StoryEditorOCM
ShowbizOPTUŽEN ZA SILOVANJE

Glumac Danny Masterson prebačen u zatvor s najvećim osiguranjem, služi kaznu sa serijskim ubojicama

Piše SCENA SD
2. veljače 2024. - 08:31

Iz Amerike stiže vijest da je glumac Danny Masterson prebačen u zatvor s najvećim osiguranjem u Kaliforniji. Nakon što su početkom siječnja mediji otkrili da će zvijezda serije "Lude sedamdesete" sljedeća tri mjeseca provesti u državnom zatvoru Corcoran, konačno je premješten. Nalazi se u povlaštenom dijelu zatvora gdje služi kaznu  s najvećim kriminalcima, serijskim ubojicama i silovateljima, piše Mirror.

Policija javlja da je glumac prebačen u zatvor s najjačim osiguranjem, gdje borave muškarci. Mediji ističu da je riječ o zatvoru u kojem je svojedobno služio kaznu slavni serijski ubojica, vođa kulta i kriminalac Charles Manson, koji je uhićen 1967. godine.

Inače, Masterson je osuđen na 30 godina do doživotne robije zbog silovanja, a zahtjev za uvjetnu slobodu može zatražiti 2042. godine.

image

Danny Masterson na suđenju

Lucy Nicholson/Afp

Taj je datum u skladu s 20 godina koje je sutkinja Charlaine Olmedo dala glumcu na izricanju presude u rujnu prije nego što je mogao tražiti uvjetnu slobodu. Datum se temelji na tome što se Masterson klonio problema dok je bio u zatvoru.

Također, navedeno je da Mastersonovi odvjetnici planiraju žalbu. No kazna za silovanje nije jedini pravni izazov s kojim se glumac suočava. Masterson je,  sa Scijentološkom crkvom, optuženik u slučaju građanskog uznemiravanja.

Zanimljivo je da državni zatvor Corcoran trenutno ima popunjen kapacitet s otprilike 3700 zatvorenika, od kojih su 42 osuđena na smrt. Postoji i poseban prostor za 47 zatvorenika za one kojima je potrebna "posebna zaštita od drugih zatvorenika".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 09:36