StoryEditorOCM
ShowbizO TOME SE NE PRIČA

Hollywoodska glumica Naomi Watts (54) osvrće se na teška vremena: ‘Imala sam samo 36 godina‘

Piše SCENA SD
26. srpnja 2023. - 07:57

O intimnim temama sve se više govori u javnosti, ali menopauza i dalje ostaje pomalo po strani. Hollywoodska glumica Naomi Watts (54) prošla je kroz preranu menopauzu u dobi od 36 godina i puno je patila zbog nedostatka informacija. U novom intervjuu za časopis Hello! opisala je kako je to doživjela.

Promjene raspoloženja, znojenje i migrene

"Proći kroz menopauzu tako mlada nije bilo lako, pogotovo u vrijeme kada o tome praktički nije bilo informacija", rekla je u intervjuu za časopis Hello!. "Promjene raspoloženja, noćno znojenje, migrene... Osjećala sam se kao da gubim kontrolu", priznala je.

image

Naomi Watts

Michael Tran/Afp

Menopauza obično dolazi oko pedesete godine života. Međutim, Watts priznaje da njezina neočekivano rana tranzicija nije bila samo negativna: "To me dovelo do dubljeg razumijevanja sebe. S druge strane, osjećala sam se autentičnije. Samospoznaja mi je dala puno slobode", kaže danas.

Strah od "nevidljivosti"

Bilo je teško prihvatiti da bi odjednom trebala biti jedna od starijih žena koje su pomalo "nevidljive" u našem društvu. Na kraju je ipak to prihvatila – želju da bude svoja i da se ne pretvara da je osvojena. 

Problem rane menopauze pogađa do četiri posto ženske populacije, odnosno svaku dvadeset i petu ženu - a to nije mali broj!

Prvi znak promjene

- Koža me jako svrbjela, a ne moram naglašavati koliko mi je bitna s obzirom na to da se moj posao odvija pred kamerama. Bilo je i drugih simptoma, no svrbež je tražio hitno djelovanje - rekla je i dodala kako je prošlo vrijeme kada su žene šutjele o menopauzi i osjećale sram zbog promjena koje se događaju i problema koje imaju - To nije bolest!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 13:58