StoryEditorOCM
ŽivotMalo vremena ostalo

Demi Moore otvoreno o stanju Brucea Willisa: bivšem suprugu bolest je uznapredovala ‘ Želim što više vremena bit s njim‘

Piše Tina Premac/ JL
15. rujna 2024. - 09:21

Demi Moore podijelila je novosti o stanju bivšeg supruga Brucea Willisa dok se glumac bori s frontotemporalnom demencijom. U petak se 61-godišnja glumica pojavila u "The Drew Barrymore Show", a 49-godišnja TV voditeljica se prisjetila njihovog zajedničkog rada na filmu iz 2003. "Charliejevi anđeli: Punom brzinom". Willis je imao malo cameo pojavljivanje na početku filma, piše jutarnji.hr.

"Kad smo snimali ‘Charliejeve anđele‘, Bruce je došao i samo zaigrao, on je otvorio film. I morali smo raditi s njim.", prisjetila se Barrymore koja glumca zna gotovo cijeli život, još dok je kruh zarađivao kao barmen u njujorškom Cafe Centralu. Barrymore je priupitala kolegicu, inače bivšu Willisovu suprugu, kako je on sada, prenosi The New York Post.

image

.

Emmett/furla/oasis Films (efo Fi/Collection Christophel Via Afp
image

.

Loic Venance/Afp

"S obzirom na sve, stabilno je.", odgovorila je Moore koja je sa zvijezdom brojnih akcijskih hitova bila u braku od 1987. do 2000. u kojem su dobili kćeri Rumer (36), Scout (33) i Talullah (30). Nakon razvoda, bivši par ostao je iznimno blizak. Moore je prisustvovala Willisovom vjenčanju 2009. kada se oženio s Emmom Heming Willis s kojom ima kćeri Mabel (12) i Evelyn (10). Glumica također ima blizak odnos s Emmom, a kompletna obitelj često zajedno slavi praznike i rođendane. Čak su prije četiri godine bili zajedno u karanteni u Idahu tijekom pandemije COVID-19. Dok je razgovarala s Barrymore, Moore je otkrila savjete koje daje svojim kćerima dok se nose sa zdravstvenim problemima svog oca.

image

Bruce Willis i Demi Moore.

Omar Torres/Afp
image

Emma Heming Willis, supruga Bruce Willisa.

Bryan R. Smith/Afp

"Ono što kažem svojoj djeci je da ljude upoznate tamo gdje jesu. Ne držite se toga tko su oni bili ili što želite da budu, nego tko su oni u ovom trenutku. Iza toga postoji takva ljepota i radost i ljubav.", kazala je Moore. Otkrila je i kako se trudi provesti što više vremena s Willisom i njihovom obitelji.

image

.

Dominick Reuter/Afp
image

.

Silver Pictures/tristar Pictur/Collection Christophel Via Afp
image

.

Valerie Macon/Afp

ŠTO JE FRONTOTEMPORALNA DEMENCIJA?

Frontotemporalna demencija je sveobuhvatni pojam za skupinu moždanih poremećaja koji ugrožavaju frontalni i temporalni režanj mozga. Dijelovi tih režnjeva s vremenom atrofiraju, a smanjenje tih područja može uzrokovati probleme s govorom, emocionalne probleme i promjene u osobnosti.

Bolest može zahvatiti osobnost, ponašanje i komuniciranje govorom, a može utjecati i na pamćenje. Apstraktno razmišljanje i održavanje pažnje također su oštećeni, a odgovori su često nepovezani. Orijentacija i motorika su očuvane, ali prisjećanje može biti oštećeno te mnogi oboljeli imaju poteškoće u izvršavanju zadataka zadanim redoslijedom.

Uzroci ove demencije uglavnom su nepoznati, ali postoje neke genetske mutacije koje su povezane s bolešću. Međutim, više od polovice ljudi s tom dijagnozom u obiteljskoj povijesti bolesti nema zapise o demenciji. a najčešće obolijevaju pacijenti između 40. i 65. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. rujan 2024 09:22