StoryEditorOCM
ŽivotGEJ JE OKEY

Ragbi kapetan, oženjen, otac dvoje djece i seks simbol. Sve je šokirao: ‘Volim muškarce, ne mogu više šutjeti o tome‘

Piše MOZAIK SD
18. studenog 2023. - 15:23

Keegan Hirst (rođen 1988.) je poznati britanski ragbijaš i kapetan ragbi momčadi, bio je oženjen i otac dvoje djece. I ne bi tu ništa bilo neobično da jedan dan nije stao pred novinare i rekao da je razmišljao o samoubojstvu jer je bio gay, ali da to nije mogao sebi ni drugima priznati.

No, onda se suočio sa svojim strahovima i javno sve priznao. Sada snima podcaste i nada da će njegova priča pomoći drugima da se pomire sa svojom seksualnošću.

U Britaniji su ga zbog atraktivnog izgleda i mišićavog tijela zvali i seks simbolom za kojim su lodovale žene. Ali očito i - muškarci. 

image

I T V YouTube

image

i n s t a g r a m

- Nakon što sam priznao nisam očekivao da ću imati takvu podršku. U mladosti sam vidio da u kao gay izašli Elton John, George Michael, ali nisam vidio sportaše. Jednom sam vrijeme zbog toga mislio sebi oduzeti život, čak sam isplanirao i kako to učiniti. Ali onda sam pomislio na obitelj, djecu...  Imam dvoje prekrasne djece, ali sam shvatio da moram biti iskren prema sebi. Kćer sam dobio kad sam imao 20 godina, a sina s 24. Oženio sam se jako mlad i to sve zbog pritiska u malom gradiću. Ali u 27-oj godini sam odlučio svima reći, većina prijatelja i obitelji su to prihvatili - rekao je Hirst u jednom intrevjuu, navodeći da ima i dobar odnos s bivšom ženom. 

- Ima jako puno muškaraca koji su braku, neki od njih imaju djecu, ali su biti gay. Ali su jako preplašeni, kao što sam bio i ja - rekao je Hirst. 

Potom su se i mediji raspisali, istupili su, što anonimno što javno, i drugi gay sportaši, navodeći da u sportu, bilo da se tradi o nogometu, veslanju, hrvanju, boksu, ima popriličan broj gay muškaraca. Iako je društvo puno slobodnije danas, mnogi od njih i dalje taje svoju seksualnost u strahu od osude. 

Pokrenuo je svoj kanal na YouTubeu i na TikToku, a moto mu je: "Osnažujem gay muškarace da izgrade sretne i zdrave živote".

- Njegova je hrabrost otvorila vrata drugima da krenu njegovim stopama, a njegovo obožavanje i poštovanje naširoko se osjeća kao rezultat njegove inspirativne priče o upornosti, iskrenosti i izdržljivosti. O 10 najvažnijih činjenica o Keeganu Hirstu detaljnije ćemo govoriti u ovom članku, zajedno s mnogim čimbenicima koji su doprinijeli njegovom statusu jednog od najznačajnijih pojedinaca u modernom sportu i kulturi. Rođen je u Batleyju, West Yorkshire, Engleska.

Njegova profesionalna karijera u ragbiju obuhvaćala je brojne timove, uključujući Batley Bulldogse, Featherstone Roverse i Wakefield Trinity Wildcatse. Počeo je igrajući za amatersku momčad Batley Boys. Hirst je započeo svoju igračku karijeru u akademiji Bradford Bullsa prije nego što je 2008. prešao u Hunslet Hawkse. Nakon sezone u Hunslet Hawksima, Hirst je igrao dvije sezone za Dewsbury Ramse prije nego što je prešao u Batley Bulldogse u 2012. godini. Otišao je iz Batleyja u Featherstone Rovers 2013., ali se kasnije tamo vratio za stalno 2014. godine - navode britanski meidji uz opasku da je bio i kapetan momčadi.

image

i n s t a g r a m

U 2022. javno je izjavio da hoda s britanskim YouTuberom Joelom Woodom. 

Mnogi ljudi, uključujući ragbijaške dužnosnike i kolege igrače, pohvalili su Hirsta za njegovu hrabrost u donošenju odluke da izađe na otvoreno i za rušenje barijera u sportu.

Novine Independent identificirale su Keegana Hirsta kao jednog od najvažnijih LGBT pojedinaca u Ujedinjenom Kraljevstvu 2016. Odlikovan je zbog svoje hrabrosti da se izjasni kao homoseksualac dok je još sudjelovao u profesionalnoj ragbijaškoj ligi, kao i zbog svojih napora kao zagovornika prava LGBT osoba.

Hirst je koristio svoju platformu da zagovara prihvaćanje i jednakost za sve ljude, bez obzira na njihovu seksualnu orijentaciju ili rodni identitet, te da govori protiv homofobije u sportu.

image

i n s t a g r a m

image

i n s t a g r a m

image

i n s t a g r a m

Keegan Hirst ima iskustva kao model i bio je u brojnim reklamama za brojne tvrtke, uključujući Calvin Klein. Kao rezultat svoje manekenske profesije, povećao je svoju vidljivost i imao je više prilika zagovarati LGBT zajednicu i unaprijediti prihvaćanje i razumijevanje. Hirstov uspjeh kao modela još je jedan primjer njegove prilagodljivosti i sposobnosti da bude uspješan u širokom rasponu različitih industrija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 18:10