StoryEditorOCM
Životdodatna pažnja

Ni u ludilu nemojte ovo raditi! Zbog samo jedne pogreške kod zalijevanja biljaka ljeti, sav vaš trud bit će uzalud

Piše MOZAIK SD
16. srpnja 2024. - 20:59

Ljeto je vrijeme kada je potrebno da posvetite dodatnu pažnju njezi biljaka u svom vrtu.

Ako se prvi put ove sezone bavite vrtlarenjem, važno je da provjerite radite li sve pravilno, jer o tome ovisi i opstanak vaših biljaka.

Iskusni stručnjak je na društvenim mrežama podijelio korisne savjete kako bi upozorio na čestu grešku prilikom zalijevanja biljaka tijekom vrućina.

Poznat pod imenom @garden2table.australia, ovaj stručnjak je u videu svojim pratiocima pokazao pravilnu tehniku, a viralni snimak je brzo skupio više od 24.000 lajkova.

Upozorio je da izbjegavate prskanje vode direktno na lišće biljaka, jer to može dovesti do ‘opekotina lišća od sunca’.

Opekotine na biljkama nastaju kada su previše izložene suncu. Kapljice vode fokusiraju sunčeve zrake na list i uzrokuju intenzivnu svjetlost i toplinu koja može oštetiti ili uništiti stanice lista, što rezultira smeđom ili žutom bojom.

@samuelshome I learnt this watering tip the hard way ☀️?? #urbangarden #water #sun #urbangardening #fyp #foryou ♬ Dance with Me - Ika

Ova šteta je slična opekotinama na našoj koži kada provodimo previše vremena na suncu bez kreme sa zaštitnim faktorom, posebno ako zalijevamo biljke tijekom najtoplijeg dijela dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 14:24