StoryEditorOCM
ŽivotNESVAKIDAŠNJI LIJEK

Žena je u jako lošem stanju došla kod liječnika, a kad je pogledala recept, nije mogla vjerovati što joj je prepisao

Piše MOZAIK SD
13. listopada 2023. - 11:22

Posjeti liječniku neizbježni su, ali njihovi su savjeti gotovo pa monotoni - tablete i slični farmaceutski pripravci ne pobuđuju nikakvo uzbuđenje. No zna se desiti da liječnici iskoče iz rutine medicinske prakse, naravno onda kad im to dopušta zdravstveno stanje pacijenta. Jedna se žena dobrano iznenadila kada joj je liječnik umjesto da preporuči kakav preparat za poboljšanje njenog zdravlja, na papiru napisao da ona hitno treba - udomiti mačku!

Robin Sipe iz Grottoesa u američkoj Virginiji prije nekoliko godina je počela odlaziti specijalistu Earlu Kingu zbog problema s plućima. Bila je veoma zadovoljna onim što je napravio za njeno zdravlje - kako i sama kaže, nekoliko puta joj je spasio život. Zbog toga u njega ima puno povjerenje. Nedavno mu je došla na pregled i liječnik je primijetio da je loše. Toliko loše da se zabrinuo za njen život, jer nije bila stvar samo u tome da nešto s njenim plućima ne valja.

image
/Shutterstock

- Zaista sam bila veoma žalosna. Pitao me zašto, jer zabrinuo, a ja sam mu rekla da sam nedavno izgubila voljenu ljubimicu. Otkako je moja mačka preminula jako sam žalosna - prenosi Jutarnji list.

U tom trenutku je njen liječnik pokazao kako može biti kreativan i da mu je jedno važno da mu pacijenti budu dobro.

- Napisao sam joj recept na kojem stoji da nabavi novu mačku. Općenito, psi i mačke su iznimno važni za sve moje pacijente, jer im pružaju utjehu i maze se s njima, što je dobro za njihovo kardiovaskularno i zdravlje pluća - kaže doktor King.

image
/Shutterstock

Sipe kaže kako je tog dana, nakon što je napustila ordinaciju, otišla na jednu farmu kako bi kupila neke proizvode. Još je u mislima imala papir s ‘receptom‘ kad je susrela malenu Earlene, tronogo mače. Malena je imala nesreću nedugo nakon što je došla na ovaj svijet i ostala je bez većeg dijela svoje prednje šape. Njih dvije su se pogledale i to je bilo to, žena je udomila maleno stvorenje, prenosi Jutarnji list.

- Živim sama i ona mi je društvo. Voli se igrati, a i ja to volim. Zajedno smo tako dobar tim - volimo se i poštujemo - rekla je Sipe i dodala kako bi voljela jednog dana sa svojom tronogom ljubimicom odlaziti u ustanove u kojima se pomaže veteranima koji su u ratovima izgubili neki od udova. Vjeruje da bi Earlene i njima mogla pomoći da se osjećaju bolje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 08:11