StoryEditorOCM
ZdravljePAZITE NA ZDRAVLJE

Stručnjakinja neuroznanosti otkriva da se i potpuno zdravi ljudi izlažu riziku od dijabetesa tipa 2 ukoliko rade ovo

Piše MOZAIK SD
25. listopada 2023. - 17:15

Dana Estelle na svom TikTok profilu educira ljude o kolesterolu, krvnom šećeru i bolestima jetre, ali i o mnogim drugim stvarima. Ima diplomu neuroznanosti, a osim što sad pomaže ljudima na TikToku, pomogla je i svom ocu koji se osam godina borio s krvnim tlakom i kolesterolom, kojemu su se nakon korištenja njezinog programa, unutar 45 dana normalizirali  krvni tlak i kolesterol.

Također se borio s upalom i artritisom, što je uzrokovalo bolove u zglobovima i ukočenost njegovih ruku, koljena i još mnogo toga. Sada su i ti problemi nestali. Također je izgubio višak tjelesne masti - bez vježbanja ili promjene prehrane.

Dana je u ovom videozapisu na svom TikTok profilu kojeg prati preko 200 tisuća ljudi, odlučila pokazati kako se i potpuno zdravoj osobi može dogoditi da oboli od dijabetesa tipa 2.

@dana.estelle This is how we develop high blood sugar (including prediabetes and type 2 diabetes). The problem started years before our blood sugar became a problem. If you have high blood pressure, imbalanced cholesterol, weight gain or belly fat, high triglycerides, PCOS, erectile dysfunction, or other metabolic issues, this is especially relevant for you. #insulinresistance #type2diabetes #bloodsugar #cholesterol #fattyliver ♬ original sound - dana.estelle

Dana kaže da svaki put kad jedemo, naše tijelo hranu pretvara u glukozu, odnosno krvni šećer, i zatim tijelo glukozu apsorbira i pušta u krvotok, odakle se širi po cijelom tijelu i ulazi u svaku stanicu i organ.

"Ovim procesom vaše tijelo ne samo da stvara potrebnu energiju, već i sve njemu potrebne nutrijente. Hormon inzulin ima jako važnu ulogu u ovom procesu, on je potreban kako bi se glukoza mogla apsorbirati unutar stanica, stoga kad inzulin ne radi pravilno, stanice ne mogu apsorbirati glukozu." govori Dana u videu, objašnjavajući da stanice koje ne mogu apsorbirati glukozu, ne mogu stvoriti energiju, a ujedno i tijelo neće dobiti nutrijente.

"Kako se to događa? Svaki put kad jedete, hormon inzulina se povisi, ‘otključa‘ stanice, i dopusti glukozi da ju stanice uzmu i iskoriste. Kad glukoze više nema, inzulin bi se trebao posve spustiti. Tad ponovno jedete, i proces se ponavlja." objašnjava.

@dana.estelle This is my dad. He used to struggle with belly, fat, weight gain, high blood pressure, bad cholesterol, arthritis and inflammation, low energy, and more. Now he doesn’t — here’s how he did it. #type2diabetes #highbloodpressure #cholesterol #weightloss #bellyfat #bloodsugar ♬ original sound - dana.estelle

"Inzulinu je potrebno 3-4 sata da se spusti, što znači da moramo imati barem isto toliko sati pauze između ručka i večere, odnosno jednog i drugog obroka. Umjesto toga, zadnjih 50 godina šopaju nas informacijama da trebamo konstantno nešto grickati, i imati više užina u danu, što znači da nikako ne ostavljamo vremena da se inzulin spusti, on je konstantno podignut. Nakon nekog vremena, inzulin se više neće moći spustiti prirodnim putem." govori.

"Tad stanice u tijelu postaju preopterećene inzulinom, a to rezultira time da više ne reagiraju na inzulin. Kad stanice prestaju reagirati na inzulin, neće više moći apsorbirati glukozu, jer im je inzulin za to potreban. To znači da glukoza nema gdje, ona se kreće po krvotoku, a tijelo je se ne može riješiti. To dovodi do konstantnog povećanja krvnog šećera, a na kraju i do dijabetesa tipa 2." završava Dana. 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 21:41