StoryEditorOCM
ŽivotDanas je njegov dan

Ova nas namirnica prati kroz povijest, nezamjenjiva je, a mi vam donosimo nekoliko recepata kako pripremiti njene nesvakidašnje verzije

Piše Native ad studio
17. listopada 2020. - 09:57

Kruh je naša osnovna hrana ispečena od tijesta zamiješenog od brašna, vode, soli i kvasca, ali može i bez kvasca. U nekim vrstama kruha osnovnim sastojcima pridružuju se začini i cjelovite žitarice, koji se ponekad koriste i za ukras.

Kruh se smatra jednom od najstarijih pripremljenih namirnica. Prvi dokazi o pečenju kruha datiraju još prije 30.000 godina. Žito je postalo osnovnom sirovinom za kruh u neolitiku, oko 10.000 godina prije Krista, kada se počela razvijati poljoprivreda, a prve vrste kruha nisu sadržavale kvasac jer se kruh lagano uzdizao uz pomoć kvasca sadržanog u samom žitu.

Plinije Stariji izvijestio je da su stari Gali i Iberijci dodavali pivsku pjenu u tijesto prilikom pečenja kruha, čime su "pekli lakši kruh od ostalih naroda". Na mjestima gdje se...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. prosinac 2024 01:45