stdClass Object ( [id] => 505010 [title] => Splićani će skakati poput klokana: svjetski fitness trend stigao i do nas, a za ovom zabavnom ludorijom ekipa je već poludjela [alias] => splicani-ce-skakati-poput-klokana-svjetski-fitness-trend-stigao-i-do-nas-a-za-ovom-zabavnom-ludorijom-ekipa-je-vec-poludjela [catid] => 265 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Možete li se na nekoliko minuta ili sati ponovno smijati, skakati i osjećati kao dijete? Poznajete li način kako to postići i kako pronaći taj osjećaj u sebi? Naime, ova skupina djevojaka je to uspjela. Zabavna "igračka" koja već dugi niz godina uveseljava ljude diljem svijeta stigla je i u Split.

"Kangoo jumps" cipele prvi put su se pojavile prije 23 godine u Švicarskoj, gdje je liječnik Gregory Lekhtam osmislio opremu i program za ovo vježbanje. Naime, neobične čizme na prvi pogled oduševljavaju, bili malo dijete ili odrasla osoba. No okušati se u akrobacijama na odskočnim čizmama koje uzrokuju euforično stanje, neusporedivo je zabavan osjećaj, a to su prepoznale i dvije dame koje su se odlučile prve u Dalmaciji dovesti odskočne čizme i probuditi zabavu među odraslima.

Kako biste prezentirali ovakav proizvod i u Dalmaciju, morate biti pozitivno "blesavi". Međutim, sve što radi energična, karizmatična, otvorena, entuzijastična i vesela 34-godišnja splitska nevjesta Elsie Angeles Novaković, koja se prije deset godina iz Manile na Filipinima doselila u Split, uvijek je bilo s primjesom veselja i zabave. Osim nje, na skakutavom projektu joj se priključila i Karmen Jagnjić, 26-godišnja trenerica, a brzo su privukle žene koje su u svoj život odlučile uvesti rekreaciju kroz koju bar četrdeset i pet minuta dnevno skakutaju kao klokanice.



– U Ljubuškome smo bili na fitness-tečaju i prvi put smo se susreli s ovim čizmama. Nakon što smo se izludirale i iskakale, odmah smo odlučile da ovo moramo imati – kaže nam Karmen Jagnjić, koja je, uz splitsku Filipinku, licencirana trenerica ove nove vrste fitness-treninga.

Naime, kao i svaki drugi, trening se razvija postupno. Od jednostavnog hoda do poskoka, okreta i visokog podizanja koljena. No ni u jednom trenutku vježbanje ne prestaje jer vas opruga na cipelama jednostavno tjera na poskakivanje, kao da cijelo vrijeme na nogama imate mali trampolin.

Ono što je posebno zanimljivo jest da su "kangoo jumps" odskočne čizme koje su sigurne i ublažavaju udarce na koljena i zglobove pri trčanju i vježbanju. Pružaju stabilnost, lako se upotrebljavaju, a mogu ih koristiti ljudi koji imaju problema s raznim sportskim ozljedama, ali i oni zdravi kojima se skakutanje čini kao zabavan način vježbanja. Zanimljivo je što "klokanice" mogu koristiti svi uzrasti, od šest do devedeset godina, bez obzira na zdravstveno stanje i fizičku spremnost.

– Kada su ove čizme proizvedene, bile su namijenjene ozlijeđenim sportašima, zato što opruge na kojima se skakuće smanjuju opterećenje na zglobove i idealne su za ljude koji imaju ozljedu koljena. Tako su sportaši s ozljedom počeli vježbati kako ne bi došlo do većih i daljnjih poteškoća, međutim, nakon sedam-osam godina došlo se na ideju da se s ovim cipelama krene s drukčijom vrstom treninga – kaže Elsie, pojašnjavajući nam povijest ovih simpatičnih cipela.



Najbolje od svega su reakcije ljudi, kažu trenerice, koje skakutajući na ovim čizmama razvlače osmijeh i želju da se okušaš u neobičnoj ludoriji za odrasle. Nakon što su na Sustipanu, pred našim fotoreporterom, prezentirale nekoliko pokreta i vježbi, gotovo da se nisu uspjele obraniti od zainteresiranih sugrađana. Čak se na cijelu skupinu "klokanica" nisu naljutili ni novopečeni mladenci, koji na slikama imaju uspomenu s ovim curama, od kojih neke mogu skočiti i više od metra.

Zato, ako mislite da ovu tehniku možete vježbati samo u dvorani, zbog opreme, prevarili ste se. U "kangoo" čizmama možete skakati, trčati i malo čudno šetati, ali bez obzira koliko smiješno izgleda, iznimno je zabavno.

– Prvi put kada navučete "kangoo" čizme i stanete na njih, jako je neobično, imate osjećaj da ćete pasti, ali se vrlo brzo uhvati ravnoteža, tako da osoba već za nekoliko minuta skakuće s noge na nogu. Neko se malo kasnije oslobodi, neko ranije, ali zanimljivo je što te ove lude čizme tjeraju da ostaneš u njima što dulje možeš. Svaki korak je ujedno i skok, tako da s vremenom naučite razne trikove i time postaje još zabavnije – kazuje nam Elsie, skakućući oko nas na šarenim oprugama.

Sve zainteresirane dame imaju priliku probati ovakvu vrstu treninga na više lokacija. Naime, kako je zanimanje veliko, cure su svakoga dana u drugome gradu. Tako uskoro počinju treninzi na Sirobuji, u Omišu, Splitu, Kaštelima i Podstrani. Za sada imaju na raspolaganju dvadeset pari "kangoo" čizama, no, sudeći po interesu žena, čini se da će uskoro morati nabaviti još pokoji par. Nažalost, još uvijek nemaju čizme za djecu i za muškarce, tako da je za sada zabava zajamčena samo nježnijem spolu, a one koje su se okušale u ovoj neobičnoj aktivnosti kažu da je neopisivo dobro.



– Premda same čizme teže dva kilograma, doslovno se nakon nekoliko minuta stopiš s njima, a poslije ti je žao hodati, kad već možeš skakati – uz osmijeh pojašnjava Božica Buktenica, 33-godišnjakinja, koja je zajedno s prijateljicom, 40-godišnjom Sunčicom Šarunić, više od sat vremena skakala po Sustipanu.

– Oduševljena sam. Jako je jednostavno, premda izgleda teško, prirodno je kada se navikneš – kaže Sunčica.
Tako će se sve zainteresirane dame, u programu splitskog Plesnog kluba "Step", moći okušati u skakutanju i trčanju po dvorani, ali i na otvorenom.

Elsie je inače i trenerica zumbe, jazz-plesa, dječja edukatorica, a odnedavno i trenerica "kangoo jump" fitnessa. Premda se jednom davno odlučila samo nekoliko mjeseci provesti plešući u Splitu, čini se da se to malo oduljilo. Tako je već desetljeće dio jedne lijepe ljubavne priče, u kojoj po tko zna koji put Dalmatinac osvaja srce "furešte".

No, ovu djevojku zbilja ne možemo nazvati strankinjom u našem "velom mistu". Elsie je brzo prihvaćena u splitskim plesačkim krugovima. Završila je studij psihologije na Sveučilištu "Far Eastern", gdje je bila navijačica i predsjednica plesne skupine u svojoj generaciji, a bila je i članica brojnih poznatih plesnih skupina, tako je s jednom od njih stigla i do Splita. Kako je, zbog već spomenutih razloga, odlučila ostati u Splitu, nastavila se baviti plesom i tako je obogatila malu, ali kvalitetnu scenu ovoga grada.
Tridesetčetverogodišnja Filipinka nije poznata samo u plesačkim krugovima, nego i u onim humanitarnim, a sve je počelo prije četiri godine, kada je odlučila organizirati neobičnu rođendansku zabavu.

– Jednom sam na televiziji gledala kako je novopečeni bračni par donirao poklonjeni novac humanitarnoj organizaciji. Pomislila sam kako je to lijepo i nesebično od njih i to me je inspiriralo da ja svoj rođendan pokušam proslaviti na humanitaran način. Dva su razloga zašto sam se odlučila za "Dance for a cause". Riječ je o velikom koncertu u kojem sudjeluju brojne plesne skupine iz Splita i drugih gradova, koje energičnim i atraktivnim programom zabavljaju okupljene i tako prikupljaju sredstva koja doniraju potrebitima – pojašnjava nam karizmatična splitska nevjesta, koja će iduće godine humanitarni koncert organiziriati peti put, a do tada će skakutati.


Elsie i Karmen Jagnjić, 26-godišnja trenerica, brzo su privukle žene, koje su u svoj život odlučile uvesti rekreaciju kroz koju bar 45 minuta dnevno skakutaju kao klokanice

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Teški hit [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2017-09-03 16:32:44 [created_by] => 3122 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2017-09-03 17:52:51 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2017-09-03 17:52:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 12832 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 265 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovijia saznanja i savjeti za zdrav život. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, dom, obitelj [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Zdravlje [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/Images\/2017\/09\/01\/Nedjelja\/9056416.jpg","\/Archive\/Images\/2017\/09\/01\/Nedjelja\/9056418.jpg","\/Archive\/Images\/2017\/09\/01\/Nedjelja\/9056413.jpg","\/Archive\/Images\/2017\/09\/01\/Nedjelja\/9056411.jpg","\/Archive\/Images\/2017\/09\/01\/Nedjelja\/9056410.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1200x800"},{"size0":"1200x688"},{"size0":"1200x748"},{"size0":"1200x694"},{"size0":"1200x744"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 265 [name] => Zdravlje [alias] => zdravlje [description] => [parent] => 254 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 7 [params] => {"inheritFrom":"254","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7689686 Threads: 1 Questions: 1625508968 Slow queries: 4828014 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111131573 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 56 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /mozaik/zdravlje ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /mozaik/zdravlje/splicani-ce-skakati-poput-klokana-svjetski-fitness-trend-stigao-i-do-nas-a-za-ovom-zabavnom-ludorijom-ekipa-je-vec-poludjela-505010 [printLink] => /mozaik/zdravlje/splicani-ce-skakati-poput-klokana-svjetski-fitness-trend-stigao-i-do-nas-a-za-ovom-zabavnom-ludorijom-ekipa-je-vec-poludjela-505010?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 446132 [name] => fitness [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => fitness [link] => /tag/fitness ) [1] => stdClass Object ( [id] => 291072 [name] => zdrav život [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => zdrav-zivot [link] => /tag/zdrav-zivot ) [2] => stdClass Object ( [id] => 339284 [name] => kangoo čizme [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => kangoo-cizme [link] => /tag/kangoo-cizme ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Teški hit [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Splićani će skakati poput klokana: svjetski fitness trend stigao i do nas, a za ovom zabavnom ludorijom ekipa je već poludjela [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3122 [name] => Gabrijela Radanović [username] => gabrijela-radanovi [email] => gabrijela-radanovi@sd.hr [password] => $2y$10$NtUNGu9jmbXsYI3nUfyZXu3p7b19Xvul2YNV3IUs9jXG4876TRszC [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/gabrijela-radanovic-3122 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1640 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/a93b69aeecf5f12cd917d1a2714dc56a?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/09/01/Nedjelja/9056416.jpg [galleryCount] => 5 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/09/01/Nedjelja/9056416.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/09/01/Nedjelja/9056418.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/09/01/Nedjelja/9056413.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/09/01/Nedjelja/9056411.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/09/01/Nedjelja/9056410.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Možete li se na nekoliko minuta ili sati ponovno smijati, skakati i osjećati kao dijete? Poznajete li način kako to postići i kako pronaći taj osjećaj u sebi? Naime, ova skupina djevojaka je to uspjela. Zabavna "igračka" koja već dugi niz godina uveseljava ljude diljem svijeta stigla je i u Split.

"Kangoo jumps" cipele prvi put su se pojavile prije 23 godine u Švicarskoj, gdje je liječnik Gregory Lekhtam osmislio opremu i program za ovo vježbanje. Naime, neobične čizme na prvi pogled oduševljavaju, bili malo dijete ili odrasla osoba. No okušati se u akrobacijama na odskočnim čizmama koje uzrokuju euforično stanje, neusporedivo je zabavan osjećaj, a to su prepoznale i dvije dame koje su se odlučile prve u Dalmaciji dovesti odskočne čizme i probuditi zabavu među odraslima.

Kako biste prezentirali ovakav proizvod i u Dalmaciju, morate biti pozitivno "blesavi". Međutim, sve što radi energična, karizmatična, otvorena, entuzijastična i vesela 34-godišnja splitska nevjesta Elsie Angeles Novaković, koja se prije deset godina iz Manile na Filipinima doselila u Split, uvijek je bilo s primjesom veselja i zabave. Osim nje, na skakutavom projektu joj se priključila i Karmen Jagnjić, 26-godišnja trenerica, a brzo su privukle žene koje su u svoj život odlučile uvesti rekreaciju kroz koju bar četrdeset i pet minuta dnevno skakutaju kao klokanice.



– U Ljubuškome smo bili na fitness-tečaju i prvi put smo se susreli s ovim čizmama. Nakon što smo se izludirale i iskakale, odmah smo odlučile da ovo moramo imati – kaže nam Karmen Jagnjić, koja je, uz splitsku Filipinku, licencirana trenerica ove nove vrste fitness-treninga.

Naime, kao i svaki drugi, trening se razvija postupno. Od jednostavnog hoda do poskoka, okreta i visokog podizanja koljena. No ni u jednom trenutku vježbanje ne prestaje jer vas opruga na cipelama jednostavno tjera na poskakivanje, kao da cijelo vrijeme na nogama imate mali trampolin.

Ono što je posebno zanimljivo jest da su "kangoo jumps" odskočne čizme koje su sigurne i ublažavaju udarce na koljena i zglobove pri trčanju i vježbanju. Pružaju stabilnost, lako se upotrebljavaju, a mogu ih koristiti ljudi koji imaju problema s raznim sportskim ozljedama, ali i oni zdravi kojima se skakutanje čini kao zabavan način vježbanja. Zanimljivo je što "klokanice" mogu koristiti svi uzrasti, od šest do devedeset godina, bez obzira na zdravstveno stanje i fizičku spremnost.

– Kada su ove čizme proizvedene, bile su namijenjene ozlijeđenim sportašima, zato što opruge na kojima se skakuće smanjuju opterećenje na zglobove i idealne su za ljude koji imaju ozljedu koljena. Tako su sportaši s ozljedom počeli vježbati kako ne bi došlo do većih i daljnjih poteškoća, međutim, nakon sedam-osam godina došlo se na ideju da se s ovim cipelama krene s drukčijom vrstom treninga – kaže Elsie, pojašnjavajući nam povijest ovih simpatičnih cipela.



Najbolje od svega su reakcije ljudi, kažu trenerice, koje skakutajući na ovim čizmama razvlače osmijeh i želju da se okušaš u neobičnoj ludoriji za odrasle. Nakon što su na Sustipanu, pred našim fotoreporterom, prezentirale nekoliko pokreta i vježbi, gotovo da se nisu uspjele obraniti od zainteresiranih sugrađana. Čak se na cijelu skupinu "klokanica" nisu naljutili ni novopečeni mladenci, koji na slikama imaju uspomenu s ovim curama, od kojih neke mogu skočiti i više od metra.

Zato, ako mislite da ovu tehniku možete vježbati samo u dvorani, zbog opreme, prevarili ste se. U "kangoo" čizmama možete skakati, trčati i malo čudno šetati, ali bez obzira koliko smiješno izgleda, iznimno je zabavno.

– Prvi put kada navučete "kangoo" čizme i stanete na njih, jako je neobično, imate osjećaj da ćete pasti, ali se vrlo brzo uhvati ravnoteža, tako da osoba već za nekoliko minuta skakuće s noge na nogu. Neko se malo kasnije oslobodi, neko ranije, ali zanimljivo je što te ove lude čizme tjeraju da ostaneš u njima što dulje možeš. Svaki korak je ujedno i skok, tako da s vremenom naučite razne trikove i time postaje još zabavnije – kazuje nam Elsie, skakućući oko nas na šarenim oprugama.

Sve zainteresirane dame imaju priliku probati ovakvu vrstu treninga na više lokacija. Naime, kako je zanimanje veliko, cure su svakoga dana u drugome gradu. Tako uskoro počinju treninzi na Sirobuji, u Omišu, Splitu, Kaštelima i Podstrani. Za sada imaju na raspolaganju dvadeset pari "kangoo" čizama, no, sudeći po interesu žena, čini se da će uskoro morati nabaviti još pokoji par. Nažalost, još uvijek nemaju čizme za djecu i za muškarce, tako da je za sada zabava zajamčena samo nježnijem spolu, a one koje su se okušale u ovoj neobičnoj aktivnosti kažu da je neopisivo dobro.



– Premda same čizme teže dva kilograma, doslovno se nakon nekoliko minuta stopiš s njima, a poslije ti je žao hodati, kad već možeš skakati – uz osmijeh pojašnjava Božica Buktenica, 33-godišnjakinja, koja je zajedno s prijateljicom, 40-godišnjom Sunčicom Šarunić, više od sat vremena skakala po Sustipanu.

– Oduševljena sam. Jako je jednostavno, premda izgleda teško, prirodno je kada se navikneš – kaže Sunčica.
Tako će se sve zainteresirane dame, u programu splitskog Plesnog kluba "Step", moći okušati u skakutanju i trčanju po dvorani, ali i na otvorenom.

Elsie je inače i trenerica zumbe, jazz-plesa, dječja edukatorica, a odnedavno i trenerica "kangoo jump" fitnessa. Premda se jednom davno odlučila samo nekoliko mjeseci provesti plešući u Splitu, čini se da se to malo oduljilo. Tako je već desetljeće dio jedne lijepe ljubavne priče, u kojoj po tko zna koji put Dalmatinac osvaja srce "furešte".

No, ovu djevojku zbilja ne možemo nazvati strankinjom u našem "velom mistu". Elsie je brzo prihvaćena u splitskim plesačkim krugovima. Završila je studij psihologije na Sveučilištu "Far Eastern", gdje je bila navijačica i predsjednica plesne skupine u svojoj generaciji, a bila je i članica brojnih poznatih plesnih skupina, tako je s jednom od njih stigla i do Splita. Kako je, zbog već spomenutih razloga, odlučila ostati u Splitu, nastavila se baviti plesom i tako je obogatila malu, ali kvalitetnu scenu ovoga grada.
Tridesetčetverogodišnja Filipinka nije poznata samo u plesačkim krugovima, nego i u onim humanitarnim, a sve je počelo prije četiri godine, kada je odlučila organizirati neobičnu rođendansku zabavu.

– Jednom sam na televiziji gledala kako je novopečeni bračni par donirao poklonjeni novac humanitarnoj organizaciji. Pomislila sam kako je to lijepo i nesebično od njih i to me je inspiriralo da ja svoj rođendan pokušam proslaviti na humanitaran način. Dva su razloga zašto sam se odlučila za "Dance for a cause". Riječ je o velikom koncertu u kojem sudjeluju brojne plesne skupine iz Splita i drugih gradova, koje energičnim i atraktivnim programom zabavljaju okupljene i tako prikupljaju sredstva koja doniraju potrebitima – pojašnjava nam karizmatična splitska nevjesta, koja će iduće godine humanitarni koncert organiziriati peti put, a do tada će skakutati.


Elsie i Karmen Jagnjić, 26-godišnja trenerica, brzo su privukle žene, koje su u svoj život odlučile uvesti rekreaciju kroz koju bar 45 minuta dnevno skakutaju kao klokanice

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>





[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/zdravlje/splicani-ce-skakati-poput-klokana-svjetski-fitness-trend-stigao-i-do-nas-a-za-ovom-zabavnom-ludorijom-ekipa-je-vec-poludjela-505010 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=67269029ef749b948ad77fa6bc653f5282ac824d [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Spli%C4%87ani+%C4%87e+skakati+poput+klokana%3A+svjetski+fitness+trend+stigao+i+do+nas%2C+a+za+ovom+zabavnom+ludorijom+ekipa+je+ve%C4%87+poludjela&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fzdravlje%2Fsplicani-ce-skakati-poput-klokana-svjetski-fitness-trend-stigao-i-do-nas-a-za-ovom-zabavnom-ludorijom-ekipa-je-vec-poludjela-505010 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fzdravlje%2Fsplicani-ce-skakati-poput-klokana-svjetski-fitness-trend-stigao-i-do-nas-a-za-ovom-zabavnom-ludorijom-ekipa-je-vec-poludjela-505010 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Teški hit [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
ZdravljeTeški hit

Splićani će skakati poput klokana: svjetski fitness trend stigao i do nas, a za ovom zabavnom ludorijom ekipa je već poludjela

3. rujna 2017. - 19:52

Možete li se na nekoliko minuta ili sati ponovno smijati, skakati i osjećati kao dijete? Poznajete li način kako to postići i kako pronaći taj osjećaj u sebi? Naime, ova skupina djevojaka je to uspjela. Zabavna "igračka" koja već dugi niz godina uveseljava ljude diljem svijeta stigla je i u Split.

"Kangoo jumps" cipele prvi put su se pojavile prije 23 godine u Švicarskoj, gdje je liječnik Gregory Lekhtam osmislio opremu i program za ovo vježbanje. Naime, neobične čizme na prvi pogled oduševljavaju, bili malo dijete ili odrasla osoba. No okušati se u akrobacijama na odskočnim čizmama koje uzrokuju euforično stanje, neusporedivo je zabavan osjećaj, a to su prepoznale i dvije dame koje su se odlučile prve u Dalmaciji dovesti odskočne čizme i probuditi zabavu među odraslima....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 09:52