stdClass Object ( [id] => 1108036 [title] => Hrepa se 70-ih zaljubio u blues, premda se proslavio kao basist Daleke obale. Onda se zaljubio i u Antoniju i nastao je izniman bend, sada poziva: Bluzeri, dođite u Trilj! [alias] => hrepa-se-70-ih-zaljubio-u-blues-premda-se-proslavio-kao-basist-daleke-obale-onda-se-zaljubio-i-u-antoniju-i-nastao-je-izniman-bend-sada-poziva-bluzeri-dodite-u-trilj [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Boris Hrepić Hrepa, rođen u Splitu 24. travnja 1963. godine je poznati multimedijalni umjetnik (glazbenik, skladatelj, slikar, televizijski autor, spisatelj i blues promotor). Glazbom se počeo baviti u Splitu na prijelazu iz 70-ih u 80-e svirajući gitaru i skladajući u punk bandu O'Grlica.

Prve javne nastupe ima u studenome 1981. kao basist blues banda L.B. Blues Band. U ljeto 1985. zajedno s Marijanom Banom osniva grupu Daleka obala u kojoj svira bas, usnu harmoniku i povremeno sklada sve do njezina raspada u jesen 2001. godine. Sljedećih sedam godina svira gitaru, pjeva i sklada u grupi The obala.

Godine 2008. pridružuje se novoj postavi ponovo oformljenog prvog kult dalmatinskog punk-pop benda Fon Biskich i Narodno blago. Jedno je vrijeme bio i član Beatles cover banda Dear Prudence, blues banda Steve Wolfman Band, te dječje-odraslog banda Naratoria. Krajem 2009. seli se iz Splita u Zagreb.

Hrepa i pjevačica Antonija Vrgoč Ro La, njegova sadašnja supruga, osnivaju u proljeće 2010. blues band te izdaje tri albuma, a njihov 'Click Play' osvaja nagradu Fender Mega Music za najbolji blues album sezone.

Ovo je skraćen životopis poznatoga splitskoga glazbenika Borisa Hrepića Hrepe, koji upravo sa Sunnysidersom uvelike nastupa po čitavoj Hrvatskoj, te po svijetu.

2. i 3. srpnja u parku

U organizaciji Turističke zajednice grada Trilja i Grada Trilja 2. i 3. srpnja u Gradskom parku Trilj održat će se "4th Thrill Blues festival".

Festival sa svojim programom upotpunjuje program triljskog ljeta i oplemenjuje kulturno-turističku ponudu Grada Trilja i cijele Splitsko-dalmatinske županije.

U srcu sezone, 2. srpnja 2021. Trilj postaje prijestolnica bluesa. Toga dana započinje ‘Thrill Blues Festival’, a u Cetinsku krajinu pristižu najveća imena svjetskog bluesa. Uz to što će uživati u dobroj glazbi, svi gosti koji stignu u ovaj grad na Cetini imati će što za vidjeti.

Prvog dana, u petak 2. srpnja, ljubitelji bluesa moći će posjetiti radionicu "Blues at School", edukativni blues sat u kojem će se djeci i zainteresiranima održati predavanje o počecima i razvoju bluesa, predstavljanje čokoladne ploče u popodnevnim satima, a u večernjim satima je predviđen ‘Welcome jam’ u Gradskom parku Trilj.

---

image
Headliner festivala cijenjeni je američki blues-glazbenik Big Daddy Wilson
---


U subotu 3. srpnja u Gradskom parku Trilj održat će se glavni program s početkom u 18 sati.– Pripreme za četvrti Thrill Blues Festival, koji će se održati 2. i 3. srpnja u Trilju, u velikom su zamahu, svi izvođači koji su trebali nastupati lani, kad se zbog epidemije festival nije održao, potvrdili su svoj dolazak – rekao nam je umjetnički direktor festivala Boris Hrepić Hrepa.

Četiri tisuće ljudi prije dvije godine

Festival je prije dvije godine pratilo 4000 ljudi, a ove godine sve će se održati uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Headliner festivala cijenjeni je američki blues-glazbenik Big Daddy Wilson.

Dosad je izdao osam albuma i nastupao na prestižnim festivalima po cijelom svijetu.– Big Daddy je iz Sjeverne Karoline otišao krajem sedamdesetih u Njemačku da bi služio vojni rok.

Nakon završetka vojske ostao je ostao tamo živjeti i svirati ono što mu je u krvi, a to je blues.

Raduje se dolasku u Trilj, u pratnji talijanskog banda The Goosebumps Brothers, s kojim surađuje posljednjih nekoliko godina. Iz Francuske dolazi Same Shooter Plays Again, izvrstan bend koji strasno izvodi pjesme Alberta i Freddyja Kinga.

Iz Slovenije stižu atraktivni The Wacky Blues Proffesorsi, a sve aktivniji 4 Hombres & Flowerty predstavljaju susjednu nam BiH – kazao nam je Hrepić, koji će ponovno nastupiti na triljskoj pozornici sa svojim bendom Sunnysiders te promovirati hvaljeni album “The Bridges”, koji je rado slušan na brojnim svjetskim radijskim postajama, a s kojim smo popričali povodom četvrtog Thrill Blues Festivala.

---

image
Boris Hrepić Hrepa i pjevačica Antonija Vrgoč Ro La, njegova sadašnja supruga, osnivaju u proljeće 2010. blues band te izdaju tri albuma
Nikola Vilić/Cropix
---


Četvrti album Sunnysidersa "The Bridges" postigao je veliki uspjeh. Jeste li to očekivali?

– Kako je taj album sniman za obljetnicu 10 godina Sunnysidersa uložili smo sve svoje znanje, iskustvo i ljubav i znali smo da neće biti neprimijećen, no toliki pozitivni odjek širom svijeta nismo očekivali. Imamo više od 30 samo stranih jako dobrih recenzija u glavnim svjetskim blues magazinima, lijepo je kad te uopće primijete u tom moru izdanja, a ne da te još i lijepo i stručno ishvale.

Originalni glazbeni izričaj

Blues kojim se vaš bend bavi treba i živjeti, kao i svaku vrstu glazbe, ali ponajviše blues. Možete li opisati ukratko svoj blues život?

– Blues je jedna posebna strast koju ili voliš preko neke logične crte ili ga ne voliš zapravo, a mi smo u toj prvoj kategoriji. To je moja prva prava glazbena ljubav tamo sa 16, kad je vladao novi val, a prvu ljubav nosiš u sebi cijelog života.

Usporedite Daleku obalu u kojoj ste s ostalim članovima benda ostavili veliki pečat, sa Sunnysidersima.

– Daleka obala je specifična po svom originalnom glazbenom izričaju i jako dobrim stihovima, s izraženim južnim mentalitetom, po tome je jedinstvena.

Sunnysidersi se izražavaju na engleskom i glazbeno je naš autorski izričaj namijenjen internacionalnoj blues sceni, no uspjeli smo se i tamo izdvojiti originalnošću i dobrim stihovima, tako da u biti između Daleke obale i Sunnysidersa nema neke drastične razlike. Pa i sama imena asociraju na ljeto, sunce i jug.

---

image
Hrepa: O tome sam na šire pisao u svojoj knjizi 'Našao sam dobar bend'. Iz bluesa sam ušao u 'Daleku obalu'
Vojko Bašić/Cropix
---


U ljeto 1985. zajedno s Marijanom Banom osnovali ste grupu Daleka obala, u kojoj ste svirali bas, usnu harmoniku i povremeno skladali sve do njezina raspada u jesen 2001. godine?

– Da, o tome sam na šire pisao u svojoj knjizi "Našao sam dobar bend". Iz bluesa sam ušao u Daleku obalu, i u njoj sam tu i tamo dodavao pokoji blues začin, i iz nje ponovo uronio u blues. Sada plivamo paralelno.

Dino Dvornik je bio genij

No, Daleka obala je ponovno je aktualna. Kako sve iskombinirate sa Sunnysidersom?

– Puno toga još ja moram iskombinirati, ali evo za sada mi uspijeva. Prošle godine Sunnysidersi su snimili album, ove godine Daleka obala, dogodine će biti nešto treće.

Uz Sunnysidersa surađujete s slavnim punk rockerom Davorinom Bogovićem...

– Da, snimili smo jedan album i više singlova, jako smo dobri prijatelji, on je moj Dubrava brat, s našim bendom Bogovići i dogodine planiramo još ponešto snimiti.

Imate iskustva i s Dinom Dvornikom. Sve velikan do velikana... Dino je također ostavio veliki utjecaj na hrvatsku hip hop, funk i rock glazbu... Vi ste također surađivali s Dinom?

– Osobno sam više surađivao s Deanom Dvornikom, od "Samo za nju" pa nadalje, a i svirali smo u The Obali zajedno. Dino je bio više ekipa sa Zokijem i Banom, i on je producirao jedan album Daleke obale, i često je Daleka obala svirala dvorane s Dinom i Nenom Belanom.

Dino je jedan od najjačih glazbenih genija na ovim prostorima, i fenomenalan pjevač, kako bi samo on blues mogao otpjevat.

Slikam i crtam

Surađivali ste i s grupom Fon Biskich i Narodno blago. Kako danas ocjenjujete splitsku rock scenu, koja je svojevremeno bila glavna u državi, ili se barem 'držala' sa Zagrebom?

– Fon Biskich i Narodno Blago, uz Dijete iz epruvete, su bili prvi koncerti na koje sam kao mulac išao, i s guštom sam s Fon Biskichem snimio album kad me pozvao prije petnaestak godina. Tadašnju splitsku scenu sam znao odlično jer sam bio fan, današnju nažalost ne stignem popratiti.

---

image
Daleka obala s novim pjevačem Jakšom Kriletićem Jordesom
Jakov Prkić/Cropix
---


I tada nije bilo se lako probiti izvan Splita jer se Split smatrao gradom zabavne glazbe i Splitskog festivala. Danas Split ima dobru hip-hop scenu.

Kako ste završili Likovnu akademiju, uz glazbu se bavite i slikanjem te povremeno izlažete na skupnim i samostalnim izložbama.

– Imam balkon pun likovnog materijala, ne stignem se ozbiljnije baviti tom meni isto jakom strašću, povremeno za poklon ponešto naslikam ili nacrtam, pa ako me zovete na rođendan, krstitke, pričesti il slično potaknut ćete moj slikarski nagon.

---

‘Nikad bismo bolje zvučali‘


Uskoro sa Sunnysidersom imate niz dogovorenih koncerata na sceni?

Sada smo upravo odsvirali Zagreb International Blues Festival i Velika Gorica Blues i Rock Festival, i čeka nas Chill and Grill Festival, Thrill Blues Festival, Summer Park festival u Slovačkoj i Jerry Rick Blues Festival u Kastvu.

Dobro je, miče se pomalo, band nije nikad bolje zvučao, cijelu koronu smo se družili i nabrijavali za svirku.

---

---

Najbolji na svijetu

Krajem 2019. francuski glazbeni portal Zicazic upravo je triljski festival proglasio najboljim blues-festivalom na svijetu.

"Od svog prvog izdanja, ovaj mali dalmatinski festival, koji se održava manje od sat vremena vožnje od Splita – glavne morske prijestolnice regije, uspio je steći ne samo ime nego i ugled, nudeći kvalitetan program i okupljajući međunarodne zvijezde i domaće grupe.

Recept koji se nije mijenjao iz godine u godinu i koji je svojim organizatorima zaradio nagradu nakon samo tri izdanja, zahvaljujući vrhunskom dočeku i savršenoj organizaciji u svim pogledima", pisalo je u obrazloženju nagrade.

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"POSEBNA VIBRA"},{"id":"4","value":""},{"id":"5","value":""},{"id":"6","value":""},{"id":"8","value":"1"},{"id":"11","value":"1"},{"id":"12","value":"1"},{"id":"13","value":"1"},{"id":"65","value":""},{"id":"21","value":"1"},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"}] [extra_fields_search] => POSEBNA VIBRA 1 1 1 1 1 2 0 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2021-06-21 20:56:07 [created_by] => 3145 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2021-06-24 09:33:11 [modified_by] => 3145 [publish_up] => 2021-06-24 08:18:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 461 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2021\/06\/21\/18298232.jpg","\/images\/slike\/2021\/06\/21\/15187622.jpg","\/images\/slike\/2021\/06\/21\/14676346.jpg","\/images\/slike\/2021\/06\/21\/14417856.jpg","\/images\/slike\/2021\/06\/21\/18314758.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Milka Grozdani\u0107","Nikola Vili\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["Izme\u0111u 'Daleke obale' i 'Sunnysidersa' nema neke drasti\u010dne razlike. Pa i sama imena asociraju na ljeto, sunce i jug, smatra Hrepa","Boris Hrepi\u0107 Hrepa\u00a0i pjeva\u010dica Antonija Vrgo\u010d Ro La, njegova sada\u0161nja supruga, osnivaju u prolje\u0107e 2010. blues band te izdaju tri albuma","Hrepa: O\u00a0tome sam na \u0161ire pisao u svojoj knjizi 'Na\u0161ao sam dobar bend'. Iz bluesa sam u\u0161ao u 'Daleku obalu'","Daleka obala s novim pjeva\u010dem Jak\u0161om Krileti\u0107em Jordesom","Headliner festivala cijenjeni je ameri\u010dki blues-glazbenik <\/strong>Big Daddy Wilson"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1600x1040","hd_18298232_1920.jpg":"1920x1080","k_18298232_1280.jpg":"1280x1280","k_18298232_1024.jpg":"1024x1024","k_18298232_640.jpg":"640x640","k_18298232_480.jpg":"480x480","k_18298232_340.jpg":"340x340","k_18298232_220.jpg":"220x220","o_18298232_1280.jpg":"1280x832","o_18298232_1024.jpg":"1024x665","o_18298232_640.jpg":"640x416","o_18298232_480.jpg":"480x312","o_18298232_340.jpg":"340x221","o_18298232_220.jpg":"220x143","h_18298232_1280.jpg":"1280x854","h_18298232_1024.jpg":"1024x683","h_18298232_640.jpg":"640x427","h_18298232_480.jpg":"480x320","h_18298232_340.jpg":"340x227","h_18298232_220.jpg":"220x147","pp_18298232_1280.jpg":"1006x1280","pp_18298232_1024.jpg":"805x1024","pp_18298232_640.jpg":"503x640","pp_18298232_480.jpg":"377x480","pp_18298232_340.jpg":"267x340","pp_18298232_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2886","hd_15187622_1920.jpg":"1920x1080","k_15187622_1280.jpg":"1280x1280","k_15187622_1024.jpg":"1024x1024","k_15187622_640.jpg":"640x640","k_15187622_480.jpg":"480x480","k_15187622_340.jpg":"340x340","k_15187622_220.jpg":"220x220","o_15187622_1280.jpg":"1280x1924","o_15187622_1024.jpg":"1024x1539","o_15187622_640.jpg":"640x962","o_15187622_480.jpg":"480x721","o_15187622_340.jpg":"340x511","o_15187622_220.jpg":"220x330","h_15187622_1280.jpg":"1280x854","h_15187622_1024.jpg":"1024x683","h_15187622_640.jpg":"640x427","h_15187622_480.jpg":"480x320","h_15187622_340.jpg":"340x227","h_15187622_220.jpg":"220x147","pp_15187622_1280.jpg":"1006x1280","pp_15187622_1024.jpg":"805x1024","pp_15187622_640.jpg":"503x640","pp_15187622_480.jpg":"377x480","pp_15187622_340.jpg":"267x340","pp_15187622_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1486","hd_14676346_1920.jpg":"1920x1080","k_14676346_1280.jpg":"1280x1280","k_14676346_1024.jpg":"1024x1024","k_14676346_640.jpg":"640x640","k_14676346_480.jpg":"480x480","k_14676346_340.jpg":"340x340","k_14676346_220.jpg":"220x220","o_14676346_1280.jpg":"1280x990","o_14676346_1024.jpg":"1024x792","o_14676346_640.jpg":"640x495","o_14676346_480.jpg":"480x371","o_14676346_340.jpg":"340x263","o_14676346_220.jpg":"220x170","h_14676346_1280.jpg":"1280x854","h_14676346_1024.jpg":"1024x683","h_14676346_640.jpg":"640x427","h_14676346_480.jpg":"480x320","h_14676346_340.jpg":"340x227","h_14676346_220.jpg":"220x147","pp_14676346_1280.jpg":"1006x1280","pp_14676346_1024.jpg":"805x1024","pp_14676346_640.jpg":"503x640","pp_14676346_480.jpg":"377x480","pp_14676346_340.jpg":"267x340","pp_14676346_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1268","hd_14417856_1920.jpg":"1920x1080","k_14417856_1280.jpg":"1280x1280","k_14417856_1024.jpg":"1024x1024","k_14417856_640.jpg":"640x640","k_14417856_480.jpg":"480x480","k_14417856_340.jpg":"340x340","k_14417856_220.jpg":"220x220","o_14417856_1280.jpg":"1280x845","o_14417856_1024.jpg":"1024x676","o_14417856_640.jpg":"640x422","o_14417856_480.jpg":"480x317","o_14417856_340.jpg":"340x224","o_14417856_220.jpg":"220x145","h_14417856_1280.jpg":"1280x854","h_14417856_1024.jpg":"1024x683","h_14417856_640.jpg":"640x427","h_14417856_480.jpg":"480x320","h_14417856_340.jpg":"340x227","h_14417856_220.jpg":"220x147","pp_14417856_1280.jpg":"1006x1280","pp_14417856_1024.jpg":"805x1024","pp_14417856_640.jpg":"503x640","pp_14417856_480.jpg":"377x480","pp_14417856_340.jpg":"267x340","pp_14417856_220.jpg":"173x220"},{"size0":"610x325","hd_18314758_1920.jpg":"1920x1080","k_18314758_1280.jpg":"1280x1280","k_18314758_1024.jpg":"1024x1024","k_18314758_640.jpg":"640x640","k_18314758_480.jpg":"480x480","k_18314758_340.jpg":"340x340","k_18314758_220.jpg":"220x220","o_18314758_1280.jpg":"1280x681","o_18314758_1024.jpg":"1024x545","o_18314758_640.jpg":"640x340","o_18314758_480.jpg":"480x255","o_18314758_340.jpg":"340x181","o_18314758_220.jpg":"220x117","h_18314758_1280.jpg":"1280x854","h_18314758_1024.jpg":"1024x683","h_18314758_640.jpg":"640x427","h_18314758_480.jpg":"480x320","h_18314758_340.jpg":"340x227","h_18314758_220.jpg":"220x147","pp_18314758_1280.jpg":"1006x1280","pp_18314758_1024.jpg":"805x1024","pp_18314758_640.jpg":"503x640","pp_18314758_480.jpg":"377x480","pp_18314758_340.jpg":"267x340","pp_18314758_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 204 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 8162155 Threads: 1 Questions: 1686621863 Slow queries: 5027875 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 112595218 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 32 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [parent] => 477 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /scena/showbiz ) ) [link] => /scena/showbiz/hrepa-se-70-ih-zaljubio-u-blues-premda-se-proslavio-kao-basist-daleke-obale-onda-se-zaljubio-i-u-antoniju-i-nastao-je-izniman-bend-sada-poziva-bluzeri-dodite-u-trilj-1108036 [printLink] => /scena/showbiz/hrepa-se-70-ih-zaljubio-u-blues-premda-se-proslavio-kao-basist-daleke-obale-onda-se-zaljubio-i-u-antoniju-i-nastao-je-izniman-bend-sada-poziva-bluzeri-dodite-u-trilj-1108036?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Hrepa se 70-ih zaljubio u blues, premda se proslavio kao basist Daleke obale. Onda se zaljubio i u Antoniju i nastao je izniman bend, sada poziva: Bluzeri, dođite u Trilj! [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3145 [name] => Joško Dadić [username] => jo-ko-dadi [email] => jo-ko-dadi@sd.hr [password] => $2y$10$PPsstLu9jvi3jd949k9gFucJN1g/X8TU6EeYXYPui9evlGL78arTG [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/josko-dadic-3145 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1663 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/9a24994dbd79c363290ede74a8a5a09a?s=100&default=https%3A%2F%2Ff02.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/06/21/18298232.jpg [galleryCount] => 5 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Milka Grozdanić [mainImageDesc] => Između 'Daleke obale' i 'Sunnysidersa' nema neke drastične razlike. Pa i sama imena asociraju na ljeto, sunce i jug, smatra Hrepa [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/06/21/18298232.jpg [title] => Milka GrozdanićIzmeđu 'Daleke obale' i 'Sunnysidersa' nema neke drastične razlike. Pa i sama imena asociraju na ljeto, sunce i jug, smatra Hrepa ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/06/21/15187622.jpg [title] => Nikola Vilić/CropixBoris Hrepić Hrepa i pjevačica Antonija Vrgoč Ro La, njegova sadašnja supruga, osnivaju u proljeće 2010. blues band te izdaju tri albuma ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/06/21/14676346.jpg [title] => Vojko Bašić/CropixHrepa: O tome sam na šire pisao u svojoj knjizi 'Našao sam dobar bend'. Iz bluesa sam ušao u 'Daleku obalu' ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/06/21/14417856.jpg [title] => Jakov Prkić/CropixDaleka obala s novim pjevačem Jakšom Kriletićem Jordesom ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/06/21/18314758.jpg [title] => Headliner festivala cijenjeni je američki blues-glazbenik Big Daddy Wilson ) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Boris Hrepić Hrepa, rođen u Splitu 24. travnja 1963. godine je poznati multimedijalni umjetnik (glazbenik, skladatelj, slikar, televizijski autor, spisatelj i blues promotor). Glazbom se počeo baviti u Splitu na prijelazu iz 70-ih u 80-e svirajući gitaru i skladajući u punk bandu O'Grlica.

Prve javne nastupe ima u studenome 1981. kao basist blues banda L.B. Blues Band. U ljeto 1985. zajedno s Marijanom Banom osniva grupu Daleka obala u kojoj svira bas, usnu harmoniku i povremeno sklada sve do njezina raspada u jesen 2001. godine. Sljedećih sedam godina svira gitaru, pjeva i sklada u grupi The obala.

Godine 2008. pridružuje se novoj postavi ponovo oformljenog prvog kult dalmatinskog punk-pop benda Fon Biskich i Narodno blago. Jedno je vrijeme bio i član Beatles cover banda Dear Prudence, blues banda Steve Wolfman Band, te dječje-odraslog banda Naratoria. Krajem 2009. seli se iz Splita u Zagreb.

Hrepa i pjevačica Antonija Vrgoč Ro La, njegova sadašnja supruga, osnivaju u proljeće 2010. blues band te izdaje tri albuma, a njihov 'Click Play' osvaja nagradu Fender Mega Music za najbolji blues album sezone.

Ovo je skraćen životopis poznatoga splitskoga glazbenika Borisa Hrepića Hrepe, koji upravo sa Sunnysidersom uvelike nastupa po čitavoj Hrvatskoj, te po svijetu.

2. i 3. srpnja u parku

U organizaciji Turističke zajednice grada Trilja i Grada Trilja 2. i 3. srpnja u Gradskom parku Trilj održat će se "4th Thrill Blues festival".

Festival sa svojim programom upotpunjuje program triljskog ljeta i oplemenjuje kulturno-turističku ponudu Grada Trilja i cijele Splitsko-dalmatinske županije.

U srcu sezone, 2. srpnja 2021. Trilj postaje prijestolnica bluesa. Toga dana započinje ‘Thrill Blues Festival’, a u Cetinsku krajinu pristižu najveća imena svjetskog bluesa. Uz to što će uživati u dobroj glazbi, svi gosti koji stignu u ovaj grad na Cetini imati će što za vidjeti.

Prvog dana, u petak 2. srpnja, ljubitelji bluesa moći će posjetiti radionicu "Blues at School", edukativni blues sat u kojem će se djeci i zainteresiranima održati predavanje o počecima i razvoju bluesa, predstavljanje čokoladne ploče u popodnevnim satima, a u večernjim satima je predviđen ‘Welcome jam’ u Gradskom parku Trilj.

---

image
Headliner festivala cijenjeni je američki blues-glazbenik Big Daddy Wilson
---


U subotu 3. srpnja u Gradskom parku Trilj održat će se glavni program s početkom u 18 sati.– Pripreme za četvrti Thrill Blues Festival, koji će se održati 2. i 3. srpnja u Trilju, u velikom su zamahu, svi izvođači koji su trebali nastupati lani, kad se zbog epidemije festival nije održao, potvrdili su svoj dolazak – rekao nam je umjetnički direktor festivala Boris Hrepić Hrepa.

Četiri tisuće ljudi prije dvije godine

Festival je prije dvije godine pratilo 4000 ljudi, a ove godine sve će se održati uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Headliner festivala cijenjeni je američki blues-glazbenik Big Daddy Wilson.

Dosad je izdao osam albuma i nastupao na prestižnim festivalima po cijelom svijetu.– Big Daddy je iz Sjeverne Karoline otišao krajem sedamdesetih u Njemačku da bi služio vojni rok.

Nakon završetka vojske ostao je ostao tamo živjeti i svirati ono što mu je u krvi, a to je blues.

Raduje se dolasku u Trilj, u pratnji talijanskog banda The Goosebumps Brothers, s kojim surađuje posljednjih nekoliko godina. Iz Francuske dolazi Same Shooter Plays Again, izvrstan bend koji strasno izvodi pjesme Alberta i Freddyja Kinga.

Iz Slovenije stižu atraktivni The Wacky Blues Proffesorsi, a sve aktivniji 4 Hombres & Flowerty predstavljaju susjednu nam BiH – kazao nam je Hrepić, koji će ponovno nastupiti na triljskoj pozornici sa svojim bendom Sunnysiders te promovirati hvaljeni album “The Bridges”, koji je rado slušan na brojnim svjetskim radijskim postajama, a s kojim smo popričali povodom četvrtog Thrill Blues Festivala.

---

image
Boris Hrepić Hrepa i pjevačica Antonija Vrgoč Ro La, njegova sadašnja supruga, osnivaju u proljeće 2010. blues band te izdaju tri albuma
Nikola Vilić/Cropix
---


Četvrti album Sunnysidersa "The Bridges" postigao je veliki uspjeh. Jeste li to očekivali?

– Kako je taj album sniman za obljetnicu 10 godina Sunnysidersa uložili smo sve svoje znanje, iskustvo i ljubav i znali smo da neće biti neprimijećen, no toliki pozitivni odjek širom svijeta nismo očekivali. Imamo više od 30 samo stranih jako dobrih recenzija u glavnim svjetskim blues magazinima, lijepo je kad te uopće primijete u tom moru izdanja, a ne da te još i lijepo i stručno ishvale.

Originalni glazbeni izričaj

Blues kojim se vaš bend bavi treba i živjeti, kao i svaku vrstu glazbe, ali ponajviše blues. Možete li opisati ukratko svoj blues život?

– Blues je jedna posebna strast koju ili voliš preko neke logične crte ili ga ne voliš zapravo, a mi smo u toj prvoj kategoriji. To je moja prva prava glazbena ljubav tamo sa 16, kad je vladao novi val, a prvu ljubav nosiš u sebi cijelog života.

Usporedite Daleku obalu u kojoj ste s ostalim članovima benda ostavili veliki pečat, sa Sunnysidersima.

– Daleka obala je specifična po svom originalnom glazbenom izričaju i jako dobrim stihovima, s izraženim južnim mentalitetom, po tome je jedinstvena.

Sunnysidersi se izražavaju na engleskom i glazbeno je naš autorski izričaj namijenjen internacionalnoj blues sceni, no uspjeli smo se i tamo izdvojiti originalnošću i dobrim stihovima, tako da u biti između Daleke obale i Sunnysidersa nema neke drastične razlike. Pa i sama imena asociraju na ljeto, sunce i jug.

---

image
Hrepa: O tome sam na šire pisao u svojoj knjizi 'Našao sam dobar bend'. Iz bluesa sam ušao u 'Daleku obalu'
Vojko Bašić/Cropix
---


U ljeto 1985. zajedno s Marijanom Banom osnovali ste grupu Daleka obala, u kojoj ste svirali bas, usnu harmoniku i povremeno skladali sve do njezina raspada u jesen 2001. godine?

– Da, o tome sam na šire pisao u svojoj knjizi "Našao sam dobar bend". Iz bluesa sam ušao u Daleku obalu, i u njoj sam tu i tamo dodavao pokoji blues začin, i iz nje ponovo uronio u blues. Sada plivamo paralelno.

Dino Dvornik je bio genij

No, Daleka obala je ponovno je aktualna. Kako sve iskombinirate sa Sunnysidersom?

– Puno toga još ja moram iskombinirati, ali evo za sada mi uspijeva. Prošle godine Sunnysidersi su snimili album, ove godine Daleka obala, dogodine će biti nešto treće.

Uz Sunnysidersa surađujete s slavnim punk rockerom Davorinom Bogovićem...

– Da, snimili smo jedan album i više singlova, jako smo dobri prijatelji, on je moj Dubrava brat, s našim bendom Bogovići i dogodine planiramo još ponešto snimiti.

Imate iskustva i s Dinom Dvornikom. Sve velikan do velikana... Dino je također ostavio veliki utjecaj na hrvatsku hip hop, funk i rock glazbu... Vi ste također surađivali s Dinom?

– Osobno sam više surađivao s Deanom Dvornikom, od "Samo za nju" pa nadalje, a i svirali smo u The Obali zajedno. Dino je bio više ekipa sa Zokijem i Banom, i on je producirao jedan album Daleke obale, i često je Daleka obala svirala dvorane s Dinom i Nenom Belanom.

Dino je jedan od najjačih glazbenih genija na ovim prostorima, i fenomenalan pjevač, kako bi samo on blues mogao otpjevat.

Slikam i crtam

Surađivali ste i s grupom Fon Biskich i Narodno blago. Kako danas ocjenjujete splitsku rock scenu, koja je svojevremeno bila glavna u državi, ili se barem 'držala' sa Zagrebom?

– Fon Biskich i Narodno Blago, uz Dijete iz epruvete, su bili prvi koncerti na koje sam kao mulac išao, i s guštom sam s Fon Biskichem snimio album kad me pozvao prije petnaestak godina. Tadašnju splitsku scenu sam znao odlično jer sam bio fan, današnju nažalost ne stignem popratiti.

---

image
Daleka obala s novim pjevačem Jakšom Kriletićem Jordesom
Jakov Prkić/Cropix
---


I tada nije bilo se lako probiti izvan Splita jer se Split smatrao gradom zabavne glazbe i Splitskog festivala. Danas Split ima dobru hip-hop scenu.

Kako ste završili Likovnu akademiju, uz glazbu se bavite i slikanjem te povremeno izlažete na skupnim i samostalnim izložbama.

– Imam balkon pun likovnog materijala, ne stignem se ozbiljnije baviti tom meni isto jakom strašću, povremeno za poklon ponešto naslikam ili nacrtam, pa ako me zovete na rođendan, krstitke, pričesti il slično potaknut ćete moj slikarski nagon.

---

‘Nikad bismo bolje zvučali‘


Uskoro sa Sunnysidersom imate niz dogovorenih koncerata na sceni?

Sada smo upravo odsvirali Zagreb International Blues Festival i Velika Gorica Blues i Rock Festival, i čeka nas Chill and Grill Festival, Thrill Blues Festival, Summer Park festival u Slovačkoj i Jerry Rick Blues Festival u Kastvu.

Dobro je, miče se pomalo, band nije nikad bolje zvučao, cijelu koronu smo se družili i nabrijavali za svirku.

---

---

Najbolji na svijetu

Krajem 2019. francuski glazbeni portal Zicazic upravo je triljski festival proglasio najboljim blues-festivalom na svijetu.

"Od svog prvog izdanja, ovaj mali dalmatinski festival, koji se održava manje od sat vremena vožnje od Splita – glavne morske prijestolnice regije, uspio je steći ne samo ime nego i ugled, nudeći kvalitetan program i okupljajući međunarodne zvijezde i domaće grupe.

Recept koji se nije mijenjao iz godine u godinu i koji je svojim organizatorima zaradio nagradu nakon samo tri izdanja, zahvaljujući vrhunskom dočeku i savršenoj organizaciji u svim pogledima", pisalo je u obrazloženju nagrade.

---

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Milka Grozdanić Nikola Vilić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Jakov Prkić/Cropix
Milka Grozdanić
Između 'Daleke obale' i 'Sunnysidersa' nema neke drastične razlike. Pa i sama imena asociraju na ljeto, sunce i jug, smatra Hrepa
Nikola Vilić/Cropix
Boris Hrepić Hrepa i pjevačica Antonija Vrgoč Ro La, njegova sadašnja supruga, osnivaju u proljeće 2010. blues band te izdaju tri albuma
Vojko Bašić/Cropix
Hrepa: O tome sam na šire pisao u svojoj knjizi 'Našao sam dobar bend'. Iz bluesa sam ušao u 'Daleku obalu'
Jakov Prkić/Cropix
Daleka obala s novim pjevačem Jakšom Kriletićem Jordesom

Headliner festivala cijenjeni je američki blues-glazbenik Big Daddy Wilson
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/hrepa-se-70-ih-zaljubio-u-blues-premda-se-proslavio-kao-basist-daleke-obale-onda-se-zaljubio-i-u-antoniju-i-nastao-je-izniman-bend-sada-poziva-bluzeri-dodite-u-trilj-1108036 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=57e7a74dc60b2977cfb994462221e50fa7207bc3 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Hrepa+se+70-ih+zaljubio+u+blues%2C+premda+se+proslavio+kao+basist+Daleke+obale.+Onda+se+zaljubio+i+u+Antoniju+i+nastao+je+izniman+bend%2C+sada+poziva%3A+Bluzeri%2C+do%C4%91ite+u+Trilj%21&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fhrepa-se-70-ih-zaljubio-u-blues-premda-se-proslavio-kao-basist-daleke-obale-onda-se-zaljubio-i-u-antoniju-i-nastao-je-izniman-bend-sada-poziva-bluzeri-dodite-u-trilj-1108036 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fhrepa-se-70-ih-zaljubio-u-blues-premda-se-proslavio-kao-basist-daleke-obale-onda-se-zaljubio-i-u-antoniju-i-nastao-je-izniman-bend-sada-poziva-bluzeri-dodite-u-trilj-1108036 )
[{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"POSEBNA VIBRA"},{"id":"4","value":""},{"id":"5","value":""},{"id":"6","value":""},{"id":"8","value":"1"},{"id":"11","value":"1"},{"id":"12","value":"1"},{"id":"13","value":"1"},{"id":"65","value":""},{"id":"21","value":"1"},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"}]
StoryEditorOCM
ShowbizPOSEBNA VIBRA

Hrepa se 70-ih zaljubio u blues, premda se proslavio kao basist Daleke obale. Onda se zaljubio i u Antoniju i nastao je izniman bend, sada poziva: Bluzeri, dođite u Trilj!

24. lipnja 2021. - 10:18
Između 'Daleke obale' i 'Sunnysidersa' nema neke drastične razlike. Pa i sama imena asociraju na ljeto, sunce i jug, smatra HrepaMilka Grozdanić

Boris Hrepić Hrepa, rođen u Splitu 24. travnja 1963. godine je poznati multimedijalni umjetnik (glazbenik, skladatelj, slikar, televizijski autor, spisatelj i blues promotor). Glazbom se počeo baviti u Splitu na prijelazu iz 70-ih u 80-e svirajući gitaru i skladajući u punk bandu O'Grlica.

Prve javne nastupe ima u studenome 1981. kao basist blues banda L.B. Blues Band. U ljeto 1985. zajedno s Marijanom Banom osniva grupu Daleka obala u kojoj svira bas, usnu harmoniku i povremeno sklada sve do njezina raspada u jesen 2001. godine. Sljedećih sedam godina svira gitaru, pjeva i sklada u grupi The obala.

Godine 2008. pridružuje se novoj postavi ponovo oformljenog prvog kult dalmatinskog punk-pop benda Fon Biskich i Narodno blago. Jedno je vrijeme bio i član Beatles cover banda Dear...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. svibanj 2024 21:06