StoryEditorOCM
ŽivotKuleni, pečenice, pršuti...

Posjetili smo najveću farmu svinja u Dalmaciji: u Stankovcima su prasci original hrvatski, od kožice do kosti, a skončavaju u svom 'hotelu s pet zvjezdica'

11. rujna 2018. - 16:14

Na nedavno objavljen napis o svinjogojskoj proizvodnji koja je u Hrvatskoj, a posebice u Dalmaciji, na povijesnom minimumu, zbog čega kao "repromaterijal" za proizvodnju domaćeg pršuta uvozimo butove iz Mađarske i Austrije, Ante Roca, ugostitelj i svinjar Ante Roca iz Stankovaca kod Zadra, ima najbolji mogući odgovor: najveću farmu svinja u Dalmaciji!

Kod marljive familije Roca, uvjerili smo se, upravo se revno tovi čak sto pedeset grla pasmine jorkšir, landras i durok; iako je riječ, dakle, o pasminama izvornog porijekla iz Engleske, odnosno Njemačke i Amerike, ipak su u pitanju gudini s našim državljanstvom, original hrvatski prasci od kožice do kosti!

Štoviše, i točne informacije radi, dovezeni su kao zreliji, tromjesečni odojci od četrdeset kila u ožujku iz...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. prosinac 2024 08:45