StoryEditorOCM
ŽivotBlagdanska idila

Korisnike Centra ‘Slava Raškaj‘ razveselili smo predstavom i poklonima: ‘Uzbuđenju i sreći nije bilo kraja‘

Piše Sara Šarić/Sponzorirani sadržaj
13. prosinca 2023. - 01:16
Prigodni bon Ine Snježani Čulo, ravnateljici Centra ‘Slava Raškaj‘, uručio je Ivo Bonković, zamjenik glavne urednice Slobodne Dalmacije.Paun Paunovic/Cropix

Blagdanska čarolija stvara posebnu atmosferu koja potiče druženje i prijateljstvo, a mali dio božićnog raspoloženja i ove su godine bile Ina i Slobodna Dalmacija, koje su svojim darovima razveselile korisnike splitskog Centra za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj".

Istinska radost leži u jednostavnim gestama ljubavi i pažnje, a mi smo mali dio blagdanske čarolije donijeli poklonivši štićenicima doma predstavu "Alisa u zemlji čudesa" zadarskog teatra "Dragon" te bon od 1500 eura, donaciju Ine.

Uzbuđenje u zraku, glazba, božićno drvce i svjetlucavi ukrasi stvorili su blagdansku atmosferu koja je obuzela svaki kutak Centra. No prava čarolija došla je kroz osmijehe djece – čija radost sjaji svjetlije od najsjajnijih ukrasa. Središte okupljanja postala je dvorana gdje su djeca nestrpljivo čekala početak predstave.

image
Paun Paunovic/Cropix

– Prosinac je za naše korisnike, a vjerujem i svu djecu, najdraži mjesec u godini. U Centru je šušur, priprema se predstava za Svetog Nikolu, božićna priredba, peku se kolači, izrađuju ukrasi i dočekuju gosti. Radujemo se svakom posjetu u ovo blagdansko vrijeme. I ove godine smo željno iščekivali dolazak dragih prijatelja iz Slobodne Dalmacije i Ine jer znamo da s njima stiže i predstava. Uzbuđenju i sreći nije bilo kraja, a naša dvorana se pretvorila u malo kazalište. I mali i veliki korisnici sa zanimanjem su pratili "Alisu u zemlji čudesa". Nakon predstave su se počastili slatkišima i grickalicama koje su donijeli gosti. Hvala i na novčanoj donaciji Ine koju ćemo ove godine namijeniti za uređenje kabineta terapeuta. Trenutno pružamo usluge za 347 korisnika u sjedištu Centra u Splitu i u Odjelu Kamenmost. Ne smijem zaboraviti zahvaliti i svim dragim ljudima koji nam pružaju podršku cijele godine. Hvala i djelatnicima koji s velikom ljubavlju i radošću obavljaju svoj posao unatoč izazovima s kojima se svakodnevno susreću – poručila je Snježana Čulo, ravnateljica Centra "Slava Raškaj".

image
Paun Paunovic/Cropix

U srce te blagdanske idile svi smo zajedno uživali u predivnoj atmosferi koja nas je podsjetila na važnost ljubavi, obitelji i zajedništva u najljepše doba godine.

– Mislim da svi štićenici Doma i njihovi roditelji, kao i djelatnici Centra koji rade nevjerojatan posao, zaslužuju pažnju cijele zajednice tijekom cijele godine, a ne samo u ove blagdanske dane. Šteta što većina građana ne zna koliko je tu truda i ljubavi koju ulažu zaposlenici Centra. I meni je ovo bilo jedno nevjerojatno iskustvo – poručio je Ivo Bonković, pomoćnik glavne urednice Slobodne Dalmacije.

image
Paun Paunovic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2024 16:37