StoryEditor
ŽivotPREMALO VREMENA

Na ITV-u s milijunskom gledanošću Robert iz Škotske otkrio kako je u odrasloj dobi upoznao oca, Splićanina Mladena, i ishod koji ga je pogodio

Piše JL
14. srpnja 2020. - 13:16
Ilustracija/Vojko Bašić/Hanza Media

Ovotjedna epizoda televizijske emisije "Izgubljena obitelj", koju vodi Nicky Cambell na ITV-u, objavila je priču muškarca iz Škotske, koji je u odrasloj dobi napokon susreo oca koji je iz - Splita!

Robert Linsday iz Ayshira u Škotskoj imao je sretno djetinjstvo. Odgajala ga je njegova majka, ali uvijek je sanjao da pronađe oca. 

Njegova majka Mary preselila se u London s 18 godina i imala je vezu s mladim muškarcem iz Hrvatske, a zatim se vratila u Škotsku, gdje je saznala da je zatrudnjela, prenosi Jutarnji

Jedini kontakt koji je Robertu ostao od oca Mladena Đurđevića bilo je pismo, u kojoj Mary piše da joj želi sreću u budućnosti.

Robert je Mladena uspio kontaktirati, te ga je pronašao u Splitu. I tada je krenula priča o ponovnom okupljanju obitelji. 

Otac i sin prvi su se puta susreli u Hrvatskoj, a Mladen je tvrdio: "Sad je on moj sin i zadržat ću ga što je duže moguće". 

Nakon nekoliko mjeseci Robert je zaželio da njegov otac upozna svoje unuke, pa je cijelu obitelj doveo u Hrvatsku. 

Robert je ispričao kako je dolazak unuka donio silnu radost njegovom ocu, koji je s ponosom govorio da ima sina gdje god bi išli. 

Ipak, ispostavilo se, nažalost, da je bilo nemoguće izgraditi pravu vezu na daljinu nakon čitavog života. Kad je obitelj Lindsay nastavila sa svojim životom u Škotskoj redoviti kontakti postali su sve rijeđi, a 2017. godine došlo je do potpunog zatišja.

image
Ilustracija/Duje Klarić/Hanza Media


Robert je ubrzo saznao da mu je otac preminuo 2017. godine, što mu je prouzročilo emotivni šok. 

- Pokazalo se da je neko vrijeme bio bolestan, ali nikad mi nije rekao. Kako vrijeme prolazi, postajem sve emotivniji zbog toga i grozno mi je pomisliti da ga više nikada neću vidjeti - rekao je Robert.

Smatrao je da će imati više vremena i nije očekivao tužan kraj. 

- Žalim zbog toga što stvari nisu bile drugačije - priznao je pred kamerama. 

Prošle godine Robert je posjetio grob Mladena Đurđevića, koji je sahranjen pored svog oca, majke i sestre. 

- Učinio je ispravnu stvar jer je želio sresti se sa mnom, osjećam se kao da sam učinio pravu stvar kao sin - ipak je ustvrdio Robert u emisiji. 

Izdvojeno

04. kolovoz 2020 09:13