StoryEditorOCM
ShowbizEUROSONG 2024.

Dogodilo se ono čega smo se pribojavali: naš Baby Lasagna na kladionicama pao na 2. mjesto, vodeći je Švicarac Nemo

Piše Mozaik SD
1. travnja 2024. - 15:21

Na žalost, dogodilo se ono čega smo se pribojavali posljednjih dana!

Baby Lasagna, naš predstavnik na Eurosongu 2024., koji će se ove godine održati u švedskom Malmou, pao je na 2. mjesto na kladionicama. Na prvo mjesto sa 18 posto šansi za osvajanje Eurosonga izbio je Nemo, predstavnik Švicarske s pjesmom The Code, dok naš Marko Purišić sada ima 16 posto.

Baby Lasagna je prvo mjesto na kladionicama s pjesmom Rim Tim Tagi Dim suvereno držao sve od kraja veljače, izbivši na vrh umjesto predstavnica Ukrajine A. Alyone & J. Heil s pjesmom Teresa & Maria nakon čega mu je s 2. mjesta zaprijetila predstavnica Italije Angelina Mango s pjesmom La Noia, a posljednjih dana opasno mu se približio predstavnik Švicarske i sada ga prestigao.

Švicarska ove godine nije imala natjecanje, nego je Nemo izabran interno.
- The Code govori o putovanju započetom spoznajom da nisam ni muškarac ni žena. Traženje sebe bio je dug i često težak proces za mene. Ali ništa nije bolje od slobode koja je došla spoznajom da sam nebinarna osoba - kazao je Nemo.

Kladionice se često smatraju prilično pouzdanim indikatorom uspjeha na Eurosongu. Od četiri održana natjecanja u zadnjih pet godina (jedan nije održan zbog korone), kladionice su tri puta pogodile pobjednike, jedino nisu pogodili pobjedu talijanskih predstavnika Maneskin.

Obožavatelji Baby Lasagne, naravno, ne trebaju očajavati, jer je naš predstavnik, sada uz Švicarca, i dalje najozbiljniji kandidat za osvajanje Eurosonga.

Do početka natjecanja, 7. svibnja može doći još do niza nevjerojatnih obrata na kladionicama, a osim toga, u finalnoj večeri može biti još iznenađenja, jer vodeće mjesto na kladionicama nije uvijek i jamstvo za konačni trijumf.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 18:20