StoryEditorOCM
ŽivotU AUSTRALIJI

Doktorica znanosti Maja Volk o bijegu iz jezivog braka: Udala sam se za alkoholičara, zakon mi nije dao da se razvedem!

Piše MOZAIK SD
25. srpnja 2024. - 09:21
Maja Volk poznata je kao glazbenica i dramaturginja, ali najviše kao književnica i autorica životnih savjetnika, kuharicaInstagram

Književnica, glazbenica i poznata dramaturginja u Srbiji, doktorica znanosti Maja Volk (65), inače kći poznatog filmskog i kazališnog kritičara, dr. Petra Volka, u tv emisiji "Ispovijest" otvoreno je govorila o svojem životu, brakovima, roditeljstvu, zdravim navikama i mnogim drugim temama.

Maja Volk je, naime, ispričala kako je u svoj prvi brak stupila u Australiji, gdje je živjela godinu i pol dana, no već na dan vjenčanja je zažalila što su je osjećaji tako ponijeli i što je donijela impulzivnu odluku, piše Nova.rs.

"Moj prvi muž bio je stand-up komičar, u to vrijeme ovdje kod nas nitko nije ni blizu znao što je to, a meni je to osvojilo, bio je jako zabavan, bilo je zabavno.

On je bio vijetnamski veteran. Zaprosio me, a mama mi je uvijek govorila: ‘Sine, uvijek se možeš razvesti‘ i hvala joj na tome. Tada sam imala 27 godina i vjenčali smo se u pravoslavnoj crkvi u Sydneyu. Nakon vjenčanja smo nazdravili s malo vina, a on je istoga trena pao u delirium tremens!

Alkoholizam je alergija na alkohol i dovoljna je jedna kap da izazove kemijsku reakciju, kao što se kod njega i dogodilo. Udajem se i istovremeno znam da je gotovo, da taj brak nema smisla, potpuno ludo...

Išli smo mojima i ostali u Rimu tjedan dana prije toga, on sjedi u svojoj sobi i pije, a ja lutam po Rimu i ne znam od srama što reći, kako reći...“ - prisjetila se Maja Volk nemile životne situacije.

“Njegova pijanstva trajala bi tri dana, a onda bi se 15 dana kajao. Ja shvatim da žene žive s takvima cijeli život. Jer pijanom ne možeš ništa reći, kad je trijezan ničega se ne sjeća, zapravo kao da živiš s dvoje ljudi!

Srećom, moja muka je trajala kratko, on se jednog dana iselio iz stana, svaka mu čast na tome. Ali što se događa? Ja se ne mogu razvesti!

Po australskom zakonu, naime, nemaš se pravo razvesti dvije godine, jer se puno brakova sklapa zbog papira. Na koncu sam uspjela razvesti se od njega u Beogradu! Angažirala sam dva dobra odvjetnika, dokazali smo da ne znam gdje on uopće boravi, da je siromašan i da nemam interesa... On možda ni danas ne zna da je razveden”, ispričala je Maja Volk tek jednu od brojnih nemilih i izazovnih životnih situacija u kojima se našla, a prenosi Nova.rs.

U Srbiji su, inače, jedno vrijeme upravo Maju Volk optuživali za lošu formu i rezultate Novaka Đokovića na teniskom terenu.

Brojni Noletovi navijači i fanovi krivili su njegovu vegansku prehranu i Maju Volk koja je Novaku i Jeleni često kuhala, a koja je postala zagovornica takvog načina prehrane nakon što je preboljela rak.

“Svaki put kad Nole izgubi meč, odmah je za to kriva Maja Volk i njena kuhinja, što su potpune budalaštine! Imala sam neugodnosti zbog toga, jer je lakše napasti mene nego njega...” - jednom  je komentirala Volk, koja je objavljivala i knjige na temu zdrave prehrane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 15:32