StoryEditorOCM
ŽivotVELIKI PRIJEPORI

‘Kokosovo ulje čine zasićene masne kiseline, to je čisti otrov!‘: profesorica s Harvarda zgrožena je općim stavom, tvrdi da za njega nema dokaza

Piše M.P.
29. rujna 2020. - 10:05

Iako već godinama vlada mišljenje kako je kokosovo ulje najzdravija masnoća koja se može koristiti za pripremu hrane, ali i za njegu kože i kose, profesorica s Harvarda, dr. Karin Michels, tvrdi suprotno.

U govoru koji je održala na Sveučilištu u Freiburgu izjavila je, naime, kako je kokosovo ulje jedna od najgorih namirnica koju možete koristiti.

Prošle godine su stručnjaci iz Američkog udruženja za srce objavili kako kokosovo ulje sadrži zasićene masne kiseline i kako bi takve namirnice trebalo zamijeniti nezasićenima, a to mišljenje dijeli i profesorica Michels.

"Kokosovo ulje se pretežno sastoji od zasićenih masnih kiselina. Jednostavno rečeno, ovo ulje je čisti otrov", ustvrdila je doktorica Michels.




Među ljudima je prisutan i...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. studeni 2024 05:48