StoryEditorOCM
ZdravljeSTAĐUN JE

Snižava kolesterol, smanjuje rizik za rak, poboljšava probavu i imunitet; ova namirnica je prava riznica zdravlja

Piše Tamara Franjić/Živim
28. listopada 2023. - 17:07

U hladnim mjesecima tijelo je potrebno zagrijati i iznutra kako bismo ga doveli u ravnotežu, a dok biramo namirnice, trebali bismo misliti na jačanje imunosnog sustava, podizanje razine energije i dobrog raspoloženja.

Među udarnim jesenskim namirnicama su - gljive, niskokalorične i pune proteina, vitamina i minerala. Uz ostale dobrobiti za zdravlje (pomažu sniziti kolesterol, smanjiti rizik za rak, poboljšati probavu...), podržavaju i dobar rad imunosnog sustava. Gljive sadrže vitamine B skupine koji pomažu tijelu u stvaranju crvenih krvnih stanica zahvaljujući čemu svaka stanica dobiva dovoljno kisika, a bogate su i antioksidansima poput vitamina C i kolina koji nas štite od štetnog učinka slobodnih radikala.

Snižavanje kolesterola

Minerale...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2024 01:37