StoryEditorOCM
ŽivotPREVIŠE UPLITANJA

Anina dramatična ispovijest: ‘Majka i svekrva su mi trudnoj tajile muževu nevjeru, evo što sam učinila! Jesam u pravu?‘

Piše mozaik sd
27. srpnja 2024. - 08:13

Jedna mlada žena, supruga i majka doživjela je rasap svoje obitelji, razočarala se u muža, majku i svekrvu, te povukla drastičan potez. Prekinula je kontakte sa svima, no ipak se premišlja o tome je li prenaglila.

Ovih dana Ana je pisala portalu Bright Side i s čitateljima podijelila svoju priču. Suprug ju je varao, njena majka i svekrva su to doznale, ali su mislile da je najbolje sačuvati tajnu, a ona je u međuvremenu zatrudnjela.

- Živjela sam u uvjerenju da mi njih dvije žele sve najbolje ali, činjenica je, da su se udružile protiv mene i donijele važne odluke umjesto mene, kaže Ana, koja pokušava ponovno posložiti svoj život.

Dvije mame

Evo njene priče:

- Uvijek sam jako voljela svoju majku. Imale smo prekrasan odnos pun povjerenja otkad se sjećam. Ja sam jedno dijete u obitelji, a majka me odgajala sama, jer mi je tata preminuo kad sam imala samo tri godine.

Moja mama je dobra, snažna osoba, bila mi je i otac i majka i nisam bila uskraćena ni za što dok sam odrastala. Istina, bila je i vrlo zaštitnički nastrojena prema meni, možda i previše. Jako ju je boljelo kada bi me netko uvrijedio, a uvijek je bila spremna sukobiti se s onima koji su se loše ponašali prema meni.

Moja svekrva je postala moja druga mama, odmah nakon što sam je prvi put vidjela. Ona je izuzetno dobrodušna žena i uvijek mi je pružala toliko podrške i ljubavi da sam o sebi razmišljala kao o stvarno sretnoj osobi, kaže Ana i dodaje da je sad svjesna da je mogla opaziti neke znakove za uzbunu, ali ih i zanemarila.

- I moja mama i svekrva bile su od velike pomoći kada je trebalo. Suprug i radimo puno radno vrijeme. Imamo dvoje djece, obje su o njima redovito brinule i pomagale nam.

Previše pitanja

Primijetila sam ipak neke detalje u njihovom ponašanju koje nisam baš razumjela. Recimo, isuviše su bile uključene u naš brak, postavljale previše pitanja o intimnoj strani naše veze. Uz to, uhvatila sam mamu kako nekoliko puta pretražuje mužev telefon. Rekla je da se bez naočala zabunila, misila je da je njezin. 

Ali, isto sam ponašanje primijetila i kod svoje svekrve. Čitala je poruke na računalu mog muža. Držala sam da je to neprikladno i nepristojno, ali mislila sam da je ipak u pitanju samo radoznalost starije žene - i odlučila  sam imati razumijevanja, odaje Ana koja je jednog dana načula ragovor koji je sve promijenio. 

image
/Shutterstock

- Prije dva mjeseca otkrila sam da sam trudna s trećim djetetom. To je bilo vrlo neočekivano, nisam planirala trudnoću, dvoumila sam se hoću li je zadržati. Ali,  moj muž je bio presretan, inzistirao je na tome da zadržimo bebu, uvjeravao me da ćemo sve zajedno izdržati i ja sam se složila.

‘Svatko može pogriješiti‘

I, nakon toga se sve srušilo. Bila sam kod liječnika na pregledu i kada sam ušla u kuću čula sam mamu i svekrvu kako o nečemu žučno raspravljaju.

Nisu me ni opazile. Mama je govorila kako je "on" napravio strašnu pogrešku. Rekla je kako meni to ne treba odati, jer će me spoznaja upropastiti, a i beba bi mogla doći u opasnost. Svekrva je dodala kako svatko može pogriješiti te da se treba pobrinuti za to da on prestane viđati tu ženu.

Naravno, govorile su o mom mužu.

Odlučila sam saznati istinu, pa što bude. Nekoliko dana bila sam nervozna i depresivna, a onda sam zaključila da je najbolje prvo razgovarati s mamom.

Odbila je objasniti. Rekla sam joj da ću prestati s njom razgovarati ako mi ne kaže o čemu se radi, rekla sam joj čak i to da joj neću dozvoliti da vidi novoga unuka.

image

Ana je odlučila zadržati bebu

Shutterstock

I tada mi je ispričala - moj muž imao je vezu s drugom ženom. Veza je počela prije no što sam zatrudnjela po treći put, a one su znale od početka.

Oprostiti majci ili ne?

Bol je bila strašna. Prvo, zato što sam živjela u laži, s prevarantom i lažljivcem, a potom zato što su njih dvije odlučile to skrivati i tako "spašavati" moj brak. 

Bila sam toliko ljuta i žalosna da sam sa svima prekinula veze: i s mužem i s majkom i sa svekrvom.

Bebu ću zadržati i sama je odgajati, a nikome od njih neću dozvoliti da prisustvuje porodu, zaključuje Ana.

Ipak, jasno joj je da priča ovim potezom nije zaključena. Život će donijeti nove izazove, pa priznaje da sve češće razmišlja o tome da oprosti barem svojoj majci i pruži joj još jednu priliku.

Čitatelje portala BrightSide pitala je za mišljenje.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 20:57