StoryEditorOCM
Životidealno vrijeme

Ljeto je definitivno idealno vrijeme za trudnoću, vitamin D pomaže kod začeća, stoga se prepustite ljetnim strastima

Piše MOZAIK SD
30. lipnja 2023. - 20:42

Ljeto je idealno vrijeme za trudnoću. Ne samo zato što su gola preplanula koža i more ljetne strasti, već i zato što vitamin D poboljšava kvalitetu ženskih jajnih stanica i povećava broj spermija.

Oboje potajno želite dijete, ali ne znate kako to reći jedno drugome? Možda već neko vrijeme razmišljate o djetetu, ali nikako ne možete pronaći pravi trenutak da “počnete raditi na tome”? Jeste li već neko vrijeme pokušavali, ali kada nije išlo, nakratko ste ugasili želju?

Vitamin D je zaslužan za kvalitetnije jajne stanice

Ljeto je definitivno idealno vrijeme za trudnoću. I to ne samo zbog otkrivene i preplanule kože koja traži aktivnosti u krevetu, već i zato što povećana količina vitamina D, koji tijelo intenzivno proizvodi uz pomoć sunca, pruža bolje uvjete za začeće djeteta, piše ringeraja.rs.

Jeste li znali da je vitamin D odgovoran za poboljšanje kvalitete ženskih jajnih stanica, kao i za regulaciju spolnih hormona, endometrioze i sindroma policističnih jajnika (PCOS)? Ovaj vitamin, koji je zapravo hormon, pridonosi boljem ishodu postupka vantjelesne oplodnje te podizanju razine progesterona i estrogena u tijelu koji su neophodni za održavanje zdrave okoline za plod.

Sunce također daje više spermatozoida

Ali to nije sve. Izležavanje na suncu pogoduje i muškoj plodnosti jer pridonosi zdravijem razvoju jezgre muških spolnih stanica, što dovodi do većeg broja spermija. Osim toga, podiže i razinu testosterona, a time i libido, pa ne čudi što muškarci na moru sve češće žude za nama. Zemlje s puno sunca nemaju puno djece samo zbog gole kože, već uglavnom zbog utjecaja sunca.

Zato iskoristite energiju sunca i prepustite se divljem muškarcu svom odabraniku ili budućem ocu vašeg djeteta. Naravno, ne započinjite ljetnu romansu s voljenom osobom s planom "napravit ćemo dijete", već to činite iz zadovoljstva. Ako i vi zatrudnite i napokon ugledate plus za kojim ste čeznuli, obavili ste dva "posla" odjednom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 17:10