StoryEditorOCM
Životpredsjednik udruge ‘sunčanica’ otkriva podatke koji nisu odveć poznati, te naglašava kako u splitskoj okolici ima više vrsta gljiva nego na sjeveru hrvatske

ZAKOPANO BLAGO "Dalmatinci pojma nemaju da je Cetina puna tartufa"

Piše PSD.
20. siječnja 2012. - 22:48
Za gljive vrijedi jedino pravilo, a ono glasi da pravila nema. Svaka je gljiva priča za sebe, ima drukčiji izgled, svojstva i tajnu koja čovjeku može donijeti puno dobra, ali ga i odvesti na put u nebo. Samo jedna zelena pupavka može cijelu obitelj u kratkom roku teško zatrovati, pa čak i ubiti. Zato ljekovita hrastova sjajnica diže imunitet, pomaže u rješavanju seboreje, a ima i antikancerogena svojstva. I sve ove gljive žive tu pokraj nas, na dohvat ruke.

Puhare se pohaju, lisičice suše...

Gljive se u ovisnosti o vrsti i karakteristikama mogu jesti svježe, kuhane, pohane, pirjane, pečene, kiseljene, konzervirane, u prahu... Pohana puhara ima okus pohanog mozga. Sušiti se mogu i...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. studeni 2024 18:46