stdClass Object ( [id] => 1185423 [title] => Đina Harašić, najstarija aktivna plesačica u trogirskoj ‘Kvadrilji‘ i sestra neprežaljenog ‘trogirskog slavuja‘: ‘Ma, i ja san lipo pivala, ali u to vrime nije bilo za poštenu curu da piva‘ [alias] => dina-harasic-najstarija-aktivna-plesacica-u-trogirskoj-kvadrilji-i-sestra-neprezaljenog-trogirskog-slavuja-ma-i-ja-san-lipo-pivala-ali-u-to-vrime-nije-bilo-za-postenu-curu-da-piva [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Split ima Svetoga Duju, Hajduka i "Slobodnu", Trogir ćemo, pak, najbrže prepoznati po simbolima poput Kule Kamerlengo, Vinka Coce i KUD-a "Kvadrilja".

A kad smo već kod Coce i "Kvadrilje", dragi čitatelji, imamo oba "relikta" u jednoj osobi: ona je Đina Coce (70), najstarija aktivna plesačica u "Kvadrilji", i sestra neprežaljenoga slavuja Vinka. Doduše, odavno se "mala Đina" ne preziva Coce nego Harašić, ali djevojačko prezime i krvna veza s "tenorom nad tenorima" vidljiva je čim dođete kod Đine doma na ćakulu za novine.

---

image

Đina i neprežaljeni brat Vinko Coce - privatni album

PRIVATNI ALBUM
---

– Prvo ćete marendat – bespogovorno nas Đina upoznaje s protokolom. Nema "kasnije ćemo" ili nedajbože "nećemo, hvala". Nećemo se vriđat! Prvo se triba pokripit, posal neće uteć!

Vadi naša domaćica pršut i najbolji sir koji smo ikad probali (ozbiljno, radi ga susjeda na Čiovu, ustvari na čiovskoj strani Trogira), već su ispečeni trogirski rafioli, kiflići, krokanat. Bajami s cukrom, asti lipote!

Pirevali smo sedam dana!

Đina Coce udana Harašić ima tek sedamdeset, a najstarija je u lokalnom i svjetski glasovitom kulturno-umjetničkom društvu; tako je pao grah. Nekome se više ne pleše gospodske plesove starog Trogira, Splita, Brača, "Ero"... Nekoga bole zglobovi. Neki su i "partili"; i eto, dvije godine od pokojnog Vinka starija mu sestra ispada po statistici najstarija. A osjeća se – kao djevojčica!

---

image

Đina Harašić sa suprugom Jerkom

Joško Šupić/Cropix
---

– Je, ja sam vam jedna od onih iz osnivačke jezgre; znate da je "Kvadrilja" prešla pedesetu, a i ja sam tada kad se kulturno-umjetničko društvo osnivalo već bila "gotova cura", možebit čak i friško udana! Kad smo već kod udaje, uskoro moj muž Jerko i ja slavimo pedeset godina braka. E, onda će tek bit spize, ovo je ništa! I kad smo se vjenčali, pirevali smo sedam dana. Pa vi sad recite da su Bračani škrti! – veselo će Đina, gospođa Harašić, o svom voljenom suprugu koji vuče podrijetlo s otoka Brača, iz Nerežišća, to jest Milne gdje su u prvom valu migracije njegovi došli. Pa su se u Trogiru, kad je Jerko imao samo dvije godine, ukotvili njegovi roditelji u tom putovanju trbuhom za kruhom.

---

image

Đina na ‘motorinu’ - ‘Uvik sam bila malo vrckava’, priznaje nam ‘mala Cocina’

Joško Šupić/Cropix
---

– Drago mi je da smo došli s Brača u Trogir, jer tu san upozna moju Đinu. Odma mi se svidila, čim sam je vidija na trogirskoj rivi. Bila je mlada cura, nekako posebna s onom muškom frizuricom. Prije nje san mislija da mi se sviđa duga kosa – prisjeća se šjor Jerko, tri godine od Đine stariji, prvih korteđavanja s djevojkom, svojom budućom ženom koja će mu kasnije naroditi tri sina-sokola. Srednji čak i "lipo klikće"; pjevač je vrsni, vokal "Trogirskih kanta", imenom Vedran Harašić poznat i kao "Mali Coce".

---

image

Đina Harašić u trogirskoj narodnoj nošnji

Joško Šupić/Cropix
---

– Ruku na srce, Vinkov vokal je nenadmašan. Takvi će se teško opet rodit; ali mali isto nije loš! Glumili smo Jerko i ja u jednom spotu "Kanta", pisma se zvala "Još ovo malo vrimena". I za klapu "Tragos" smo isto snimali spot, tamo su nam sva dica pivala. Danas je samo Vedran osta pivač, druga dvojica su profesionalni ribari. Dobri su mi – ponos se razlije licem Đine Coce Harašić, četverostruke bake i –​ prabake.

Bilo mi je kasno...

Život joj je sve lijepo posložio: dobila je tri sina, a potom četiri unuke, sve cure. I opet, jednog praunučića za rodnu ravnotežu!

Sve bi bilo divno da joj isti taj život nije prerano uzeo brata – velikana Vinka... Fali nam svima, atroke njoj.

– Znate, i ja san lipo pivala (najviše s legendarnom trogirskom pivačicom Ivankom Đovanom Idvorac, djevojački Buličić), ali roditelji nisu bili za to da puno nastupam. To nije priličilo jednoj poštenoj curi, ka, takvo je bilo vrime. Ta se percepcija ubrzo prominila, ali za mene je bilo kasno ka pivačicu; ostala sam malo svirat mandolinu u krasnom ansamblu pri "Kvadrilji", i plesat, plesat... Sve dok nisam počela rađat dicu, podizat sinove. Onda san morala pauzirat od "Kvadrilje", i to je trajalo duže od desetljeća. Patila san – priznaje naša sugovornica.

Žena zbog familije, zna se, najprije žrtvuje svoje hobije, pa tek onda posao koji donosi prijeko potreban novac u kuću. Tako je i mlada Đina, premda trostruka majka, radila i u nekadašnjem poduzeću "Duhanka".

---

image
Joško Šupić/Cropix
---

– Muž Jerko ima više škole, pa je bija poslovođa i kućni meštar (uvik je i ribarija, to mu je obiteljska tradicija, bija je i branitelj u 114. gardijskoj brigadi, ima 420 dana ratnog staža), a ja sam bila stalno – radnica na traci. Proizvodnja filter-štapića za hrvatske tvornice cigareta i izvoz je tada bija jak segment poslovanja – dok "Duhanka" nije početkom tisućljeća otišla u stečaj, a zgrada danas pretvorena u hotel-visokokategornik. Tako san i ja mlada otišla u penziju, i onda se opet mogla vratit staroj ljubavi: plesu u "Kvadrilje". Ne, muž mi nije bija ljubomoran na kolege-plesače, iako san uvik bila vrckava – slatko će "mala Cocina".

–​ Jesan, bija san ljubomoran – ispravlja je Jerko kraj kamina.

– Ali isto tako, bilo mi je žaj da ne njeguje taj ples i druženje jer san vidija da je to veseli. Reka san joj: ako ti je teško ić na probe, ja ću te odvest karijolon! (smijeh).

Znate, "Kvadrilja" je za Trogir velika stvar, ka Kula! Tribalo bi je, po meni, uvrstit u prvi osnovne ka obavezan predmet za male Trogiranke i Trogirane. Iako, sva srića, ne moraš imat original trogirsko podrijetlo da bi bija član. Nije ka Alka u Sinju, ovde može "trčat" svak ko ima...

---

image

Đina Harašić u trogirskoj narodnoj nošnji

Joško Šupić/Cropix
---

–​ Uvo! –​ nadopunjava ga Đina. – I špirita za plesat, bar malo mota k tomu – veli.

Ona očigledno "ima mota" jer se vratila plesu punom forcom nakon proslave 41. obljetnice KUD-a u Starom kinu. Na treninge jednom tjedno (za veterane) ide redovito, svakom se nastupu veseli. Skoro kao da Vinko pjeva.

Bija je veliki zafrkant!

– Eh, Vinku smo mi, familija, uvik bili podrška na njegovim većim nastupima, on je bija čudo od pivača, vidilo se to još kad je bija dite. Na svakoj fešti se moglo na njega računat – sjetno se sestra prisjeća nevjerojatne privilegije imati najboljeg hrvatskog pučkog tenora za stolom. Lipa sjećanja su to...

–​ Uvik je bija i zafrkant, moj stariji sin rodija se dan prije njega. Tada mi je bija reka: Oli nisi mogla stisnit bužu pa pričekat do sutra, da se mali rodi kad i ja – smije se, malko suzna oka.

---

image
Joško Šupić/Cropix
---

–​ Uvik se u nas doma pivalo, jilo i častilo, jer smo bili i druželjubiva, ali i imućna familija poljoprivrednika. Spize nikad nije falilo, i za počastit – domeće.

Đina Harašić ex Coce nije samo najdugovječnija plesačica i super mama, baka i prabaka, ona je žena koja sama sebi daruje – nošnje.

– Kupila san prvu jer mi je bilo stalo, ta je bila lipa ali ova nova je još lipša – vidite je! To san sebe počastila kad san se vratila u ples, rekla san: društvu uvik fali šoldi a ja san se malo opinezila, pa ću lipo sama sebi naručit nošnju, staru trogirsku, ali malo ka redizajniranu. I još kad stavin rećine pokojne matere, prsten od babe – mogu di oću! A najdraže mi je plesat u Trogiru, mom gradu, i to u Kuli... To mi najviše znači – priznaje Trogiranka Đina, legenda "Kvadrilje".

[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"TEK JOJ JE 70"},{"id":"10","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"7002"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"87","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"}] [extra_fields_search] => TEK JOJ JE 70 2 0 7002 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-04-04 15:08:56 [created_by] => 3154 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-04-19 09:10:10 [modified_by] => 3154 [publish_up] => 2022-04-19 09:00:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 1375 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/04\/04\/21552974.jpg","\/images\/slike\/2022\/04\/04\/21552972.jpg","\/images\/slike\/2022\/04\/04\/21552970.jpg","\/images\/slike\/2022\/04\/04\/21552968.jpg","\/images\/slike\/2022\/04\/04\/21552960.jpg","\/images\/slike\/2022\/04\/04\/21552962.jpg","\/images\/slike\/2022\/04\/04\/21552964.jpg","\/images\/slike\/2022\/04\/04\/21552966.jpg","\/images\/slike\/2022\/04\/04\/21552958.jpg","\/images\/slike\/2022\/04\/04\/21552954.jpg","\/images\/slike\/2022\/04\/04\/21552950.jpg","\/images\/slike\/2022\/04\/04\/21552948.jpg","\/images\/slike\/2022\/04\/04\/21552938.jpg","\/images\/slike\/2022\/04\/04\/21552940.jpg","\/images\/slike\/2022\/04\/04\/21552944.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","PRIVATNI ALBUM","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

\u0110ina Hara\u0161i\u0107 sa suprugom Jerkom<\/p>","

\u0110ina Hara\u0161i\u0107 u trogirskoj narodnoj no\u0161nji<\/p>","

\u0110ina Hara\u0161i\u0107 u trogirskoj narodnoj no\u0161nji<\/p>","

\u0110ina Hara\u0161i\u0107 u trogirskoj narodnoj no\u0161nji<\/p>","

\u0110ina na \u2018motorinu\u2019 - \u2018Uvik sam bila malo vrckava\u2019, priznaje nam \u2018mala Cocina\u2019<\/p>","

\u0110ina Hara\u0161i\u0107 u trogirskoj narodnoj no\u0161nji<\/p>","

\u0110ina Hara\u0161i\u0107 u trogirskoj narodnoj no\u0161nji<\/p>","

\u0110ina Hara\u0161i\u0107 u trogirskoj narodnoj no\u0161nji<\/p>","","","

\u0110ina i nepre\u017ealjeni brat Vinko Coce - privatni album<\/p>","","

Trogir, 040422
\nDjina Harasic (sestra Vinka Coce) najstarija je plesacica kvadrilje u trogirskom KUD-u Kvadrilja. Jos je aktivna i plese u veteranskoj sekciji KUD-a.
\nNa fotografiji: \u0110ina Hara\u0161i\u0107 u trogirskoj narodnoj no\u0161nji.
","

\u0110ina Hara\u0161i\u0107 sa suprugom Jerkom<\/p>","

\u0110ina Hara\u0161i\u0107 sa suprugom Jerkom<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","51:26","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1445","hd_21552974_1920.jpg":"1920x1080","k_21552974_1280.jpg":"1280x1280","k_21552974_1024.jpg":"1024x1024","k_21552974_640.jpg":"640x640","k_21552974_480.jpg":"480x480","k_21552974_340.jpg":"340x340","k_21552974_220.jpg":"220x220","o_21552974_1280.jpg":"1280x963","o_21552974_1024.jpg":"1024x770","o_21552974_640.jpg":"640x481","o_21552974_480.jpg":"480x361","o_21552974_340.jpg":"340x255","o_21552974_220.jpg":"220x165","h_21552974_1280.jpg":"1280x854","h_21552974_1024.jpg":"1024x683","h_21552974_640.jpg":"640x427","h_21552974_480.jpg":"480x320","h_21552974_340.jpg":"340x227","h_21552974_220.jpg":"220x147","pp_21552974_1280.jpg":"1006x1280","pp_21552974_1024.jpg":"805x1024","pp_21552974_640.jpg":"503x640","pp_21552974_480.jpg":"377x480","pp_21552974_340.jpg":"267x340","pp_21552974_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2876","hd_21552972_1920.jpg":"1920x1080","k_21552972_1280.jpg":"1280x1280","k_21552972_1024.jpg":"1024x1024","k_21552972_640.jpg":"640x640","k_21552972_480.jpg":"480x480","k_21552972_340.jpg":"340x340","k_21552972_220.jpg":"220x220","o_21552972_1280.jpg":"1280x1917","o_21552972_1024.jpg":"1024x1533","o_21552972_640.jpg":"640x958","o_21552972_480.jpg":"480x719","o_21552972_340.jpg":"340x509","o_21552972_220.jpg":"220x329","h_21552972_1280.jpg":"1280x854","h_21552972_1024.jpg":"1024x683","h_21552972_640.jpg":"640x427","h_21552972_480.jpg":"480x320","h_21552972_340.jpg":"340x227","h_21552972_220.jpg":"220x147","pp_21552972_1280.jpg":"1006x1280","pp_21552972_1024.jpg":"805x1024","pp_21552972_640.jpg":"503x640","pp_21552972_480.jpg":"377x480","pp_21552972_340.jpg":"267x340","pp_21552972_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x3025","hd_21552970_1920.jpg":"1920x1080","k_21552970_1280.jpg":"1280x1280","k_21552970_1024.jpg":"1024x1024","k_21552970_640.jpg":"640x640","k_21552970_480.jpg":"480x480","k_21552970_340.jpg":"340x340","k_21552970_220.jpg":"220x220","o_21552970_1280.jpg":"1280x2016","o_21552970_1024.jpg":"1024x1613","o_21552970_640.jpg":"640x1008","o_21552970_480.jpg":"480x756","o_21552970_340.jpg":"340x535","o_21552970_220.jpg":"220x346","h_21552970_1280.jpg":"1280x854","h_21552970_1024.jpg":"1024x683","h_21552970_640.jpg":"640x427","h_21552970_480.jpg":"480x320","h_21552970_340.jpg":"340x227","h_21552970_220.jpg":"220x147","pp_21552970_1280.jpg":"1006x1280","pp_21552970_1024.jpg":"805x1024","pp_21552970_640.jpg":"503x640","pp_21552970_480.jpg":"377x480","pp_21552970_340.jpg":"267x340","pp_21552970_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2896","hd_21552968_1920.jpg":"1920x1080","k_21552968_1280.jpg":"1280x1280","k_21552968_1024.jpg":"1024x1024","k_21552968_640.jpg":"640x640","k_21552968_480.jpg":"480x480","k_21552968_340.jpg":"340x340","k_21552968_220.jpg":"220x220","o_21552968_1280.jpg":"1280x1930","o_21552968_1024.jpg":"1024x1544","o_21552968_640.jpg":"640x965","o_21552968_480.jpg":"480x724","o_21552968_340.jpg":"340x512","o_21552968_220.jpg":"220x331","h_21552968_1280.jpg":"1280x854","h_21552968_1024.jpg":"1024x683","h_21552968_640.jpg":"640x427","h_21552968_480.jpg":"480x320","h_21552968_340.jpg":"340x227","h_21552968_220.jpg":"220x147","pp_21552968_1280.jpg":"1006x1280","pp_21552968_1024.jpg":"805x1024","pp_21552968_640.jpg":"503x640","pp_21552968_480.jpg":"377x480","pp_21552968_340.jpg":"267x340","pp_21552968_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1282","hd_21552960_1920.jpg":"1920x1080","k_21552960_1280.jpg":"1280x1280","k_21552960_1024.jpg":"1024x1024","k_21552960_640.jpg":"640x640","k_21552960_480.jpg":"480x480","k_21552960_340.jpg":"340x340","k_21552960_220.jpg":"220x220","o_21552960_1280.jpg":"1280x854","o_21552960_1024.jpg":"1024x683","o_21552960_640.jpg":"640x427","o_21552960_480.jpg":"480x320","o_21552960_340.jpg":"340x227","o_21552960_220.jpg":"220x146","h_21552960_1280.jpg":"1280x854","h_21552960_1024.jpg":"1024x683","h_21552960_640.jpg":"640x427","h_21552960_480.jpg":"480x320","h_21552960_340.jpg":"340x227","h_21552960_220.jpg":"220x147","pp_21552960_1280.jpg":"1006x1280","pp_21552960_1024.jpg":"805x1024","pp_21552960_640.jpg":"503x640","pp_21552960_480.jpg":"377x480","pp_21552960_340.jpg":"267x340","pp_21552960_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x3026","hd_21552962_1920.jpg":"1920x1080","k_21552962_1280.jpg":"1280x1280","k_21552962_1024.jpg":"1024x1024","k_21552962_640.jpg":"640x640","k_21552962_480.jpg":"480x480","k_21552962_340.jpg":"340x340","k_21552962_220.jpg":"220x220","o_21552962_1280.jpg":"1280x2017","o_21552962_1024.jpg":"1024x1613","o_21552962_640.jpg":"640x1008","o_21552962_480.jpg":"480x756","o_21552962_340.jpg":"340x535","o_21552962_220.jpg":"220x346","h_21552962_1280.jpg":"1280x854","h_21552962_1024.jpg":"1024x683","h_21552962_640.jpg":"640x427","h_21552962_480.jpg":"480x320","h_21552962_340.jpg":"340x227","h_21552962_220.jpg":"220x147","pp_21552962_1280.jpg":"1006x1280","pp_21552962_1024.jpg":"805x1024","pp_21552962_640.jpg":"503x640","pp_21552962_480.jpg":"377x480","pp_21552962_340.jpg":"267x340","pp_21552962_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2985","hd_21552964_1920.jpg":"1920x1080","k_21552964_1280.jpg":"1280x1280","k_21552964_1024.jpg":"1024x1024","k_21552964_640.jpg":"640x640","k_21552964_480.jpg":"480x480","k_21552964_340.jpg":"340x340","k_21552964_220.jpg":"220x220","o_21552964_1280.jpg":"1280x1990","o_21552964_1024.jpg":"1024x1592","o_21552964_640.jpg":"640x995","o_21552964_480.jpg":"480x746","o_21552964_340.jpg":"340x528","o_21552964_220.jpg":"220x342","h_21552964_1280.jpg":"1280x854","h_21552964_1024.jpg":"1024x683","h_21552964_640.jpg":"640x427","h_21552964_480.jpg":"480x320","h_21552964_340.jpg":"340x227","h_21552964_220.jpg":"220x147","pp_21552964_1280.jpg":"1006x1280","pp_21552964_1024.jpg":"805x1024","pp_21552964_640.jpg":"503x640","pp_21552964_480.jpg":"377x480","pp_21552964_340.jpg":"267x340","pp_21552964_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2987","hd_21552966_1920.jpg":"1920x1080","k_21552966_1280.jpg":"1280x1280","k_21552966_1024.jpg":"1024x1024","k_21552966_640.jpg":"640x640","k_21552966_480.jpg":"480x480","k_21552966_340.jpg":"340x340","k_21552966_220.jpg":"220x220","o_21552966_1280.jpg":"1280x1991","o_21552966_1024.jpg":"1024x1593","o_21552966_640.jpg":"640x995","o_21552966_480.jpg":"480x746","o_21552966_340.jpg":"340x528","o_21552966_220.jpg":"220x342","h_21552966_1280.jpg":"1280x854","h_21552966_1024.jpg":"1024x683","h_21552966_640.jpg":"640x427","h_21552966_480.jpg":"480x320","h_21552966_340.jpg":"340x227","h_21552966_220.jpg":"220x147","pp_21552966_1280.jpg":"1006x1280","pp_21552966_1024.jpg":"805x1024","pp_21552966_640.jpg":"503x640","pp_21552966_480.jpg":"377x480","pp_21552966_340.jpg":"267x340","pp_21552966_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2483","hd_21552958_1920.jpg":"1920x1080","k_21552958_1280.jpg":"1280x1280","k_21552958_1024.jpg":"1024x1024","k_21552958_640.jpg":"640x640","k_21552958_480.jpg":"480x480","k_21552958_340.jpg":"340x340","k_21552958_220.jpg":"220x220","o_21552958_1280.jpg":"1280x1655","o_21552958_1024.jpg":"1024x1324","o_21552958_640.jpg":"640x827","o_21552958_480.jpg":"480x620","o_21552958_340.jpg":"340x439","o_21552958_220.jpg":"220x284","h_21552958_1280.jpg":"1280x854","h_21552958_1024.jpg":"1024x683","h_21552958_640.jpg":"640x427","h_21552958_480.jpg":"480x320","h_21552958_340.jpg":"340x227","h_21552958_220.jpg":"220x147","pp_21552958_1280.jpg":"1006x1280","pp_21552958_1024.jpg":"805x1024","pp_21552958_640.jpg":"503x640","pp_21552958_480.jpg":"377x480","pp_21552958_340.jpg":"267x340","pp_21552958_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2658","hd_21552954_1920.jpg":"1920x1080","k_21552954_1280.jpg":"1280x1280","k_21552954_1024.jpg":"1024x1024","k_21552954_640.jpg":"640x640","k_21552954_480.jpg":"480x480","k_21552954_340.jpg":"340x340","k_21552954_220.jpg":"220x220","o_21552954_1280.jpg":"1280x1772","o_21552954_1024.jpg":"1024x1417","o_21552954_640.jpg":"640x886","o_21552954_480.jpg":"480x664","o_21552954_340.jpg":"340x470","o_21552954_220.jpg":"220x304","h_21552954_1280.jpg":"1280x854","h_21552954_1024.jpg":"1024x683","h_21552954_640.jpg":"640x427","h_21552954_480.jpg":"480x320","h_21552954_340.jpg":"340x227","h_21552954_220.jpg":"220x147","pp_21552954_1280.jpg":"1006x1280","pp_21552954_1024.jpg":"805x1024","pp_21552954_640.jpg":"503x640","pp_21552954_480.jpg":"377x480","pp_21552954_340.jpg":"267x340","pp_21552954_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2833","hd_21552950_1920.jpg":"1920x1080","k_21552950_1280.jpg":"1280x1280","k_21552950_1024.jpg":"1024x1024","k_21552950_640.jpg":"640x640","k_21552950_480.jpg":"480x480","k_21552950_340.jpg":"340x340","k_21552950_220.jpg":"220x220","o_21552950_1280.jpg":"1280x1888","o_21552950_1024.jpg":"1024x1510","o_21552950_640.jpg":"640x944","o_21552950_480.jpg":"480x708","o_21552950_340.jpg":"340x501","o_21552950_220.jpg":"220x324","h_21552950_1280.jpg":"1280x854","h_21552950_1024.jpg":"1024x683","h_21552950_640.jpg":"640x427","h_21552950_480.jpg":"480x320","h_21552950_340.jpg":"340x227","h_21552950_220.jpg":"220x147","pp_21552950_1280.jpg":"1006x1280","pp_21552950_1024.jpg":"805x1024","pp_21552950_640.jpg":"503x640","pp_21552950_480.jpg":"377x480","pp_21552950_340.jpg":"267x340","pp_21552950_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2608","hd_21552948_1920.jpg":"1920x1080","k_21552948_1280.jpg":"1280x1280","k_21552948_1024.jpg":"1024x1024","k_21552948_640.jpg":"640x640","k_21552948_480.jpg":"480x480","k_21552948_340.jpg":"340x340","k_21552948_220.jpg":"220x220","o_21552948_1280.jpg":"1280x1738","o_21552948_1024.jpg":"1024x1390","o_21552948_640.jpg":"640x869","o_21552948_480.jpg":"480x652","o_21552948_340.jpg":"340x461","o_21552948_220.jpg":"220x298","h_21552948_1280.jpg":"1280x854","h_21552948_1024.jpg":"1024x683","h_21552948_640.jpg":"640x427","h_21552948_480.jpg":"480x320","h_21552948_340.jpg":"340x227","h_21552948_220.jpg":"220x147","pp_21552948_1280.jpg":"1006x1280","pp_21552948_1024.jpg":"805x1024","pp_21552948_640.jpg":"503x640","pp_21552948_480.jpg":"377x480","pp_21552948_340.jpg":"267x340","pp_21552948_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2583","hd_21552938_1920.jpg":"1920x1080","k_21552938_1280.jpg":"1280x1280","k_21552938_1024.jpg":"1024x1024","k_21552938_640.jpg":"640x640","k_21552938_480.jpg":"480x480","k_21552938_340.jpg":"340x340","k_21552938_220.jpg":"220x220","o_21552938_1280.jpg":"1280x1722","o_21552938_1024.jpg":"1024x1377","o_21552938_640.jpg":"640x861","o_21552938_480.jpg":"480x645","o_21552938_340.jpg":"340x457","o_21552938_220.jpg":"220x295","h_21552938_1280.jpg":"1280x854","h_21552938_1024.jpg":"1024x683","h_21552938_640.jpg":"640x427","h_21552938_480.jpg":"480x320","h_21552938_340.jpg":"340x227","h_21552938_220.jpg":"220x147","pp_21552938_1280.jpg":"1006x1280","pp_21552938_1024.jpg":"805x1024","pp_21552938_640.jpg":"503x640","pp_21552938_480.jpg":"377x480","pp_21552938_340.jpg":"267x340","pp_21552938_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1462","hd_21552940_1920.jpg":"1920x1080","k_21552940_1280.jpg":"1280x1280","k_21552940_1024.jpg":"1024x1024","k_21552940_640.jpg":"640x640","k_21552940_480.jpg":"480x480","k_21552940_340.jpg":"340x340","k_21552940_220.jpg":"220x220","o_21552940_1280.jpg":"1280x974","o_21552940_1024.jpg":"1024x779","o_21552940_640.jpg":"640x487","o_21552940_480.jpg":"480x365","o_21552940_340.jpg":"340x258","o_21552940_220.jpg":"220x167","h_21552940_1280.jpg":"1280x854","h_21552940_1024.jpg":"1024x683","h_21552940_640.jpg":"640x427","h_21552940_480.jpg":"480x320","h_21552940_340.jpg":"340x227","h_21552940_220.jpg":"220x147","pp_21552940_1280.jpg":"1006x1280","pp_21552940_1024.jpg":"805x1024","pp_21552940_640.jpg":"503x640","pp_21552940_480.jpg":"377x480","pp_21552940_340.jpg":"267x340","pp_21552940_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1486","hd_21552944_1920.jpg":"1920x1080","k_21552944_1280.jpg":"1280x1280","k_21552944_1024.jpg":"1024x1024","k_21552944_640.jpg":"640x640","k_21552944_480.jpg":"480x480","k_21552944_340.jpg":"340x340","k_21552944_220.jpg":"220x220","o_21552944_1280.jpg":"1280x990","o_21552944_1024.jpg":"1024x792","o_21552944_640.jpg":"640x495","o_21552944_480.jpg":"480x371","o_21552944_340.jpg":"340x263","o_21552944_220.jpg":"220x170","h_21552944_1280.jpg":"1280x854","h_21552944_1024.jpg":"1024x683","h_21552944_640.jpg":"640x427","h_21552944_480.jpg":"480x320","h_21552944_340.jpg":"340x227","h_21552944_220.jpg":"220x147","pp_21552944_1280.jpg":"1006x1280","pp_21552944_1024.jpg":"805x1024","pp_21552944_640.jpg":"503x640","pp_21552944_480.jpg":"377x480","pp_21552944_340.jpg":"267x340","pp_21552944_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 204 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15531088 Threads: 2 Questions: 3207091633 Slow queries: 7228112 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 236106229 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 32 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [parent] => 477 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /scena/showbiz ) ) [link] => /scena/showbiz/dina-harasic-najstarija-aktivna-plesacica-u-trogirskoj-kvadrilji-i-sestra-neprezaljenog-trogirskog-slavuja-ma-i-ja-san-lipo-pivala-ali-u-to-vrime-nije-bilo-za-postenu-curu-da-piva-1185423 [printLink] => /scena/showbiz/dina-harasic-najstarija-aktivna-plesacica-u-trogirskoj-kvadrilji-i-sestra-neprezaljenog-trogirskog-slavuja-ma-i-ja-san-lipo-pivala-ali-u-to-vrime-nije-bilo-za-postenu-curu-da-piva-1185423?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 674654 [name] => Đina Coce [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-04-19 11:01:43 [main_article_id] => 0 [alias] => dina-coce [link] => /tag/dina-coce ) [1] => stdClass Object ( [id] => 674655 [name] => đina harašić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-04-19 11:01:43 [main_article_id] => 0 [alias] => dina-harasic [link] => /tag/dina-harasic ) [2] => stdClass Object ( [id] => 674656 [name] => kvadrilja [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-04-19 11:01:43 [main_article_id] => 0 [alias] => kvadrilja [link] => /tag/kvadrilja ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Đina Harašić, najstarija aktivna plesačica u trogirskoj ‘Kvadrilji‘ i sestra neprežaljenog ‘trogirskog slavuja‘: ‘Ma, i ja san lipo pivala, ali u to vrime nije bilo za poštenu curu da piva‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3154 [name] => Lenka Gospodnetić [username] => lenka-gospodneti [email] => lenka-gospodneti@sd.hr [password] => $2y$10$qDoQbPZciwHCmq8bxd4fSetkQTRo3MRUagZG7Q0uCw6Sm/reSwBQO [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/lenka-gospodnetic-3154 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1672 [gender] => m [description] => [image] => 1672.png [url] => [group] => 4 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/authors/1672.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/04/04/21552974.jpg [galleryCount] => 15 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Joško Šupić/Cropix [mainImageDesc] =>

Đina Harašić sa suprugom Jerkom

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/04/04/21552974.jpg [title] =>

Đina Harašić sa suprugom Jerkom

Joško Šupić/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/04/04/21552972.jpg [title] =>

Đina Harašić u trogirskoj narodnoj nošnji

Joško Šupić/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/04/04/21552970.jpg [title] =>

Đina Harašić u trogirskoj narodnoj nošnji

Joško Šupić/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/04/04/21552968.jpg [title] =>

Đina Harašić u trogirskoj narodnoj nošnji

Joško Šupić/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/04/04/21552960.jpg [title] =>

Đina na ‘motorinu’ - ‘Uvik sam bila malo vrckava’, priznaje nam ‘mala Cocina’

Joško Šupić/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/04/04/21552962.jpg [title] =>

Đina Harašić u trogirskoj narodnoj nošnji

Joško Šupić/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/04/04/21552964.jpg [title] =>

Đina Harašić u trogirskoj narodnoj nošnji

Joško Šupić/Cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/04/04/21552966.jpg [title] =>

Đina Harašić u trogirskoj narodnoj nošnji

Joško Šupić/Cropix ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/04/04/21552958.jpg [title] => Joško Šupić/Cropix ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/04/04/21552954.jpg [title] => Joško Šupić/Cropix ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/04/04/21552950.jpg [title] =>

Đina i neprežaljeni brat Vinko Coce - privatni album

PRIVATNI ALBUM ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/04/04/21552948.jpg [title] => Joško Šupić/Cropix ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/04/04/21552938.jpg [title] =>

Trogir, 040422
Djina Harasic (sestra Vinka Coce) najstarija je plesacica kvadrilje u trogirskom KUD-u Kvadrilja. Jos je aktivna i plese u veteranskoj sekciji KUD-a.
Na fotografiji: Đina Harašić u trogirskoj narodnoj nošnji.
Joško Šupić/Cropix ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/04/04/21552940.jpg [title] =>

Đina Harašić sa suprugom Jerkom

Joško Šupić/Cropix ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/04/04/21552944.jpg [title] =>

Đina Harašić sa suprugom Jerkom

Joško Šupić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Split ima Svetoga Duju, Hajduka i "Slobodnu", Trogir ćemo, pak, najbrže prepoznati po simbolima poput Kule Kamerlengo, Vinka Coce i KUD-a "Kvadrilja".

A kad smo već kod Coce i "Kvadrilje", dragi čitatelji, imamo oba "relikta" u jednoj osobi: ona je Đina Coce (70), najstarija aktivna plesačica u "Kvadrilji", i sestra neprežaljenoga slavuja Vinka. Doduše, odavno se "mala Đina" ne preziva Coce nego Harašić, ali djevojačko prezime i krvna veza s "tenorom nad tenorima" vidljiva je čim dođete kod Đine doma na ćakulu za novine.

---

image

Đina i neprežaljeni brat Vinko Coce - privatni album

PRIVATNI ALBUM
---

– Prvo ćete marendat – bespogovorno nas Đina upoznaje s protokolom. Nema "kasnije ćemo" ili nedajbože "nećemo, hvala". Nećemo se vriđat! Prvo se triba pokripit, posal neće uteć!

Vadi naša domaćica pršut i najbolji sir koji smo ikad probali (ozbiljno, radi ga susjeda na Čiovu, ustvari na čiovskoj strani Trogira), već su ispečeni trogirski rafioli, kiflići, krokanat. Bajami s cukrom, asti lipote!

Pirevali smo sedam dana!

Đina Coce udana Harašić ima tek sedamdeset, a najstarija je u lokalnom i svjetski glasovitom kulturno-umjetničkom društvu; tako je pao grah. Nekome se više ne pleše gospodske plesove starog Trogira, Splita, Brača, "Ero"... Nekoga bole zglobovi. Neki su i "partili"; i eto, dvije godine od pokojnog Vinka starija mu sestra ispada po statistici najstarija. A osjeća se – kao djevojčica!

---

image

Đina Harašić sa suprugom Jerkom

Joško Šupić/Cropix
---

– Je, ja sam vam jedna od onih iz osnivačke jezgre; znate da je "Kvadrilja" prešla pedesetu, a i ja sam tada kad se kulturno-umjetničko društvo osnivalo već bila "gotova cura", možebit čak i friško udana! Kad smo već kod udaje, uskoro moj muž Jerko i ja slavimo pedeset godina braka. E, onda će tek bit spize, ovo je ništa! I kad smo se vjenčali, pirevali smo sedam dana. Pa vi sad recite da su Bračani škrti! – veselo će Đina, gospođa Harašić, o svom voljenom suprugu koji vuče podrijetlo s otoka Brača, iz Nerežišća, to jest Milne gdje su u prvom valu migracije njegovi došli. Pa su se u Trogiru, kad je Jerko imao samo dvije godine, ukotvili njegovi roditelji u tom putovanju trbuhom za kruhom.

---

image

Đina na ‘motorinu’ - ‘Uvik sam bila malo vrckava’, priznaje nam ‘mala Cocina’

Joško Šupić/Cropix
---

– Drago mi je da smo došli s Brača u Trogir, jer tu san upozna moju Đinu. Odma mi se svidila, čim sam je vidija na trogirskoj rivi. Bila je mlada cura, nekako posebna s onom muškom frizuricom. Prije nje san mislija da mi se sviđa duga kosa – prisjeća se šjor Jerko, tri godine od Đine stariji, prvih korteđavanja s djevojkom, svojom budućom ženom koja će mu kasnije naroditi tri sina-sokola. Srednji čak i "lipo klikće"; pjevač je vrsni, vokal "Trogirskih kanta", imenom Vedran Harašić poznat i kao "Mali Coce".

---

image

Đina Harašić u trogirskoj narodnoj nošnji

Joško Šupić/Cropix
---

– Ruku na srce, Vinkov vokal je nenadmašan. Takvi će se teško opet rodit; ali mali isto nije loš! Glumili smo Jerko i ja u jednom spotu "Kanta", pisma se zvala "Još ovo malo vrimena". I za klapu "Tragos" smo isto snimali spot, tamo su nam sva dica pivala. Danas je samo Vedran osta pivač, druga dvojica su profesionalni ribari. Dobri su mi – ponos se razlije licem Đine Coce Harašić, četverostruke bake i –​ prabake.

Bilo mi je kasno...

Život joj je sve lijepo posložio: dobila je tri sina, a potom četiri unuke, sve cure. I opet, jednog praunučića za rodnu ravnotežu!

Sve bi bilo divno da joj isti taj život nije prerano uzeo brata – velikana Vinka... Fali nam svima, atroke njoj.

– Znate, i ja san lipo pivala (najviše s legendarnom trogirskom pivačicom Ivankom Đovanom Idvorac, djevojački Buličić), ali roditelji nisu bili za to da puno nastupam. To nije priličilo jednoj poštenoj curi, ka, takvo je bilo vrime. Ta se percepcija ubrzo prominila, ali za mene je bilo kasno ka pivačicu; ostala sam malo svirat mandolinu u krasnom ansamblu pri "Kvadrilji", i plesat, plesat... Sve dok nisam počela rađat dicu, podizat sinove. Onda san morala pauzirat od "Kvadrilje", i to je trajalo duže od desetljeća. Patila san – priznaje naša sugovornica.

Žena zbog familije, zna se, najprije žrtvuje svoje hobije, pa tek onda posao koji donosi prijeko potreban novac u kuću. Tako je i mlada Đina, premda trostruka majka, radila i u nekadašnjem poduzeću "Duhanka".

---

image
Joško Šupić/Cropix
---

– Muž Jerko ima više škole, pa je bija poslovođa i kućni meštar (uvik je i ribarija, to mu je obiteljska tradicija, bija je i branitelj u 114. gardijskoj brigadi, ima 420 dana ratnog staža), a ja sam bila stalno – radnica na traci. Proizvodnja filter-štapića za hrvatske tvornice cigareta i izvoz je tada bija jak segment poslovanja – dok "Duhanka" nije početkom tisućljeća otišla u stečaj, a zgrada danas pretvorena u hotel-visokokategornik. Tako san i ja mlada otišla u penziju, i onda se opet mogla vratit staroj ljubavi: plesu u "Kvadrilje". Ne, muž mi nije bija ljubomoran na kolege-plesače, iako san uvik bila vrckava – slatko će "mala Cocina".

–​ Jesan, bija san ljubomoran – ispravlja je Jerko kraj kamina.

– Ali isto tako, bilo mi je žaj da ne njeguje taj ples i druženje jer san vidija da je to veseli. Reka san joj: ako ti je teško ić na probe, ja ću te odvest karijolon! (smijeh).

Znate, "Kvadrilja" je za Trogir velika stvar, ka Kula! Tribalo bi je, po meni, uvrstit u prvi osnovne ka obavezan predmet za male Trogiranke i Trogirane. Iako, sva srića, ne moraš imat original trogirsko podrijetlo da bi bija član. Nije ka Alka u Sinju, ovde može "trčat" svak ko ima...

---

image

Đina Harašić u trogirskoj narodnoj nošnji

Joško Šupić/Cropix
---

–​ Uvo! –​ nadopunjava ga Đina. – I špirita za plesat, bar malo mota k tomu – veli.

Ona očigledno "ima mota" jer se vratila plesu punom forcom nakon proslave 41. obljetnice KUD-a u Starom kinu. Na treninge jednom tjedno (za veterane) ide redovito, svakom se nastupu veseli. Skoro kao da Vinko pjeva.

Bija je veliki zafrkant!

– Eh, Vinku smo mi, familija, uvik bili podrška na njegovim većim nastupima, on je bija čudo od pivača, vidilo se to još kad je bija dite. Na svakoj fešti se moglo na njega računat – sjetno se sestra prisjeća nevjerojatne privilegije imati najboljeg hrvatskog pučkog tenora za stolom. Lipa sjećanja su to...

–​ Uvik je bija i zafrkant, moj stariji sin rodija se dan prije njega. Tada mi je bija reka: Oli nisi mogla stisnit bužu pa pričekat do sutra, da se mali rodi kad i ja – smije se, malko suzna oka.

---

image
Joško Šupić/Cropix
---

–​ Uvik se u nas doma pivalo, jilo i častilo, jer smo bili i druželjubiva, ali i imućna familija poljoprivrednika. Spize nikad nije falilo, i za počastit – domeće.

Đina Harašić ex Coce nije samo najdugovječnija plesačica i super mama, baka i prabaka, ona je žena koja sama sebi daruje – nošnje.

– Kupila san prvu jer mi je bilo stalo, ta je bila lipa ali ova nova je još lipša – vidite je! To san sebe počastila kad san se vratila u ples, rekla san: društvu uvik fali šoldi a ja san se malo opinezila, pa ću lipo sama sebi naručit nošnju, staru trogirsku, ali malo ka redizajniranu. I još kad stavin rećine pokojne matere, prsten od babe – mogu di oću! A najdraže mi je plesat u Trogiru, mom gradu, i to u Kuli... To mi najviše znači – priznaje Trogiranka Đina, legenda "Kvadrilje".

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Joško Šupić/Cropix Joško Šupić/Cropix Joško Šupić/Cropix Joško Šupić/Cropix Joško Šupić/Cropix Joško Šupić/Cropix Joško Šupić/Cropix Joško Šupić/Cropix Joško Šupić/Cropix Joško Šupić/Cropix PRIVATNI ALBUM Joško Šupić/Cropix Joško Šupić/Cropix Joško Šupić/Cropix Joško Šupić/Cropix
Joško Šupić/Cropix

Đina Harašić sa suprugom Jerkom

Joško Šupić/Cropix

Đina Harašić u trogirskoj narodnoj nošnji

Joško Šupić/Cropix

Đina Harašić u trogirskoj narodnoj nošnji

Joško Šupić/Cropix

Đina Harašić u trogirskoj narodnoj nošnji

Joško Šupić/Cropix

Đina na ‘motorinu’ - ‘Uvik sam bila malo vrckava’, priznaje nam ‘mala Cocina’

Joško Šupić/Cropix

Đina Harašić u trogirskoj narodnoj nošnji

Joško Šupić/Cropix

Đina Harašić u trogirskoj narodnoj nošnji

Joško Šupić/Cropix

Đina Harašić u trogirskoj narodnoj nošnji

PRIVATNI ALBUM

Đina i neprežaljeni brat Vinko Coce - privatni album

Joško Šupić/Cropix

Trogir, 040422
Djina Harasic (sestra Vinka Coce) najstarija je plesacica kvadrilje u trogirskom KUD-u Kvadrilja. Jos je aktivna i plese u veteranskoj sekciji KUD-a.
Na fotografiji: Đina Harašić u trogirskoj narodnoj nošnji.

Joško Šupić/Cropix

Đina Harašić sa suprugom Jerkom

Joško Šupić/Cropix

Đina Harašić sa suprugom Jerkom

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/dina-harasic-najstarija-aktivna-plesacica-u-trogirskoj-kvadrilji-i-sestra-neprezaljenog-trogirskog-slavuja-ma-i-ja-san-lipo-pivala-ali-u-to-vrime-nije-bilo-za-postenu-curu-da-piva-1185423 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=d40a817c1859e562c4d12a35fb4bd3bde1507825 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=%C4%90ina+Hara%C5%A1i%C4%87%2C+najstarija+aktivna+plesa%C4%8Dica+u+trogirskoj+%E2%80%98Kvadrilji%E2%80%98+i+sestra+nepre%C5%BEaljenog+%E2%80%98trogirskog+slavuja%E2%80%98%3A+%E2%80%98Ma%2C+i+ja+san+lipo+pivala%2C+ali+u+to+vrime+nije+bilo+za+po%C5%A1tenu+curu+da+piva%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fdina-harasic-najstarija-aktivna-plesacica-u-trogirskoj-kvadrilji-i-sestra-neprezaljenog-trogirskog-slavuja-ma-i-ja-san-lipo-pivala-ali-u-to-vrime-nije-bilo-za-postenu-curu-da-piva-1185423 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fdina-harasic-najstarija-aktivna-plesacica-u-trogirskoj-kvadrilji-i-sestra-neprezaljenog-trogirskog-slavuja-ma-i-ja-san-lipo-pivala-ali-u-to-vrime-nije-bilo-za-postenu-curu-da-piva-1185423 )
[{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"TEK JOJ JE 70"},{"id":"10","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"7002"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"87","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"}]
StoryEditorOCM
ShowbizTEK JOJ JE 70

Đina Harašić, najstarija aktivna plesačica u trogirskoj ‘Kvadrilji‘ i sestra neprežaljenog ‘trogirskog slavuja‘: ‘Ma, i ja san lipo pivala, ali u to vrime nije bilo za poštenu curu da piva‘

19. travnja 2022. - 11:00

Split ima Svetoga Duju, Hajduka i "Slobodnu", Trogir ćemo, pak, najbrže prepoznati po simbolima poput Kule Kamerlengo, Vinka Coce i KUD-a "Kvadrilja".

A kad smo već kod Coce i "Kvadrilje", dragi čitatelji, imamo oba "relikta" u jednoj osobi: ona je Đina Coce (70), najstarija aktivna plesačica u "Kvadrilji", i sestra neprežaljenoga slavuja Vinka. Doduše, odavno se "mala Đina" ne preziva Coce nego Harašić, ali djevojačko prezime i krvna veza s "tenorom nad tenorima" vidljiva je čim dođete kod Đine doma na ćakulu za novine.

– Prvo ćete marendat – bespogovorno nas Đina upoznaje s protokolom. Nema "kasnije ćemo" ili nedajbože "nećemo, hvala". Nećemo se vriđat! Prvo se triba pokripit, posal neće uteć!

Vadi naša domaćica pršut i najbolji s...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. svibanj 2024 05:22