StoryEditorOCM
Showbizželjko joksimović

Evo kako je autor brojnih hitova od skromnih početaka došao do milijuna na bankovnom računu, sada je bogataš

Piše SCENA SD
22. kolovoza 2023. - 10:51

Vijest da je Telekom Srbija sponzorirao novi projekt pjevačice Jelene Karleuše nije previše iznenadila javnost, s obzirom na to da ta državna tvrtka već godinama financira brojne estradne i druge javne osobe koje, s druge strane, u medijima jasno podržavaju stranku na vlasti, prenosi Nova.rs.

Na Telekomovoj platnoj listi, kako su prenijeli mediji, posljednjih godina bilo je nekoliko javnih osoba različitih profila, a među njima je i pjevač i glazbeni producent Željko Joksimović.

“Željko Joksimović, koji je između ostalog i producent, dobio je od države godišnji ugovor za televiziju Tanjug na šest milijuna eura, koji je potpisao na pet godina, što znači da će ukupno dobiti oko 30 milijuna eura. Joksimović, koji se inače ne izjašnjava previše, ali je jasno na čijoj je strani, podržao je na društvenim mrežama miting pristalica SNS-a i pozivao na njega“, ističe za Danas narodni poslanik Đorđe Stanković.

image

Jovana i Željko Joksimović

Instagram/

Kako je autor brojnih hitova od skromnih početaka došao do milijuna na bankovnom računu?

Željko Joksimović karijeru je započeo kao skladatelj brojeva za kazališne predstave, među kojima su "Mandagra", "Ljubinko i Desanka", "Rob ljubavi", "Pešice", "Ne moram da platim, neću da platim" i drugi.

Prekretnicom na polju njegovog samostalnog rada na području zabavne glazbe smatra se 2000. godina kada objavljuje svoj prvi album za producentsku kuću "City Records". Ubrzo je počeo snimati hitove, među kojima je najpoznatija pjesma iz tog vremena "Spindle Body".

Ipak, prekretnicom u njegovoj karijeri smatra se 2004. godina kada je sa skladbom Lane moje pobijedio na nacionalnom izboru za predstavnika Srbije i Crne Gore na Eurosongu. Joksimović je na ovom glazbenom natjecanju osvojio drugo mjesto, a već sljedeće godine skladao je eurovizijsku pjesmu "Jutro" za Jelenu Tomašević.

Joksimović je tijekom svoje karijere skladao i veliki broj pjesama za druge izvođače, među kojima je i hit Toše Proeskog "Čija si". Napisao je i pjesmu “Kao milijeko” kojom se Romana Panić predstavila na “Sunčanoj skali”, a Hari Varešanović je 2006. godine na Euroviziji izveo njegovu pjesmu “Lejla”.

Uspjeh na glazbenom planu je postignut, a Joksimović je u suradnji sa suprugom, poznatom voditeljicom Jovanom Joksimović, odlučio proširiti svoj utjecaj. U prosincu 2020. objavljeno je da će Joksimović, odnosno privatna tvrtka Minacord media, koja je u njegovom i Manjinom Grčić vlasništvu, kupiti novinsku agenciju Tanjug.

Iz Uprave za imovinu tada je rečeno da nije riječ o prodaji te novinske agencije, već da je tvrtka "Tačno", u vlasništvu Minacord medije i RTV Pančevo, stekla pravo korištenja imovinskih prava Tanjuga. Konkurentske novinske agencije navode da će država ovim manevrom riješiti dva problema - vlasništvo nad Tanjugom i kritike iz Europske unije zbog nedovršenog procesa privatizacije medija.

Tanjug nije prodan, već je njegova imovinska prava, inače u vlasništvu države, kupila privatna tvrtka, što dalje znači da je pravo na Tanjug sljedećih 10 godina od tog trenutka zajednički pripalo poduzeću "Tačno d.o.o." u vlasništvu Minacord Media Željka Joksimovića i Manje Grčić i "RTV Pančevo".

image

Jovana i Željko Joksimović

Instagram/

Inače, Minacord Media je vlasnik tri kablovske televizije u Telekomovom kablovskom sistemu, među kojima je i TV K1 (kao i Kazbuka i TV Dotor), a manjinski vlasnik "RTV Pančevo" je Radoica Milosavljević, koji je postao poznat široj javnosti kupivši nekoliko domaćih medija u procesu njihove privatizacije kada su ga povezivali sa Srpskom naprednom strankom.

Joksimović i njegova supruga su u kratkom vremenu kroz tvrtku i vlasništvo nad televizijama postali medijski moguli. Tanjug je u lipnju prošle godine pokrenuo vlastitu televiziju koja je, kao i drugi Telekomovi projekti, nastala pod sloganom "medijskog pluralizma".

Kako je list Danas pisao u svibnju prošle godine, njihov pravi cilj bio je promicanje „umivene“ provladine slike stvarnosti.

Inače, osim velebne vile, obitelj Joksimović može se pohvaliti i skupocjenim automobilima. Prema pisanju medija, Jovana i Željko Joksimović kupili su dva nova automobila, koje su platili 250.000 eura.

Željko je ostao vjeran "BMW-u", koji je imao i ranije, samo što sada vozi najnoviji model iz serije 7, a kako se navodi, Joksimovićev novi ljubimac s dobrim paketom opreme košta više od 130.000 eura.

Osim Željka i njegova supruga, sada vozi "BMW" iz serije "x7", popularni džip, za klasu bolji od onog koji je vozila prije, a ovaj automobil s kompletnom opremom košta oko 120.000 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 14:08