Među glavonošcima Jadrana mušun vrlo nepravedno zauzima marginalno mjesto, najčešće samo kao tek jedna od brojnih vrsta Jadranskih glavonožaca među kojima dominiraju lignja, sipa i hobotnica.
No zato na meniju bonkulovića, mušun kotira jako visoko.
Jedan od osnovnih razloga je njegov, mnogima neodoljiv miris po mošusu po kojem je i dobio svoje ime, kako ono narodno, tako i znanstveno.
No da bi ga pripremili i uživali u tom okusu i mirisu, valja ga najprije uloviti što ne polazi baš svima za rukom.
Mušun je svojeglav i u pravilu usko vezan za određena područja specifičnog sastava dna, dok je na nekim mikrolokacijama za uspješan lov presudno i doba godine.
Mušun je glavonožac iz obitelji hobotnica (Octopodidae) što znači da ima osam krakova.
Iako vrlo nalik hobotnici, ina...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....