StoryEditor
ŽivotTrending #HGSS70

HGSS u Zagrebu otvario izložbu svojih najsmješnijih Twitter objava kojima su osvojili simpatije javnosti

Piše M.Dr.
18. rujna 2020. - 20:56
Josip Granić, Jadran Kapović, Marija Polimac i Petar Prpić  Darko Tomaš/Cropix

Povodom 70. obljetnice postojanja, na izložbi 'Trending #HGSS70' Hrvatska gorska služba spašavanja službeno je u petak predstavila svoje najkreativnije objave s društvene mreže Twitter.

- Puno toga se promijenilo od prije 70 godina. Danas je to puno uspješnije. Danas sam pričao sa jednim kolegom koji mi je rekao kako su prije 50-60 godina bile učestale i jako teške akcije spašavanja. U jednoj situaciji spašavatelji iz Zagreba, Samobora i Karlovca išli su vlakom u spašavanje.

Zamislite tu situaciju da visite na stijeni četiri sata i znate da morate čekati dok netko dođe po vas. A mi danas sa modernom tehnologijom, možemo koordinirati akciju spašavanja iz bilo kojeg dijela Hrvatske.

To je ogromna prednost, istaknuo je Josip Granić, pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja.

Praćenjem u realnom vremenu može se puno toga napraviti, dodao je.

Za javnost, od subote 19. do petka 25. rujna, svi zainteresirani moći će posjetiti izložbu u Uraniji – prostoru kreacije, na adresi Trg Eugena Kvaternika 3/3, u Zagrebu, te se prisjetiti simpatičnih rečenica poput: 'Dragi turisti, mi smo jako pristupačni ljudi, no zaista ne želite naše društvo dok ste na odmoru, navode iz HGSS-a.

image
Darko Tomaš/Cropix

Hrvati su ljudi koji se vole našaliti na vlastiti račun pa vjerujem da su upravo zato toliko dobro prihvatili objave s najnovijim zgodama i nezgodama s naših planina, ravnica i voda - kazao je još neki dan Josip Granić, pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja.

-Budući da uobičajeni, ozbiljni apeli ponekad ne mogu doprijeti do ‘najpustolovnijih’ ljubitelja prirode, naša Komisija za informiranje i analitiku pronašla je nove načine komunikacije s domaćom i stranom javnosti, a najpopularnijim se pokazao Twitter.

Pod korisničkim imenom @HrvatskaGSS, na šaljiv, pomalo ironičan, ali informativan način svakodnevno dijelimo vrijedne savjete kako bi građani učili na tuđim greškama, a ne na vlastitima.

image
Darko Tomaš/Cropix

Naziv izložbe „Trending #HGSS70“ proizlazi iz uobičajenih dijelova Twitterovog sučelja. Trending opcija pokazuje teme koje su aktualne u realnom vremenu, odnosno one o kojima su korisnici najviše pisali. Drugi dio naziva, #HGSS70, službeni je nazivnik i 'hešteg' kampanje povodom cjelogodišnje proslave sedmog desetljeća rada i postojanja Hrvatske gorske službe spašavanja, kažu iz HGSS-a.

U ‘akciji‘ od 1950. godine

 

Hrvatska gorska služba spašavanja od davne 1950. godine svakodnevno pomaže i traga za unesrećenim osobama, a u dugoj povijesti iza njih je preko deset tisuća akcija spašavanja.

Danas, na godišnjoj razini preko 1000 visokomotiviranih volontera iz svih dijelova Hrvatske udružuje se na više od 800 akcija raznoga tipa, od potraga, preko intervencija, do akcija s helikopterom ili akcija na vodi.

Zbog svojeg inovativnog pristupa komunikaciji, u 2017. HGSS je dobio i nagradu 'Komunikator godine', Hrvatske udruge za odnose s javnošću zbog toga što 'koristi učinkovite kanale da bi prenio važne poruke, a to radi stručno, uvjerljivo, razumljivo, jasno i atraktivno'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

19. listopad 2020 22:01