice da sam u jednom trenutku rekao bendu, e pa nećemo nastupati dok stvari ne postanu normalnije.

Nema smisla dok se mjere ne povuku, dok se publika ne počne dizati sa sjedalica kako bi pljeskala, pjevala, plesala. Bez tog iskustva sve je za našu glazbu neprihvatljivo – kaže.

I zato se raduju Solinu. I naravno Splitu, Dalmaciji, za koju bend veže više vrsta spona. Iz ovoga našeg kraja stižu dva člana, jedan je iz Vele Luke, drugi s Visa.

A tu je i posebna dalmatinska publika koju svaki glazbenik uvijek pamti po nekoj anegdoti. Split i "Cubismo" i Hrvoja podsjeća na jedan od najkasnijih početaka nekog koncerta koje su ikada imali u životu.

- Bilo je Svjetsko prvenstvo u nogometu, Hrvatska je ušla u četvrtfinale, mislim protiv Njemačke. Mi smo imali koncert na "Obojenoj svjetlosti", a nastup je bio zakazan za poslije ponoći.

A onda se dogodilo da je Hrvatska pobijedila, počelo je slavlje po gradu, počelo je slavlje na sve strane. Pa su nam rekli, ajmo pričekati dok se sve u gradu ne zatvori, jer će u tom trenu svi doći na "Obojenu".

---

image
'Dođu 3 sata ujutro, a mi još čekamo start koncerta na Obojenoj. Počele su stizati kolone sa svih strana. Već je počelo svitati, a mi s bine, pred mnoštvom publike pjevamo i pjevamo, u jednom trenu i sa sunčanim naočalama. To je Split, takvim ga pamtimo!'
Ivo Ravlić/Cropix
---


I dođe tako tri sata ujutro, a mi još čekamo start. I u jednom trenu, to je bilo oko tri i pol, počele su stizati kolone sa svih strana. Koncert je startao u četiri, već je počelo svitati, a mi s bine, pred mnoštvom publike pjevamo i pjevamo. Sjećam se da smo u jednom trenu pjevali sa sunčanim naočalama. To je Split, takvim ga pamtimo!

 Koncert je bio fenomenalan, krcat, potpuno ludilo – veli Hrvoje.

Povratak na nultu poziciju

Grupi je solinski koncert dobra prigoda i za novo veliko okupljanje. Korona ih je razdvojila, dovela do toga da se skoro šest mjeseci nisu propisno ni susreli. Hrvoje priznaje kako se u jednom trenutku čak i zapitao hoće li mu bend, hoće li i drugi bendovi nakon korone nastaviti dalje, kao nekada kada se normalno živjelo. Bez ove globalne pošasti.

- Ma da, nisam ni znao imam li bend ili nemam. Ali preživjeli smo, vratili smo se na nultu poziciju, u vrijeme prije korone i samo nastavili, kao da se ništa dogodilo nije. Napravili smo nekoliko proba i evo nas. Solin nas čeka, veselimo se - govori Hrvoje.

Planovi su takvi da većih planova nema, jer s koronom nikada ne znaš. Kao i svi čekat će kraj pandemije. I na koncertima za sada promovirati album, deseti po redu, te skladbe koje čekaju susret s publikom. Kako je korona zaustavila svijet, tako je zaustavila još jednu njegovu veliku ljubav, putovanja.

Rupčić ih obožava, i već je poznat po osvajanju dalekih destinacija s kojih se uvijek vraća s novim putopisima. 2017. je bio na Himalaji, nakon čega je napisao svoj prvi putopis "Himalajski dnevnik", koji je dobio odlične kritike javnosti.

Godinu poslije 40 dana je motorom radio turu do Irana, koja je svoju točku na i dobila kroz knjigu "U zemlji plemenitih ljudi". Jednu od najprodavanijih u sekciji putopisa tijekom lanjske i ove godine.

Vrt, šuma, voćnjak

- Sada pišem knjigu s putovanja iz 2019., zapise s moto-avanture koju sam prošao sa suprugom. Prošli smo Centralnu Aziju, došli smo do same granice Kine. A onda se dogodila korona, a supruga mi je i zatrudnjela, tako da smo se skrasili i skoncentrirali na obitelj.

Došao je tada i naš mali Petar, koji će sa solinske Gradine u petak dobiti svoju veliku, prvu rođendansku čestitku. A kroz fokusiranje na obitelj, stiglo je i preseljenje – otkriva Hrvoje.

I to na rubni dio Zagreba, na prekrasno imanje usred šume, s osjećajem udaljenosti od vreve metropole barem tisuću kilometara, a zapravo taman pred njezinim pragom.

Na toj smo ga lokaciji i uhvatili, s rukama u pravljenju sataraša, od povrća s njegova polja. Uletjelo je u njega obilje iz obiteljskog vrta, pomidori, batati, tikvice, paprike, kapula, blago prirode... Uživa, kaže nam, sretno gledajući svoj raj na zemlji.

- Vrt je moja strast. Ovo je imanje i posljedica dugogodišnje odluke o preseljenju na imanje. A onda se dogodila korona, potres i odluka je pala. Kada je zatreslo, supruga i ja smo sa sedmog kata pojurili na noge do dolje.

Pa smo se popeli gore, pa je opet treslo. A ona je čuvala trudnoću. Tada mi se prelomilo, rekao sam, neću biti na sedmom katu u zatvoru. Uz koronu, uz stalno treskanje. Prodali smo stan i došli ovdje. Imamo vrt, šumu, voćnjak. Kvalitetu života - veli Hrvoje Rupčić.

Do ulaznica za koncert na Gradini najjednostavnije i najbrže možete doći online u sustavu  Croatia Tickets, a dostupne su i u suvenirnici Zvonimir u Solinu i caffe baru Basket u Splitu.  

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Tom Dubravec/Cropix Ivo Ravlić/Cropix Ivo Ravlić/Cropix Livio Andrijić/Cropix
Tom Dubravec/Cropix
Hrvoje Rupčić ne skriva da se u Solinu nada velikom nastupu. Baš onako po guštu ljudi iz vatrenog 'Cubisma', prepunog interakcije, povratnog odgovora publike
Ivo Ravlić/Cropix
'Dođu 3 sata ujutro, a mi još čekamo start koncerta na Obojenoj. Počele su stizati kolone sa svih strana. Već je počelo svitati, a mi s bine, pred mnoštvom publike pjevamo i pjevamo, u jednom trenu i sa sunčanim naočalama. To je Split, takvim ga pamtimo!'
Livio Andrijić/Cropix
Ivana i Hrvoje Rupčić na početku veze, koja je okrunjena brakom i djetetom
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/hrvoje-rupcic-uzbuden-je-sto-na-prvi-rodendan-sincica-petra-s-cubismom-svira-u-solinskoj-gradini-dok-kuha-sataras-otkriva-nam-kako-je-trceci-zbog-potresa-sa-7-kata-donio-najbolju-zivotnu-odluku-1124222 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=6e2b747b5674a6e6d9984f8a31871ccca3110d4e [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Hrvoje+Rup%C4%8Di%C4%87+uzbu%C4%91en+je+%C5%A1to+na+prvi+ro%C4%91endan+sin%C4%8Di%C4%87a+Petra+s+%E2%80%98Cubismom%E2%80%98+svira+u+solinskoj+Gradini%3A+dok+kuha+satara%C5%A1+otkriva+nam+kako+je%2C+tr%C4%8De%C4%87i+zbog+potresa+sa+7.+kata%2C+donio+najbolju+%C5%BEivotnu+odluku&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fhrvoje-rupcic-uzbuden-je-sto-na-prvi-rodendan-sincica-petra-s-cubismom-svira-u-solinskoj-gradini-dok-kuha-sataras-otkriva-nam-kako-je-trceci-zbog-potresa-sa-7-kata-donio-najbolju-zivotnu-odluku-1124222 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fhrvoje-rupcic-uzbuden-je-sto-na-prvi-rodendan-sincica-petra-s-cubismom-svira-u-solinskoj-gradini-dok-kuha-sataras-otkriva-nam-kako-je-trceci-zbog-potresa-sa-7-kata-donio-najbolju-zivotnu-odluku-1124222 )
[{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"U petak u 21 sat"},{"id":"4","value":""},{"id":"5","value":""},{"id":"6","value":""},{"id":"8","value":"1"},{"id":"11","value":"1"},{"id":"12","value":"1"},{"id":"13","value":"1"},{"id":"65","value":""},{"id":"21","value":"1"},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"62","value":"2"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"}]
StoryEditorOCM
ShowbizU petak u 21 sat

Hrvoje Rupčić uzbuđen je što na prvi rođendan sinčića Petra s ‘Cubismom‘ svira u solinskoj Gradini: dok kuha sataraš otkriva nam kako je, trčeći zbog potresa sa 7. kata, donio najbolju životnu odluku

1. rujna 2021. - 22:58
Hrvoje Rupčić ne skriva da se u Solinu nada velikom nastupu. Baš onako po guštu ljudi iz vatrenog 'Cubisma', prepunog interakcije, povratnog odgovora publikeTom Dubravec/Cropix

Mjesto događanja - solinska Gradina, vrijeme - petak u 21, meritum - prvi koncert "Cubisma" u tom prekrasnom ambijentu, prvi njihov veliki nastup od kada je pošast od korone pokucala na hrvatska vrata, i prvi rođendan sinčića mu Petra.

E to se u životu Hrvoja Rupčića, frontmena popularnog benda "Cubismo" može nazvati hat-trickom. Doduše, bend je početkom srpnja trebao u okviru Splitskog festivala imati nastup na Rivi, no, kao i svemu ove godine, korona je pomrsila račune.

Pa je umjesto glazbe na podmarjanskoj promenadi nastupilo višestruko mijenjanje lokacije nastupa. Ispalo je, kaže nam Hrvoje, poluuspješno, sve onako kako bend poznat po odličnoj koncertnoj atmosferi, plesu, kretanju, bliskom kontaktu baš i ne priželjkuje.

Ali evo prigode, solinska Gradina ih mami, daje...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2024 07:08